Wednesday, December 27, 2006

Lawak Pagi Hari...

Telur separuh masak

Jojo dan Shasha membawa anak lelaki mereka yang berusia 6 tahun ke klinik. Walaupun pada mulanya agak malu dan segan, akhirnya mereka membuka mulut juga menceritakan kebimbangan mereka tentang kemaluan anak mereka yang agak kecil berbanding kanak-kanak lain yang sebayanya.

Selepas melakukan pemeriksaan, doktor berkata, "beri makan telur separuh masak setiap pagi. Lama-lama besarlah tu."

Besok pagi, apabila anak mereka hendak bersarapan, terkejutlah dia melihat ada 10 biji telur di meja makan.

"Telur ni untuk saya ke mak?", tanya si anak.

"Engkau makan satu saja. Yang lain tu untuk ayah kau", kata emaknya.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Suami Yang Pening

Pada suatu hari sepasang suami isteri yang agak berusia umurnya sedang dalam perjalanan menuju ke Johor Bahru melalui highway. Tujuan mereka adalah untuk melawat cucu yang baru lahir di sana. Mereka bertolak semenjak subuh lagi. Perjalanan itu agak jauh juga, maklumlah dari Lumut, Perak katakan. Sesampai mereka diperhentian rehat Pagoh, mereka berhenti melepaskan penat memandu. Si suami minum air "PowerRoot" dan si isteri pulak minum air kacip fatimah, nak segarkan mata agaknya tu. Setelah berehat agak lama juga, mereka pun menyambung perjalanan menuju ke JB. Lebih kurang 15 minit selepas meninggalkan Pagoh, tiba-tiba si isteri teringat sesuatu lalu berkata,

Isteri: Abahnya, cermin mata saya tertinggal kat tempat makan tadi!!

Suami: Ya Rabbi, awak ni menyusahkan betul la, cermin mata tu pun tak boleh nak jaga, nak kena pusing balik lagi, kena bayar toll lagi, lain kali letak cermin mata atas kepala, baru tak tertinggal. Dah tua makin nyanyuk pulak dia ni.

Si suami terus membebel sepanjang jalan, manakala siisteri terus membisu kerana salah sendiri. Walau macamana pun si suami pusing balik jugak untuk ambil cermin mata si isteri, tapi cuping telinga panas membara kena leter. Bila sampai ditempat tadi si isteri turun tergesa gesa untuk mengambil cermin matanya yang tertinggal. Tetapi tiba –tiba si suami memanggilnya semula.

Suami : Nak pergi mana?

Isteri : Nak ambil cermin mata saya la, apa lagi!

Suami: Tolong ambil cermin mata saya sekali, saya rasa tertinggal jugak atas meja tu!

Isteri : @#%$*!?>/&$( %#@#@$%&^%*&^?>&%$#^!@~>@#

Thursday, November 30, 2006

Sebuah Karya Buat Renungan...

Pernikahan atau perkahwinan menyingkap tabir rahsia
Isteri yang kamu nikahi tidaklah semulia Khadijah tidaklah setaqwa Aisyah pun tidak setabah Fatimah
Justeru isterimu hanyalah wanita akhir zaman yang punya cita-cita menjadi solehah
Pernikahan atau perkahwinan mengajar kita kewajiban bersama

Isteri menjadi tanah kamu langit penaungnya
Isteri ladang tanaman kamu pemagarnya
Isteri kiasan ternakan kamu gembalanya
Isteri adalah murid kamu mursyidnya

Isteri bagaikan anak kecil kamu tempat bermanjanya
Saat isteri menjadi madu kamu teguklah sepuasnya
Seketika isteri menjadi racun kamulah penawar bisanya
Seandainya isteri tulang yang ben gkok berhatilah meluruskannya
Pernikahan atau perkawinan menginsafkan kita perlunya iman dan taqwa
Untuk belajar meniti sabar dan redha Allah swt. kerana memiliki isteri yang tak sehebat mana

Justeru kamu akan tersentak dari alpa
Kamu bukanlah Rasulullah saw
Pun bukanlah Sayyidina Ali Karamallahhuwajhah
Cuma suami akhir zaman yang berusaha menjadi soleh

Untuk isteri pula.. renungkanlah
Pernikahan atau perkahwinan membuka tabir rahsia
Suami yang menikahi kamu tidaklah semulia Muhammad saw?
Tidaklah setaqwa Ibrahim
Pun tidak setabah Ayyub atau pun
Segagah Musa..apalagi setampan Yusuf
Justeru suamimu hanyalah lelaki akhir zaman yang punya
Cita cita membangun keturunan yang soleh

Pernikahan atau perkahwinan mengajar kita kewajiban bersama
Suami menjadi pelindung kamu penghuninya
Suami adalah nakhoda kapal kamu pengemudinya
Suami bagaikan pelakon yang nakal kamu adalah penonton kenakalannya
Saat suami menjadi raja kamu nikmati anggur singgahsananya
Seketika suami menjadi bisa kamulah penawar ubatnya
Seandainya suami ben gis lagi lancang sabarlah memperingatkannya

Pernikahan ataupun perkahwinan mengajarkan kita perlunya iman dan taqwa
Untuk belajar meniti sabar dan redha Allah swt
Kerana memiliki suami yang tak segagah mana
Justeru kamu akan tersentak dari alpa
Kamu bukanlah Khadijah yang begitu sempurna di dalam menjaga
Pun bukanlah Hajar yang begitu setia dalam sengsara
Cuma wanita akhir zaman yang berusaha menjadi solehah

Justeru itu wahai para suami dan isteri
jangan menuntut terlalu tinggi
seandainya diri sendiri jelas tidak berupaya

Suami & isteri ingatlah:
Mengapa mendambakan isteri sehebat Khadijah andai diri tidak semulia Rasulullah
Tidak perlu mencari isteri secantik Balqis andai diri tidak sehebat Sulaiman
Mengapa mengharapkan suami setampan Yusof seandainya kasih tak setulus Zulaikha
Tidak perlu mencari suami seteguh Ibrahim andai diri tidak sekuat Hajar dan Sarah

Tuesday, October 31, 2006

Gathering Raya Ex-SM Teknik Seri Iskandar

Bila tengok balik gambar kat atas....Rasa seronok sebab dapat bertemu kembali dengan rakan-rakan sekolah....walaupun kehadiran macam tak cukup orang jer...tak happy laa...& BIG THANKS kepada yang hadir pada hari tersebut....tanpa anda..Gathering ini takkan menjadi....TQ TQ TQ....

Gathering nie berlangsung di Bilik Pameran (Bekas bilik guru masa kami bersekolah di sini) Sekolah Menengah Teknik Seri Iskandar, Bota, Perak. Majlis bermula lebih kurang jam 10 pagi..di hadiri oleh rakan-rakan Ex-Techsis...Cikgu yang hadir...Cikgu Sabri (cikgu matemetik kami dulu)....

Okay laa....semoga jumpa lagi pada gathering akan datang....tunggguuuuuuuuuuuuuu

Friday, October 06, 2006

Word Of The Day


malediction

DEFINITION: (noun) the act of calling down a curse that invokes evil.
EXAMPLE: In the fairy tale "Sleeping Beauty," the princess is trapped in a death-like sleep because of the malediction uttered by an angry witch.
SYNONYMS: curse, denunciation

Monday, October 02, 2006

Jual Kuih Raya


Kuih Kuih...Kuih Kuih...Kuih Kuih....

Untuk Tempahan Sila Hubungi :
Cik Norhafiza
013-4805 545 @ hazafieza_2724@yahoo.co.uk

Sapura (50 biji = RM15.00)

Twin Peanut (50 biji = RM22.50)

I Love You (50 biji = RM14.00)

Eslilin (50 biji = RM15.00)

Bahtera Buah-buahan (50 biji = RM15.00)

Hello Bunny (50 biji = RM17.00)

Karisma ( 50 biji = RM17.00)

Chocolate Rice (50 biji = RM14.00)

Monday, September 25, 2006

Bazaar Ramadhan...

Assalamualaikum wrth wbkth..

