Tuesday, September 28, 2010

Sakit dan Sakit Hati....


Assalamualaikum wrth wbkth.....

Ari nie aku MC....due to sakit belakang yang melampau...mmg dah lama sakit....mungkin disebabkan kenangan yg ditinggalkan oleh cik tangga yang aku jatuh dulu....memang sengal semacam...dah laa musim hujan dan sejuk...lagi laaa tambah sakit kan....

Semalam tak boleh tido laa jadinya....dah laa sejuk yg teramat sangat...macam dah duduk kat Genting...tingkap umah aku pun dah berkabus jer...huhuhu mcm dok
kat bilik aircond jer..

.So, dah sakit tu pegi laa klinik, amek MC dan ambil ubat laa dari doktor... tapi yang tak bestnye...doktor nie aku kategorikan sebagai 'doktor pen'...ada 2-3 kategori gak la...kenapa pen? Sebab doktor akan check pesakit dgn pen yang dipegangnya...nape? Macam geli jer nak pegang pesakit?Jijik sangat ker? Tapi ari ni satu lagi laa aku jumpa 'doktor pen'....nie mmg 'pen' sungguh laa...langsung tak pegang pesakit...dan tulis2 apa yang dia nak tulis kat kertas...siap tanya lagi.. "Ada apa lagi awak nak?" Aduyaiiiiii...ada gak doktor macam nie?? Dan confirm laa aku dah isi borang company aku ...dan borang tu dok depan dia lak tu...siap tanya.. "Awak keje ke hari nie?" ...Adehhh, memang sengal laaa doktor tu...rasa macam nak suruh dia balik jual Nasi Lemak...tok sah jadi doktor laa kalau setakat buat keje doktor macam melepaskan batuk ditangga jer...kenapa dia jadi doktor? Mungkin nak gaji besar ker? Atau penat dek buat overtime sana sini? Mana prinsip doktor dia nak merawat pesakit kat luar sana? Teruk tul...makin banyak doktor tak berkualiti sekarang nie...heran tul aku...

Memang sesungguhnya dah sakit....bertambah sakit hati plak bila jumpa doktor macam tu...memang sakit hati...malas nak fikir dah..baik aku layan drama kat TV3...citer Asmara...tengok Shahzjazle lagi baik....terubat ati aku nie heheheh....ok laaa....chow...

Wassalam...


Sunday, September 26, 2010

MAGIKA @ Cinemas . . . .

Salam semua....

Heloo...hari nie hari melepak di rumah...bosan? Tak kot...banyak dah rancangan yang direkod aku tak tengok lagi..mungkin ini masanya untuk tengok semua rancangan tu...jadi layan jer laa kan...semalam dah puas berjalan sana sini...tengok wayang lagi...tengok wayang apa? Semalam tgk wayang terbitan KRUSTUDIO... MAGIKA...best dan menghiburkan...aku bagi 4 bintang...

Lepas tengok wayang...melepak lak makan kat
Rotiboy @ Wangsa Walk tu kan . . .makan muffin n minum air Tropicanna Twister...beli gak RotiBoy...heheh sodap as usual laa kan...ramai giler orang hujung minggu...susah nak parking kereta kat situ...nasib baik laa dapat satu parking ...lega laa...siap beli cik kuki monster n cik elmo lagi...buat tambah koleksi laaa kan... hehehe :) kiut betul korang nie...lepas tu beli barang kat Cold Storage plak..beli salad dan beberapa barang dapur....banyak gak laa beli kat situ...before pegi Cold Storage tu...sempat singgah kat kedai jam .... dah lama ushar...dan dah lama nak beli ...dan akhirnya hari nie terlaksa laaa gak kan....beli laaa jam BONIA for myself...akhirnya impian terlaksana laa kan... hehehe lega...cantik jam nie...agak besar sket dari biasa jam yang aku ada....koleksi jam dah bertambah...dulu ada Omega...pas tu Ricoh...pas tu Polo...and now BONIA...huhuhu I Like!!!

Okeh laa...nak masak untuk hubby yang akan balik keje petang nanti...kesian dia..hari AHAD pun kena kerja...alahai...ciannyer dia...tak per laa...at least tak buang masa di rumah kan...ada gak benda yang berfaedah di buat di pejabat...okeh...adiosss


Saturday, September 18, 2010

Weekend Raya...

Salam Semua....

Aduhh ... demam hampir kebah... demam dek kena hujan pagi semalam masa pi keje...aduyaii..sejuk n gigil laa masa tu...sebab lebat lak masa nak sampai kat ofis...adehhh, nak buat cam ner..kena pi keje gak laa macam nie kan...basah pun basah laa..kena pi keringkan kat toilet...semalam memang balik keje je...aku tak larat dah...tido pun around 8.30am... tau tau je dah pagi...hehehe....

Ari nie cadangnya nak ke pusara ayahanda di Seksyen 21 Shah Alam...tapi tak jadi sebab aku dah demam