Hi Semua...Selamat Menjalani Ibadah Puasa pada semua Muslimin & Muslimat...today second day puasa...semalam dah selamat semuanya...seronok gak..sebab tahun nie tahun pertama aku berpuasa sebagai seorang isteri...dan kali nie berpuasa bersama suami...seronoknya biler time nak prepare barang nak masak...sibuk ke sana ke mari membeli barang dapur..and mula la nak carik resepi untuk juadah berbuka...hehehe...

Sabtu lepas aku ke Macro..beli beberapa barang keperluan yang amat diperlukan di masa kini...GULA..hehe..kat sana bleh beli 4 kilo..tu pasal aku dok pi sana..then shopping bekas kuih sket...peralatan buat kuih...sebab minggu depan aku & member aku akan memulakan projek kuih raya 2006..hehehe...seronok...dah bersusun bekas kuih aku kat bilik tuh...dok tunggu masa nak buat jer...

Hmmm...semalam gak 1st time aku pegi Bazar Ramadhan kat Melawati...best gak...meriah dengan makanan...masa dok pusing-pusing kat Bazar tuh...aku terpandang seseorang...cam kenal ker...sekali aku tengok..si Buzen..tengah jual kuih..heheh...ala..sapa tak kenal pelakon Sembilu Kasih tuh..hehehe...dia pun jual kuih cam malu-malu jer...dok tutup kepala dengan topi...tarik sampai rendah..heheh..pelik tul...

Ok laa...nanti aku ceritakan lagi kemeriahan Puasa aku tahun ini...okies...chowww..chin chooowww.....

Wassalam...

Thursday, September 21, 2006

Musim Kuih Raya

Assalamualaikum wrth wbkth...

Hmmmm...Dah nak puasa minggu nie...tak sabar rasanya...lepas tu..lagi sebulan laa nak raya plak...bertambah sibuk laa lagi nak raya nie...tahun nie raya pertama aku & hubby...hehehe..and aku excited nak buat kuih raya & kek raya...mau taknya..pemilihan kuih raya & kek raya sedang berjalan rancak...dan beberapa bahan bantuan buat kuih & kek dah di beli...ehehe..termasuk oven baru...

Operasi KUIH & KEK Raya nie start minggu kedua puasa...semuanya akan berlangsung di rumah aku ler..sakan buat kuih nanti...hehehe..biasa la kan...setakat nie yang dipersetujui adalah 8 jenis biskut, 3 jenis kerepek & 2 jenis kek..hehehe...apa lak nanti orang kata kat aku ek...nampak berIYA tul laa...tapi pe salahnya..mana la tau tahun depan aku amek order bagi semua benda tu kan....sapa tau...hehehe..leh laaa aku buat duit kan...hehehe...Operasi nie melibatkan aku & kawan aku...hehehe...biasa laa...memacam kami nak buat....semua benda nak buat...sampai tak tau mana satu nak buat..hehehe...bulan puasa balik jam 4.30pm..lega laa...dapek balik awal..masak kat umah...nak beli kureng laa..serik aaa dibulan2 puasa nie..nampak sedap..tapi basi...iskkk..tak mau laa...

Okay laa nak balik dah nie...esok aku sambung balik citer pasal operasi aku yang semakin menarik nie...okies...chowwww...

Wassalam.....

Wednesday, September 06, 2006

Dah Lama....

Assalamualaikum wrth wbkth...

Hmmm...Dah lama rasanya tak mencoret di halaman sendiri...sibuk dengan multiply...sibuk dengan fotopages...sibuk dengan kerja...sibuk di rumah...sibuk menjaga orang sakit...dan akhirnya, sendiri pun sakit gak...begitulah akhirnya cuti hujung minggu aku minggu lalu...ingat dok umah boleh laa berehat...tapi akhirnya dok terbaring je depan tv...terkulai tak bermaya...huhh...macam-macam jer...

Dalam demam-demam tu...aku terima 2 berita gembira...2 sahabat ku telah selamat bersalin...Nahdatul Akma dapat baby boy (1 September) dan Nurul Nadhirah dapat baby girl (4 September)...tahniah pada kedua-dua ibu nie...hehehe...at least masih leh aku senyum untuk berita nie...walaupun demam melanda..hehehe...

Ingat nak balik ke Lumut..tapi tak tau biler..perancangan dalam awal puasa..tapi tak best laa..ingat nak balik...hehehe..rindu kat adik-adik aku nak comot tu...hehee...hari tu tak puas main ngan depa...dah besar dah budak2 tuh...masa kecik comel laa..dah besar..abih satu rumah dia kerjakan...hehehe...kalau bantut jer kan bagus...hehehhe...nampak comel jer..

Okeh laa..aku nak sambung keje...ader keje...petang nie ader meeting lagi...huhh..maleh tul dok meeting jer...ngantuk dalam meeting...okiess..choww....

Wednesday, August 02, 2006

Hari hari kerja

Assalamualaikum wrth wbkth...

Hari-hari kerja...rasa amat lambat sekali nak tiba hari Jumaat...hehehe...bukan apa..tak sabar nak melepak di rumah & menonton DVD..hehehe...nak jalan-jalan musim hujan lak..jadi malas laa nak pi jejalan...kalau nak jalan sangat pi KL pun...naik kereta park kat LRT station jer...then naik LRT jer pi KL...lagi baik tak yah laa aku pk nak bawak kete dalam jammed...tension jer...dah ler orang KL nie bawak cam pelesit..maleh aku...kang gaduh lak...macam-macam jer...

Hmmm....LRT dalam 2-3 hari nie macam ada problem jer..dah ler last week aku terkandas dalam LRT selama sejam bersama lebih 1,000 penumpang lain....nie 2-3 buah tren plak asyik tak der aircond...panas..aku tak naik..aku sanggup keluar balik dari tren tuh...bukan apa..kang aku pengsan lak...berpeluh-peluh aku...jangan laa tren rosak..sebab tu je laa pengangkutan yang ada & mudah untuk aku ke tempat kerja...naik bas aku tak baper gemar...dah ler jammed kat jalan...lagi laaa lemas....

Ahad nie...PIL & BIL mungkin datang untuk jemputan makan tengahari...saja laa jemput datang ke rumah, since dah pindah nie depa tak penah mai lagi umah kami nie...hanya BIL & SIL jer yang ada datang hari tu...depa lepak-lepak sini makan pizza hut...hehehe...sambil tengok Explorace...aku pun melayan laa anak sedara ku si Nufail tuh...comel tul...suka buat muka nakal dia..hehehe...

Okay laa...nak sambung keje...dah ler hujan kat luar...siap dengan 'okestra' lagi tu....harap petang tak hujan waktu balik keje nanti...kalau tak susah nak pi stesen lrt nanti...Okessss....Choww....

Wassalam.....

Tuesday, July 25, 2006

Itu Aku....

Assalamualaikum wrth wbkth...

Huhhh...gempar semalam kepada semua pengguna LRT RAPID KL PUTRA..tren laluan dari Kelana Jaya - Kuala Lumpur...ROSAK!! Tension...dan aku salah seorang mangsa yang ada dalam LRT tuh....dari Stesen Masjid Jamek lagi aku dah agak...semacam jer...sebab pintu tak tutup dalam 15 minit..lama tul..pelik gak...then dah tutup pintu terus ke Stesen Dang Wangi...penumpang turun & naik macam biasa...kemudian baru jalan sket terus berhenti...bukan sekejap...lama! Dari jam 6.25pm hingga jam 7.30pm dalam tren tuh...nasib baik tren yang aku naik tu aircond ada...tapi malang plak tren yang belakang...dah la berenti tengah-tengah terowong..seram gak...tak der aircond depa cakap...sah-sah la lemas...ada yang pengsan...dahsyat tul...aku jadi fobia lak...ingat pagi tadi nak naik bus jer dari KL ke PJ...malas lak nak naik tren...nie antara laporan berita yg aku baca pagi nie kat Berita Harian Online..hehehe...kenangan..dulu pun aku hampir trap dalam LRT gak ...masa tu satu Malaysia tak der bekalan elektrik...
____________________________________________________________________________

3 tren kandas di terowong


1,000 penumpang LRT terperangkap

KUALA LUMPUR: Kira-kira 1,000 penumpang tiga tren transit aliran ringan (LRT) terperangkap apabila tren dihentikan secara tiba-tiba kerana masalah teknikal mengakibatkan dua daripadanya terkandas di terowong berhampiran Masjid Jamek dan Dang Wangi, petang semalam.

Tiga penumpang wanita pengsan dipercayai akibat sesak nafas apabila mereka gagal dikeluarkan selepas kira-kira setengah jam terperangkap di dalam tren sebelum penumpang lain bertindak memecahkan pintu kecemasan.

Dalam kejadian kira-kira jam 6.45 petang itu, dua tren terkandas di terowong Masjid Jamek dan Dang Wangi manakala satu tren berhenti berhampiran stesen Pasar Seni.

Semua penumpang terkandas dibawa keluar kira-kira jam 7.15 petang selepas mereka bertindak memecah pintu kecemasan dan dibawa oleh pasukan Bomba dan Penyelamat ke stesen berhampiran.

Kejadian itu juga mengakibatkan beribu-ribu penumpang yang baru pulang bekerja terkandas di kebanyakan stesen Putra LRT. Semua laluan itu ditutup sementara sehingga jam 8.45 malam apabila penumpang dibenarkan semula menaiki tren.

Komander Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat, Azizan Ismail berkata, pihaknya mengenal pasti hanya tiga tren yang mengalami masalah serius kerana penumpang terkandas.

“Kami hantar 57 pegawai dan anggota untuk bantu keluarkan mangsa, kami tidak tahu apa punca masalah ini. Tiada kematian tetapi tiga wanita pengsan,” katanya.

Pengurus Kanan Korporat Rapid KL, Katherine Chew, berkata masalah teknikal itu berlaku apabila satu tren dikesan hilang daripada skrin komputer menyebabkan pihaknya terpaksa menghentikan serta merta tren bagi mengelakkan kejadian lebih buruk.

Katanya, semua perkhidmatan sepanjang 29 kilometer membabitkan Masjid Jamek, KLCC, Ampang Park, KL Sentral dan Bangsar terus ditutup kepada penumpang apabila pihaknya mengesan masalah berkenaan.

Kebanyakan penumpang marah dan merungut kerana mereka tidak diberikan sebarang pengumuman atau dihubungi untuk mengambil tindakan perlu apabila tren terhenti. Cubaan menghubungi mana-mana pihak juga gagal apabila talian telefon di dalam terowong terganggu.

Seorang penumpang, Ganesan Subramaniam, 47, berkata beliau mula menyedari tren menghadapi masalah apabila lambat tiba di KL Sentral dan bergerak perlahan sebelum berhenti terus berhampiran di Pasar Seni.

“Mereka maklumkan kepada penumpang berlaku masalah teknikal, tetapi kenapa benarkan penumpang naik. Saya mula curiga apabila apabila tren bergerak perlahan. Apabila tren berhenti, kami mula sesak nafas selepas setengah jam berada di situ, tanpa bantuan.

“Keadaan terlalu panas dan sesak. Bayangkan lebih 200 orang dalam gerabak,” katanya.

Seorang lagi penumpang, Samsa Mokhtar, 41, berkata tren yang dinaiki terkandas di Masjid Jamek dan dua penumpang wanita pengsan kerana terlalu panas dan kekurangan oksigen.

“Kami dah tunggu hampir setengah jam, tiada siapa datang bantu. Apabila dua wanita itu pengsan, kami pecahkan pintu kecemasan untuk dapatkan udara segar. Nak turun ke landasan, kami takut terkena kejutan elektrik, keadaan gelap pun gelap kerana bekalan elektrik terputus.,” katanya.

Difahamkan, selepas dua penumpang yang pengsan di Masjid Jamek dikeluarkan, sebahagian daripada penumpang masih menunggu di dalam tren, bahkan ada juga penumpang luar yang masuk ke dalam tren.

Friday, July 21, 2006

Tanah Untuk Di Jual

:: TANAH UNTUK DI JUAL ::

Negeri : Terengganu
Daerah : Kemaman
Bandar/Pekan/Mukim : Mukim Kemasik
Tempat : BELTEK
No. Lot : Lot 539
Luas Lot : 1.0040 Hektar
Kategori Penggunaan Tanah : Pertanian

Harga : Boleh Dirunding

Hubungi : heldamelissa@yahoo.com

Thursday, July 20, 2006

Bila April - Fazley

Bila April tiba
Hati mula berkata
Setahun lamanya
Perkenalan kita
Ku tanya padamu
Kapankah hatimu
Akan ku miliki
Selama abadi

Di April yang itu
Kau katakan padaku
Sabarlah menanti
Takkan lama lagi
Kau senyum bermakna
Padaku kau pinta
Berikanlah oh waktu
Kenalilah dirimu

Bila bila April
Aku menantimu, aku menantimu
Dan bila April, bila April
Dapatku pastikan, cintaku ini
Dan bila, bila April
Bibirku pasti akan bertanya
Kapankah kau milik ku..

Tuesday, July 18, 2006

Siti Situ Sana Sini

Gempar dengan berita pengumuman Siti- Sidang Media Khas Siti Nurhaliza..jam 12.00 17 July 2006...pergh...macam raja jer...maklum laa Artis No 1 Negara...lepas pelbagai spekulasi yang timbul sepanjang tahun ini, akhirnya Siti Nurhaliza memaklumkan negara...bahawa perkahwinannya dengan Datuk K akan berlangsung pada bulan Ogos ini...21 Ogos - Upacara Tunang & Nikah...28 Ogos - Majlis Persandingan di Kuala Lumpur Convention Centre. Manakala 3 September pula majlis di Kuala Lipis. Pergh....nie memang wedding of the year betul...Siti Nurhaliza kawin sama tahun dengan aku...hehehe 2006 tuh...

Setelah di teliti semua lirik lagu Siti dalam album Transkripsi...aku dah agak memang ada jawapan bagi segala spekulasi yang timbul...semua lagunya berunsurkan cinta...cinta...cinta...memang dia sah dilamun cinta...so, apapun Siti Nurhaliza...siapapun pilihan Siti Nurhaliza...tu hak Siti Nurhaliza...kita sebagai insan sepatutnya mendoakan kebahagian & kesejahteraan rumahtangga beliau...Aku bukanlah peminat setianya...tapi aku sekadar peminat lagu-lagu gemersik dari bibirnya...& juga bait-bait lirik hasil tulisannya...Buat Siti Nurhaliza...semoga berbahagia selalu...

Monday, July 17, 2006

Bosan hujung minggu


Assalamualaikum...

Alahaiii..(chehh macam Farhan lak) Ihikss...anyway, aku kebosanan semalam...dok umah tarak buat apa...walaupun ada keje..kemas umah sepanjang hari..tapi bosan gak lar..then sempat laa aku snap beberapa gambar dari arah rumah aku...nun di atas puncak bukit...area Kemensah Heights...memang la best...musim hujan sejuk giler...aku pun tak tahan...hehehe...semalam konon nak amek view dari rumah...tapi tu jer la view yang ada pun...sebelum nie cantik...tak la teruk...tapi sejak depa tengah buat town house tuh..terus gondol depan tuh...sebenarnya dari umah aku bleh nampak sign board Carrefour...kalau malam lagi laa..sebab nampak lampu sign board tu kan...hehehe...tu jer laa...konon bosan ingat nak pi Zoo Negara laa..tapi bila fikir balik...hujung minggu ramai orang...malas laaa nak pi sana..so, aku ambil keputusan dok umah jer laa...melepak bersama tv, bantal & secawan nescafe...

Mulanya aku nak pi turun bawah....buat check-up kat kereta aku..tapi hujan renyai la plak...so, tak jadi la...tu la pasal aku dok mengemas rumah jer..mana yang tak best aku alih sana...alih sini..susun sana... susun sini...nak kasi nampak best laa konon...tapi rasanya sama...then dalam jam 3 petang...aku start masak untuk malam...memandangkan Hubby keje shift pagi (walaupun Ahad keje shift kena keje gak)...so, petang dia balik la...maknanya aku dah siap masak le....hehehhe...bijak-bijak...lauk pilihan...sup sayur, ikan bilis tumis, telur dadar & udang goreng tepung...pergh...membuka selera...

Petang tu lak...bosan-bosan dok keluarkan album...rearrange balik laa semua gambar...gambar kawin ler...then ada yg letak dalam frame...mana yang sempat jer laa...sebab Ahad nie Mentua & Ipar aku nak mai umah...kena laa kemas umah...hehehe....jadi Sabtu tak ler penat sangat...kena kemas sket2 laa...hehehe...

Okay laa..nak lunch...lapaq sesangat dah nie....okies...enjoy gambar yang tak seberapa di atas tuh...hehehe...chowww...

Thursday, June 29, 2006

ROUTE 66

Well if you ever plan to motor west
Just take my way that's the highway that's the best
Get your kicks on Route 66

Well it winds from Chicago to L.A.
More than 2000 miles all the way
Get your kicks on Route 66

Well goes from St. Louie down to Missouri
Oklahoma City looks oh so pretty
You'll see Amarillo and Gallup, New Mexico
Flagstaff, Arizona don't forget Winona
Kingman, Barstow, San Bernadino

Would you get hip to this kindly tip
And go take that California trip
Get your kicks on Route 66

Well goes from St. Louie down to Missouri
Oklahoma city looks oh so pretty
You'll see Amarillo and Gallup, New Mexico
Flagstaff, Arizona don't forget Winona
Kingman, Barstow, San Bernadino

Would you get hip to this kindly tip
And go take that California trip
Get your kicks on Route 66

** Lagu nie FARHAN AF4 nyanyi masa Konsert Prelude AF4 **

Tuesday, June 27, 2006

Hazami - Mungkir Bahagia

Ooo..
Dihimpit dicengkam rindu ini
Gerimis duka ku
Menggamit kenangan silam
Resah dan pilu menghampiri

Sunyinya malamku kelam
Pedih kemelut cinta
Dingin kelu bicara
'Tuk mengungkap rindu

reff:
Sayangku mungkir pada kejujuranmu
Menolak segala bahgia dihadapanku
Kasihku mungkir pada kata janjiku
Berlari aku jauh dari cintamu
Kukesali

Dikanyut dilambung ombak lara
Sepiku berkelana
Melayari jiwa nestapa
Menggagahi rasa kesayuan

Leburlah harapan cinta
Namun kesetiaanmu
Kugenggam bagai hukuman
Mengheret langkahku

Repeat reff [X2]

Maafkan daku
Kekasih hati cinta kita berakhir
Maafkan daku
Kerna ku memungkirinya

Maafkan daku
Kekasih hati cinta jadi begini
Maafkan daku
Ku mungkir bahagia

Monday, June 26, 2006

Letih

Assalamualaikum Wrth Wbkth....

Huhh...Keje banyak nie...Dah letih semalam tak hilang lagi..penat tul badan...mau taknye...semalam berjalan sakan...dari hari Sabtu sampai Ahad tak rehat....mana taknya...Sabtu memang jalan pi sana sini..dari satu destinasi ke satu destinasi yang lain...mana yang jam & tak jam...huhh...Hari Sabtu (jam12.30am) aku memandu memasuki KL. First time tu...tak penah aku bawak kete masuk KL..selalu kat PJ or Shah Alam jer...nie betul-betul masuk dalam bandar...seram gak aku...dah la tak penah bawak kat area tuh...takut gak laa memula..but now dah ok laa...hehehehe....memang cuak...sebab semua kereta laju maa....Oh ya...aku lom citer aku baru beli kereta...hehehe...ala, kereta comel jer...macam tuannya gak...hehehe...

Pagi nie pun aku bawak kereta...sebab nak hantar ibu pegi Puduraya, tapi lepas tu Faz ambik alih dari LRT...dia bawak ibu pi Puduraya...sebab aku terus ke ofis....dia kebetulan baru lepas keje malam...so, siang nie dia memang tak keje laa...dok umah jer laa...jadi pagi nie dia terus antarkan ibu naik bus...lega aku...ibu lak first time naik bas hari tu...datang Sabtu jam12.30am..tu pasal aku kena drive ke Puduraya tengah malam buta...hehehe...memang pengalaman laa...jadi lepas nie aku akan tahu jalan masuk ke KL...hehehe...

Semalam aku ke NILAI 3 & NILAI 1...shopping & tengok-tengok apa yang patut...beli sket barang-barang rumah...biasa laa...dok umah sendiri nie best gak..leh mengemas & menghias. Jadi semalam ushar bunga-bunga & pasu...so far pasu tak der berkenan la...baru beli karpet & meja telefon jer...pinggan mangkuk aku banyak...aku 'import' je dari umah aku di Lumut...hehehe..dah ibu suruh bawak...bawak jer laa..jimat aku tak le kena beli lagi...

Ok laa...nak buat keje...mata ngantuk nie...tak tau macam mana nak cover dah mata nie...letihnyer....balik nie rasa nak tido jer...okies...chow...

Wassalam...

Saturday, June 24, 2006

Kian - Mawi

Kian jauh
Kian hilang
Kasih antara kita

Nampak tenang
Pada zahirnya
Tapi batin terseksa

Yang terguris tak nampak dimata
Yang terhiris terluka
Sesekali terbit air mata
Tahan sebak didada

Ke manakah..nak dibawa
Resah kian melanda

Di manakah
Hendak ku khabar
Pilu di dalam dada

Bila kasih di hujungnya nyawa
Rasa ingin dimanja
Perasaan pun kian tersentuh
Bila rindu ini berlabuh

*Apakah yang dikejar dalam hidupmu
Berkali ku kata padamu
Kita singgah di dunia yang sementara
Penuh tipu daya

Yang kekal
Disana
Biarlah..kita bersama

Usahlah
Hanyut terus terlena
Kerana dunia

Pada aku masih ada
Kasih belum terhakis
Sebenarnya..sudah lama
Ku sungguh berkecil hati

Friday, June 16, 2006

Tren Kosong

Assalamualaikum wrth wbkth...

Ihikkss...pagi Jumaat indah rasanya hari ini...jiwa rasa tenang...mungkin itu hikmat hari Jumaat...tapi sebenarnya kan...aku suka sangat hari nie..sebab tadi aku tak naik LRT yang sesak...aku naik tren yang seakan kosong...ada orang...tapi tak penuh...rasa berlari pun bleh dalam tren..pelik gak aku...seingat aku 2 minggu lepas aku naik tren hari Jumaat...rasa macam nak nangih dah...sebab lepas tren ke 5 baru aku bleh naik..masa tu kat atas platform pun dah macam sardin...orang ramai tul...terkejut gak aku...hari nie pelik lak..tak de orang berpusu-pusu naik...iskkk..pelik..mana semua orang pegi?? So, begitu la indahnya pagi Jumaat aku..hahaha...

Hari nie...aku balik Lumut naik bas jam 7.30pm ngan hubby...malas nak drive..mak aku bising..dia tak bagi lak bawak kereta..hehehe...so, kena laa dengar nasihat orang tua kan...kalau dia kata jangan tu better jangan laa kan...tak pe laa..lagipun penat kalau drive..baik naik bas..jimat minyak..jimat masa...jimat duit tol...segalanya jimat...& yang penting aku bleh tido..hehehe...tu yang paling best laa...sambil mendengar iPod Nano ku...hehehe...dah penuh lagu la katakan...hehehhe...tu pasal best dengar tuh...ahakzz...sampai flat la bateri...hehehe...

Esok tak tau laa...mak aku cakap nak pi Ipoh...dia nak pi Macro...awat laaa tetiba dia nak pi Macro...yang Fadz dah excited...sebab dia memang nak sangat pegi Ipoh...dia kata dah lama dia tak pi Ipoh...haha..apa yang ada kat Ipoh pun aku tak tau...sebab seingat 2 tahun aku dok Ipoh...tak benda yang menarik langsung selain Kinta City Jaya Jusco tu je...tak pun Macro..aku pegi semua tu time nak raye jer...beli barang..kalau tak jangan harap laa aku nak pi...better dok umah...biasanya raya mak aku suka pegi sana..beli kuih...beli barang laa..memacam stok dia beli aaaa...kek & kuih raya biasanya beli kat Ros Segar...kat Changkat Cermin Ayer Tawar tuh...hehee...sana beli kat kilang...so, murah sket laaa..

Okies laa...nak sambung buat keje...kang kantoi lak ngan bos aku..hahaha...okies...chow...nak sambung buat reconciliation sat..chowww...

Wassalam...

Wednesday, June 14, 2006

Bola, Kawan, Tido & Kereta

Assalamualaikum wrth wbkth...

Minggu nie minggu bola...semua orang sibuk pasal bola...ada yang sanggup berjaga jam 3 pagi...semata-mata tengok bola di waktu orang semua sedang enak di ulit bantal..ehehe...aku tak terkecuali..cuma kalau game jam 3 pagi..memang sudah semestinya game yang tengok aku laa...aku malas nak join..ehehe..baik tido...lagi best...hubby...cam biasa, kekadang dia tengok gak..kekadang dia pun malas...cuma game yang dia nak tengok jer baru dia tunggu...semalam masa perlawanan France pun aku dah terlena...baru 30 min tengok..pas tu semuanya lebur di dalam mimpi..hehehe..penat wooo..sebab sebelum tu aku sibuk sedia bahan masak untuk bawa bekal keesokan harinya...jadi tak larat tengok game..hehehe...tak pe..aku tengok update score jer laa...maleh nak tengok semua..kekadang penat tunggu tak GOL..tu yang malas...

Semalam pasar malam kat Melawati...balik keje hubby terus ajak pi pasar malam...apa lagi, memang saat di nanti..sebab aku nak beli roti pita...& kueh teow...jalan punya jalan...jumpa x-classmate aku kat teknik...si Rahmat...kecik dunia nie..tapi dia aku memang tahu dok Setiawangsa...jadi tak heran laa kalau terjumpa area KL nie...hehehe...normal laa...rata-rata ramai yang dok KL...tapi mungkin ada yang dah tak kenal antara satu sama lain...maklum laa..dah hampir 9 thn meninggalkan alam persekolahan...ada yang ingat muka...tapi lupa nama...ada yang tau nama..tapi tak tau rupa macam mana...macam-macam lagi...and aku harap ada gathering yang akan dibuat..walaupun dah tak berapa kenal..bila time gathering...bleh laa jumpa kan...mengingat kembali zaman itu...zaman persekolahan...hehehe...terkenang lak...

Minggu nie...aku tak tau kenapa aku mengantuk kat ofis...dah laa selsema teruk..banyak dah ubat selsema yang aku makan..tapi keadaan masih sama...agaknya kesan ubat2 tu buat aku mengantuk di siang hari waktu pejabat lak tuh...tension tul...ntah laa...isnin & selasa depan aku on leave...amek cuti rehatkan otak...hehehe...rehatkan otot-otot yang penat...

Kereta...Hubby cakap mungkin dapat hari nie..YES!! Bleh laaa aku bawak meronda pusing2 area Melawati..heheheh...jalan-jalan kat sini aku dah ingat sket2...insya'allah...kalau tak dapat minggu nie...minggu depan laa kot...heheh...okeh laa...aku nak sambung keje sket...keje tak sikit..tapi banyak sebenarnya...hehehe...okies...chowww..

Wassalam...

Gambar selepas upacara nikah - Fadz's Family

Thursday, June 08, 2006

Keje

Assalamualaikum....

Hi!! Aku lagi...sudah semestinya laa..sebab nie weblog aku..hehehe...anyway, quite bz gak laa hari nie...berbanding semalam hari nie aku lebih cergas...semalam muka aku memang muka mengantuk...nak tersengguk jer...pancing ikan jer kat opis..tak penah dibuat aku sepanjang keje...tapi kali nie memang teruk tul...tak sangka lak...semalam drop di KLCC lagi...masa kat KLCC tak ngantuk lak..pelik tul aku...actually makan ubat selsema kelmarin malam...tapi tak ngantuk...agaknya ia berkesan keesokkan harinya..hehehe..pelik tul...selsema tak baik gak...tu laa yang buat aku geram...hidung dah sakit...susah nak bernafas...susah nak tido..semua susah...nak tengok tv pun kotak tisu yang temankan...dah berkotak2 tisu aku kerjakan...kalau kat ofis siap beli yang besar...bakul sampah sah sah laa aku yang penuhkan..hehehe...rasanya dah lebih 4 minggu aku kena selsema nie...huhhh...tension..time dia baik aku leh laaa relax..tapi kalau dah sakit...huhhhh...nak berfikir pun rasa boleh jadi tension...ntah aaaaa...mana aku dapat penyakit nie...HUJAN kot...ntah laa...okies..choww...

W'saalam...

Tuesday, May 23, 2006

Aduhaiii LRT

Assalamualaikum wrth wbkth...

Hai kengkawan ku semua...especially kepada pembaca setia la...anyway, dah 23 hari aku jadi seorang isteri kepada seorang lelaki...ihikss..chehhh..jiwang la plak...macam biasa aku berulang naik LRT laa jugak...tak der yang berubahnya...hidup macam biasa...LRT adalah penghubung utama ke tempat kerja...dr KL ke PJ...huh..13 stesen tuh...sapa larat..naik tren macam tin sardin...ahakzz...anyway, aku suka lagi naik LRT dari area PJ ke KL....sebab penumpangnya lebih berdisiplin berbanding penumpang dari sebelah KL...sbb aku dah beberapa hari naik LRT dari Setiawangsa...tapi semua yang tunggu kat platform..tak reti berbaris...kalau kita berbaris pun..mesti ada yang potong barisan...bosan tul...so, depa dah buat cam tuh...aku pun join sekali laa..asal pintu LRT bukak jer..serbu masuk laa..kalau tak sure tak sampai tempat kerja awal...betul tak? Kena ikut rentak mereka jugak laa..hehehe...kalau tak sendiri rugi besar ler...

Hmmm...area Melawati habis dah aku terjah...dah tau laa sket2 selok belok jalan kat sana...dulu memang aku tak tau langsung...yang aku tau area PJ & Shah Alam jer...now kena belajar gak tau-tau jalan-jalan yang penting...mana laa tau esok-esok nak drive sensorang ke..betul dak...hehehe...banyak gak laa jalan-jalan yang aku dah ingat...kira orait la gak..maklum laa..BRILLIANT otak aku nie...heheehe...jenis cepat ingat jalan mana ...tembus mana...pusing-pusing kat situ...hehehe...rumah aku atas bukit...so, penat sket laaa kalau tak der kenderaan...jauh maa...dari luar ke dalam..jauh tul...yang paling tension...tak der bas masuk dalam...yer laa...nun dihujung sekali...mana laa bas nak masuk kan...naik bukit pun bas tak larat kang...hehehe...

Rumah lak...nak kata dah habis kemas...baru 60% laa kemas...ada 40% nak kemas...banyak lagi barang aku yang belum keluar dari kotak...dan beberapa barang lain yang belum kemas..kebanyakannya adalah barang aku laa...masa masuk bukan main kosong..hehehe...rumah je dia ada...isi lom ada masa tuh...tu kata dia laa...sekarang aku dah penuhkan dah...takut tak muat jer...hadiah semua masih dalam kotak...lom ada almari nak simpan...tengok laa macam mana nanti nak kemas...hujung minggu nie nak lepak puas-puas...badan pun letih lagi...masih terasa penat 3 minggu lepas...serius..memang letih habis masa kenduri...sampai demam aku dibuatnya...sisa demam masih ada lagi nie...batuk..selsema...biasa laa...masih berbaki...ubat biasa la...tetap kena continue..kalau tak sure tak ok...kejap OK...kejap TAK OK...hehehe...

Ok laaa...nak makan...hari nie aku bawak bekal lunch BURGER...ahakzzz...aku masak pagi tadi...hehehehe...tengah rajin la katakan....semua benda aku bawak...sebenarnya tertinggal satu benda masa nak keluar...NUGGET aku...hehehe..aku letak kat almari...tertinggal laa plak..kalau tak bleh makan...uuwaaa...tak p laa...ok laa...lapar tul...chowwww....

Wassalam....

Monday, May 08, 2006

Wednesday, April 26, 2006

Dorayaki Recipe - Japanese Sweet Recipe

Dorayaki is a kind of traditional Japanese cake with anko sweet azuki beans filling.
(Makanan kegemaran DORAEMON)

INGREDIENTS:
  • 1 cup flour
  • 2/3 cup sugar
  • 1/2 tsp baking soda
  • 3 tbsps water
  • 3 eggs
  • 3/4 pound anko (sweet azuki beans)
  • *vegetable oil for frying

PREPARATION:

Put eggs and sugar in a bowl and whisk very well. Dissolve baking soda in water. Add the water in the egg mixture. Add sifted flour in the egg mixture gradually. Heat a frying pan and lightly oil it. Pour a scoop of the batter in the pan and make a small pancake. (*about 4 inches in diameter.) Turn over when bubbles appear on the surface. Repeat this process to make 8-10 pancakes. Cool the pancakes. Make pairs of pancakes and put a scoop of anko sweet beansbetween them. (like an ice cream sandwich.) *Makes 4 servings.

Thursday, April 20, 2006

The Last Day Of 25

Assalamualaikum wrth wbkth...

Hmmmm....the last day...esok nak signed aggreement being 26th lak...hehehe...al-maklum jer laa...after 9th days...lain plak ceritanya...tau-tau jer laa pada yang tau tu yek...macam biasa...sebelum cuti kerja atas meja..memang banyak yang nak dibereskan...lepas nie aku cuti seminggu...hehehe...jangan jealous...

Persiapan semua...98% jer...ada lagi 2% yg tak siap...so, balik nanti rushing la kena siapkan...harap kakitangan yang ada cukup nak bantu aku buat semua kerja...hehehe...tau jer laa..time tu banyak tenaga kerja yang diperlukan untuk membuat macam-macam kerja...aku pun turut sama turun padang membantu...aku biasa la...walaupun majlis aku...tetap gak bersama berganding bahu nak buat kerja...tak leh dok diam laa..biasa laa kan....

Okies laaa...waktu kerja nak tamat...okies...chow....semoga jumpa lagi....last & foremost...HAPPY BIRTHDAY TO MY SELF...

Chowww....Wassalam....

Monday, April 10, 2006

Penat

Assalamualaikum wrth wbkth...

Hmmm...minggu nie rehat....minggu penat dah berakhir minggu lepas...ntah hape2 keje aku buat..banyak sangat dan agak melampau...kira extreme laa...tension pun ada...tapi aku tetap COOL...ura-ura nak tukar aku ke dept lain lak...uuwaaa...tak mau laa..aku lebih rela pindah keje...dari tukar department...b'coz it sucks!!!! I mean it! Coz dah berpengalaman laa....dulu pun aku resigned b'coz depa tukar aku ke dept lain...dept yang teruk giler...dan menyusahkan aku jer...kali ni bunyi macam tu jer...tak mau laa....doa laa semoga aku tak ditukarkan...kerana buat aku tension jer...tak suka laa cam tuh...baru nak reti buat satu kerja...dah kena tukar...apa daaa..tak suka..serius aku tak suka...kekadang benda kecik cam nie laa yang buat tension jer sebenarnya...susah laa...rasanya nak mohon kerja kat SME BANK...macam best...mana laa tau rezeki kan...leh keje kat KL...dekat sket....pegi keje sesama ngan 'habibi' ana...hehehe...betul tak? Jimat dah tambang cam tuh..hehehe...

Aduhhhh...Minggu depan...besday ku yang ke 26....huh....dah nak 26 tahun dah nie...Jumaat depan genap laaa kan....lepas 9 hari kemudian jadi bini orang lak..hahahah...lawak lawak..kononnya dulu janji cukup 26 baru kawin...nie baru 26 tahun 9 hari...terus nak kawin...keh keh keh...lawak lawak...esok aku pindahkan barang ke rumah habibi ana....kat Hulu Kelang...belakang ZOO NEGARA...hehehe...macam best! Tak tau laa....harap best...rumah atas bukit la katakan....sejuk je laaa...hehehe...nasib baik rumah sendiri..tak yah laa bayar duit sewa lagi kan...lepas dah angkat barang semua..aku stay kat Kelana Jaya lagi..dok umah makcik aku kat SS 3....senang sket..leh jalan kaki ke LRT Taman Bahagia..exercise laa sket pepagi..tak pe...demi kesihatan dan demi nak KURUS laa...hehehhee....chiayooo chiayooo....

Okies...nak sambung makan biskut laa...okiess...chowwww....

Wassalam...

Monday, March 27, 2006

Tak dapek den nak nolong!!

Assalamualaikum wrth wbkth....

Kehadapan pembaca blog ku yang setia...hehehe..formal laa plak...anyway, sorry sesangat sebab bz yang amat sangat...nie pun ada masa seminit dua jer untuk buat entry blog...tadi pagi dah sibuk pindahkan meja...angkat itu dan angkat ini...keje pun lewat gak baru mula laa...sebab dah pindah itu dan ini..kena susun la plak itu dan ini...hehehe..biasa laa...aku dah tak dok dalam 'akuarium' dah...dok luar...dengan partion...harapan partition ini lebih baik(mungkin ya...mungkin tidak)...kalau dulu aku dok dalam bilik bersama 2 lagi rakan MIS Dept...la nie bos aku dok dengan server...dan aku dengan member sorang lagi dok dalam kotak-kotak 'ikan'...hehehe...anyway, memang best laa...cuma security barangan kureng laa sket...mungkin terdedah kepada kecurian...iskk..part nie yang aku tak suka...aku letak barang aku dalam tempat yang selamat jer la...heheheh...

Kepala aku sakit lagi...aduhhh..ntah laa apa bala lak asyik sakit...sejak ahad lepas....tapi kejap-kejap sakit laaa...tapi semalam sepanjang dalam perjalanan dari Lumut - KL...huhhh...memang sakit...dah aku cuba bawak tido then bangun balik pun masih sakit lagi...ntah laa apa aku nak buat laaa...dah makan ubat gak...tapi masih gak sakit...ntah laa...kalau sakit lagi...esok aku pi klinik laa kot....dah la tadi sibuk angkat barang....rasa pening balik plak...cam ner nie...tension kot...isk isk isk...ntah laa labu....

Okies laaa....next month aku mula cuti pada 27hb April 2006....8hb May 2006 baru aku balik dari cuti aku laa...dalam 7 hari gak aku cuti...tak lama...kang kena marah lak aku...heheheh...tapi bos MIS aku mmg sporting laa....best! Rakan depatment pun best...tak la tension macam masa aku keje tempat lama...21hb April 2006 nie...Besday aku yang ke 26...hehehe...dah tuo den nie haa....26 baru nak kawin...ape kehe nyer...nak buek cam no..dah jodoh lewat...kalau ikut zaman muda lagi aku dah kawin....hehehe...dah jodoh tak der nak buek cam no...doakan aku bahagia bersama si dia laa ek...to those my close frenz...aku akan send my invitation cards...wait for it! Okay!

Okay laa...kang kena query lak aku...hehehhee...tak memasal dapek surat tunjuk sebab...hehehe...baik aku chow dulu kay....nanti senang aku update lagi my frenz....chowww...adios amigos....

Wassalam...

Tuesday, March 21, 2006

1 month to go

Assalamualaikum wrth wbkth...

Huhhh...menghitung hari....
Lagi sebulan birthday aku....
yang ke berapa??
Hmm...dah 26...
26 tahun dah....
Genap 26 tahun 9 hari...
Aku menamatkan zaman bujang aku..
hehehe....

Tuesday, March 14, 2006

Ntah laa

Assalamualaikum wrth wbkth...

Hmmm...lama betul rasanya tak mencoret...tapi ada gak..cuma jarang-jarang jer laa..sejak laptop aku rosak nie...semua benda tak menjadi bila buat...kalau nak buat blog kena tunggu kat opis atau pi umah kazen aku...tapi kat opis tak leh laa selalu...susah laa kan..kena gak beli satu laptop...poyo gak bila tak der..rasa macam tak leh hidup...hidup tak lengkap..tak sempurna...macam banyak keje terbengkalai jer..tu yang leceh tuh..memang kena beli gak satu...tengok la cam ner nanti kan...

Menghitung hari aku...lagi 1 bulan 16 hari...huhh..memacam nak kena buat nie...pening kepala aku...sendiri kawin...sendiri buat...ntah laa..kalau ayah ada mesti senang kan...everything have to be done by myself...leceh...nasib baik ada ibu..banyak membantu & memberi semangat di kala semangat aku kian luntur...ntah laa...

Minggu nie aku akan ke Kluang...ada urusan rasmi..hehehe...tunggu jer laa..aku malas nak citer sebenarnya...nanti aku citer bila semua dah settle kay..

Okay laa..choww...

Wassalam...

Thursday, March 09, 2006

Cuak gile....

Assalamualaikum wrth wbkth...

Aku pening sejak akhir-akhir nie..mana taknya...keje banyak gak...memacam jer laa....kat opis JPK tgh sibuk...esok depa last laa...semua koperasi depa mai..isk...memacam jer laa..aku keja macam biasa jer laa...sibuk mata memandang..sibuk gak telinga mendengar...sibuk gak dengan benda-benda kecik...sampai ke yang besar...tiap-tiap malam aku sibuk...menjahit tudung dengan manik-manik..dan menjahit manik pada baju aku..baju pengantin..jahit sendiri manik...huhh..jimat sungguh...kalau hantar pegi kedai pun...dah beratus-ratus...baju nikah aku lak mak sedara aku jahitkan maniknya...lawa...baju tu simple je...tak le aku buat meleret-leret...bukan nak pakai pun lagi lepas nie...buat kenangan..boh dalam frame je laa...betul tak..

Awal Mac nie..ada family trip ke PD...Casa Rachado...iskk..tak mau laa..aku tau tempat tuh..ceruk..macam rumah hantu..hehehe..seram seh sana...MAA selalu pi training kat sana..aku tau laa..sebab aku dulu keja MAA...ehehhhe....aku ada hal on that day....tak dapek laaa nak join....lagipun aku sibuk nak packing barang aku..nak pindah kan...ke rumah baru aku di Hulu Kelang...banyak tak siap kemas lagi...pening kepala..

Okeh laa..nak pi lunch..chowww..

Tuesday, February 28, 2006

You're Hired!!

Assalamualaikum...

Akhirnya dapat gak aku tgk kat internet si Randal nie jadi the new apprentice for mr Trump...dia memang layak pun si Randal nie...aku tengok season 4 dari mula..dia memang berkebolehan..dan layak laa keje ngan Donald Trump nie...kat TV lambat sangat laa..nak tunggu tiap-tiap Ahad..tak larat aku...tapi still tengok gak la walau pun tah tahu keputusannya...hehehe...tak best laa kalau tak sambung tengok lagi kan...aku nak tunggu season 5 lak...best dengarnya...hehehe...susah nak surfing sejak motherboard laptop aku rosak...macam orang patah hati je aku...tak dapek nak melayari internet...tak dapat nak buat apa-apa laa...semua guna pc kat opis jer aaa..nasib baik aaa aku department MIS...leh laaa guna gak kan...hehehe...Okiess laaa...aku chow dulu...dah nak jam 2 pm...jap gi lunch break dah abih..nak sambung buat kerja...okies..chowwwww....

Wassaalam...

Tuesday, February 21, 2006

Monday, February 20, 2006

Ekspo Industri Asas Tani

Assalamualaikum wrth wbkth....

Hi!! Seperti yg aku janjikan...aku nak citer pasal ekspo IAT tu kan...yg berlangsung kat PWTC...best gak...dapat laa beli kerepek & barang-barang buatan Malaysia yg dihasilkan dari pertanian, penternakan...dan macam-macam lagi laa...ada gak gambar yang menarik...aku letak dalam fotopages aku laa..kalau nak tengok...pegi laa sana..malas laa nak link kannya...okies :)

Actually, memang best laa...sebab kita dapat tau produk buatan Malaysia yg berada di pasaran...sebab ada gak yang kita tak pernah jumpa di pasaran. Tapi ada gak yang bleh kita dapati di sana...kerepek memang banyak laa...yg dihasilkan oleh industri sekunder...hehehe...macam tau tau jer...tapi aku suka laa..sebab semua kerepek aku yang aku suka...ada...dan apa lagi...aku memborong laa ...sebab banyak barang murah...

Then kebetulan semua produk dari seluruh Malaysia ada di sana...aku pun mencari dan terus mencari...jumpa sambal Laksa Sarawak...mak aku memang suruh carik...akhirnya aku jumpa gak...aku beli laa...balik nanti aku bleh masak laa...siap bagi ngan resepi...ialah buatan dari Sarawak...tapi byk benda gak yg aku dapat rasa kat sana...dari kerepek, kuih, air minuman...dan macam-macam lagi...aku carik gak kuih cincin...kuih dari Sabah...tapi dah habis stok laa...nyesal tak datang 2-3 hari awal...bleh laa gak merasa kuih tuh kan...ni tak dapek laa..tunggu makcik aku datang dari Sabah atau tunggu mereka kirimkan laa...hehehe..best tu....

Okiess laaa....lunch break dah nak habis laaa...okies...chowww...nanti aku update lagi kalau ada cerita menarik laa...okies...chow chin chow...

Wassalam...


Sunday, February 19, 2006

Sudah Lama Tak Menulis

Assalamualaikum wrth wbkth...

Huhhh...ada masa sket..sebenarnya curik masa nak menaip kandungan entry hari nie...saja...mood tak der...nak buat cam ner kan...anyway, rindu pada blog sendiri..atas dorongan rakan-rakan aku kembali!! Hahaha...I'm back!! The return of HELDA...hehehehe...jangan mare!! Minggu nie & minggu lepas bz memanjang...bila balik rumah..lagi sibuk..sibuk tengok TV...rancangan semua best!! Aku suka...antara yang ada dalam list aku...Ghost Whisperer, The Apprentice, Natasha, Sitcom komedi...sebab nak buat aku gelak...hehhee...best..semua best!!! Otak serabut 2-3 minggu nie...malas nak citer...faham-faham sendiri laa ek...okies...

Hari sabtu tu aku pegi Masjid India...ngan Chris...jejalan cari barang hiasan hantaran ngan makcik aku..dia sponsor la katakan...hehehhe...ikut jer laa...dapat plak kain ela dua pasang masa kami singgah ke Maya Fabrics...hehehe..untungnya aku..anyway, thanks...dah lepas tu makcik & pakcik aku balik...kami pun meneruskan agenda membeli belah..beli kain ela si Chris lak...then pusing-pusing kat pasar malam Jalan TAR tuh..best laa..memacam gak kami shopping...hehehe...then singgah pi amek baju nikah & baju majlis bertandang aku..dah siap...lawa lak tuh..hehehe...dah lama tak pakai baju kebaya...rasa pelik lak...biasa laa aku nie...jarang sikit nak pakai baju-baju cam nie...sebab dah keje baru aku pakai baju kurung...kalau tak aku lebih selesa pakai seluar + t-shirt...hehehe...simple kan!!!

Hajat hati nak pi PWTC...nak pi Ekspo Industri Asas Tani (IAT) tak jadi..sebab dah lewat sangat...sudahnya kami tunda ke hari AHAD..esoknya laa...so, sambung citer esok lak ek...nanti aku citer betapa bestnyer pegi sana...okies...choww..

Wassalam..

Wednesday, February 08, 2006

Kasih Ku Sinar

Assalamualaikum....
Hai kengkawan ku semua...aku suka sangat lagu nie...aku tujukan lagu nie untuk semua sahabat ku...kengkawan ku yg tercinta...dedikasi buat anda semua...

Kasihku Sinar - Amy Mastura
::OST Mya Zara::

Lagu / Lirik : Anuar Zain & Hazami

Melangkah mengharapkan
Hadir dirimu
Ku genggam segala memori

Kita dewasa bersama
Menuju satu cita
Walau jalan berbeza

Kasihku sinar tanpa cinta
Sinarnya tanpa asmara
Dengarilah hatiku rindu

Kasihku mekar tak berbunga
Mekarnya di dalam jiwa
Biarkanlah, biarkan saja
'Kasihku sinar'

Andai kau ada disini
Terukirlah senyuman
Tersingkir rasa sepi

Andai kau pergi dari sisi
Jangan disingkir
Diriku dari mimpimu

Thursday, February 02, 2006

Ratu - Teman Tapi Mesra

aku punya teman
teman sepermainan
dimana ada dia selalu ada aku

dia memang manis
dan juga baik hati
dan dia slalu ada waktu
untuk membantuku

namun aku bingung
ketika dia bilang cinta
dan dia juga katakan
tuk ingin jadi kekasihku

R:
cukuplah saja berteman denganku
janganlah kau meminta lebih
kutak mungkin mencintaimu
kita berteman saja
teman tapi mesra

aku memang suka pada dirimu
namun aku ada yang punya
lebih baik kita berteman
kita berteman saja
teman tapi mesra

Friday, January 20, 2006

Sibuk & Sibuk

Assalamualaikum wrth wbkth...

Hmmm...dah lama tak mencoret..biasa la...minggu nie sibuk nak buat report...semua data kena ready...bos nak present...sian dia...dah la sibuk nak pi cuti kawin..dia kena buat kerja lak....tak per...asalkan semua settle...semua benda leh jalan laa kan...aku memang nak sangat buat entry 2-3 hari nie...tapi kesibukan menghalang laa...susah laa kan...

Raya cina minggu depan...wah wah cuti sakan...best lak tuh...aku balik Lumut...nak cat umah la katakan...banyak benda nak buat laa...semua benda nak settle dalam minggu tuh...28 January nie nak pegi member sekolah aku nyer wedding kat Ayer Tawar...seorang demi seorang melangkah ke alam rumah tangga..hehehe..aku? Tak lama lagi...menghitung hari la nie...hehehe...

Okies laa..ada keje sket...chow...jumpa lagi..byee...

Wassalam..

Friday, January 13, 2006

Kupu-kupu Malam - Peterpan

Kupu-kupu Malam - Peterpan

Ada yang benci dirinya
Ada yang butuh dirinya
Ada yang berlutut mencintanya
Ada pula yang kejam menyiksa dirinya

Ini hidup wanita si kupu-kupu malam
Bekerja bertaruh seluruh jiwa raga
Bibir senyum kata halus merayu memanja
Kepada setiap mereka yang datang

Dosakah yang dia kerjakan
Sucikah mereka yang datang
Kadang dia tersenyum dalam tangis
Kadang dia menangis di dalam senyuman

Oh .. apa yang terjadi terjadilah
Yang dia tau Tuhan penyayang umatnya
Oh .. apa yang terjadi terjadilah
Yang dia tau hanyalah menyambung nyawa

Monday, January 02, 2006

Rentetan 2006 Bahagian 2

Assalamualaikum...

:: Bahagian 2 : Konsert Peterpan di Kuala Lumpur ::


Gambar Arial..hehehe...aku suka gambar-gambar yang aku tangkap(walaupun byk gegaran...sebab ada perempuan giler dok langgar kamera aku jer)...kalau nak tengok gambar penuh...sila ke fotopages & multiply aku...sana ada gambar sepanjang konsert tersebut...bak kata aku dalam bahagian 1...memang best konsert tuh... cuma hujan jer yang ganggu sedikit sebanyak perjalanan konsert...namun ia tak mematahkan semangat peminat-peminat Peterpan..dan antaranya aku laa...peminat comel...kudus...dan mulus...hehehe...apa-apapun syabas Peterpan...lagu korang bleh layan laa beb!! Aku suka...

Sepanjang konsert...memula pembuka jam 8.30pm tu...kumpulan Pretty Ugly nyanyi...bleh laa...walaupun aku tak baper suka...then kumpulan Gerhana Ska Cinta buat persembahan...masa tu hujan masih renyai la...tapi persembahan tetap mantap...dan kami tetap basah...hehehe...ada yang pakai baju hujan...kira selamat laa...tak teruk laa basah...aku tak basah sangat...sebab ada "jaket kalis hujan"...hehehe...kira ok laa...tapi seluar...kasut...semua dah kena lumpur padang...uuwaaa...jenuh laa...jenuh nak basuh kasut...memang basah sebasah basahnya aaa...stoking aku dah tenggelam bersama kasut...rasa geli plak tengok kaki sendiri...

Peterpan muncul kira-kira jam 9 mlm...selepas Gerhana Ska Cinta nyanyi...Nie antara lagu yang di dendangkan pada malam tu oleh Peterpan...

1. topeng
2. kupu-kupu malam
3. menunggu mu
4. mungkin nanti
5. ada apa dengan mu
6. khalayan tingkat tinggi
7. tak bisakah
8. jauh mimpiku
9. aku dan bintang
10. di atas normal
11. ku kata dengan indah
12. semua tentang kita
13. bintang di surga
14. taman langit
15. Membebaniku
16. sahabat
17. Langit Tak Mendengar
18. Menunggu Pagi

Sorry lagu Peterpan tak inorder..hehehe...lupa laaa...main taram jer nier...anyway, memang layan laa...tapi ramai bapuk siot...pakai cun abih...kasut tinggi, baju seksi...hehehe...lawak gak tengok gelagat depa nie...ada memacam gelagat yang aku jumpa masa konsert...ada yang pergi konsert..tapi tak macam pergi konsert...ada ke dok berpeluk jer...dok diam jer...iskk..nie pegi konsert ke atau pergi dok diam jer...iskk....memacam peel...hehehe..dok main rambut...dok main henpon jer...hmmm....apa daa..

Okeh laaa...nak chow...banyak keje maaa...babaiii....

Wassalam...

Sunday, January 01, 2006

Rentetan 2006 Bahagian 1

1 January 2006

:: Pagi ::
Bermula satu hidup baru dalam dunia 2006. Bermula hari nie....aku bangun awal...bersiap untuk keluar... keluar pegi membeli barang-barang untuk hantaran kahwin...dan juga menempah baju nikah & baju untuk majlis bertandang...huhh..satu pagi yang meletihkan la gak...sepanjang awal January hingga penghujung April 2006 ...aku akan sibuk memanjang...sibuk dengan persiapan majlis perkahwinan...letih gak semua kena buat sorang ek...

:: Tengahari ::
Lepas pegi hantar baju untuk di tempah...kat area depan Masjid India...agenda seterusnya ialah MAKAN...hehehe...biasa la kan...makan tu penting lelagi setelah penat berjalan ke sana ke mari...kami ke Berjaya Times Square(BTS)...carik tempat makan...ramai betul orang...maklum je laa..tahun baru kan...ramai la orang kat BTS...lepak main games je laa...pegi Mc Donald..makan Prosperities...hehehe..fav aku time raye cina..mesti tunggu nyer laa every year...biasa la kan..lepas makan berjalan-jalan...sekitar BTS...tangkap gambar sana sini...posing maut dalam BTS..hehehe...biasa laaa agenda seterusnya...

:: Petang ::
Masih dalam BTS..lepak abih..pusing-pusing carik barang hantaran lagi..kot2 ada yang berkenan di hati...esok lusa bleh beli kan...masuk kat Debenhams BTS...tengok peralatan dapur..saja cuci mata...sok dah kawin actually barang aku dah lengkap..masa bujang dah kumpul barang...kira tak ralat sangat tengok peralatan dapur nie...leh cilok kat umah akunyer...mak aku dah bagi green light dah...so, tak la beli barang lagi..bleh jimat dah tang yang tu kan...nak bertolak ke Stadium Merdeka...tapi hujan lak...lebat selebat-lebatnya lak tuh...kilat tok sah cakap laa..merata aku tgk flash light...takut sehhh...cam ner nie? Aku nak tgk Peterpan gak..tak kira laa...uwaaa...

:: Malam ::
Kami tiba di perkarangan Stadium Merdeka..ramai terkandas di hentian Monorail Jalan Maharajalela...hujan lebat...aku bawak baju kalis hujan..hehehe..bleh laa sarung..payung ada...tapi akhirnya payung kesayangan ku jadi korban sebab nak masuk tak bleh bawak payung...berbasah laa dalam hujan di depan pentas Peterpan...chehhh..poyooo...on the way nak pi depan pentas...maklum laa RM80 punyer tiket...depan pentas laa...lecak abih...lumpur...malam tu memang aku berkubang..hehehe...kasut tenggelam dalam lumpur...nak kata pi main bola pun kalah gak laa...kenangan 2006 la kiranya nie...abih kasut kesayangan aku...balik sure kena sental..dan keringkan 3 hari 3 malam..tu pun kalau kering laa...layan gak laa...walaupun hujan dah berenti...tapi tak tahan kasut dah masuk lumpur...geli lak rasa kaki...nyesal tak beli baju hujan & kasut phua chu kang...mungkin selamat kot kalau aku pakai lengkap cam tuh..hehehe...mesti lawak nyer kan...hehehe...

Okies laa..nanti aku sambung lagi kay...tunggu bahagian 2 rentetan 2006...ada citer best masa konsert tuh..hehehe..okies..chow...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...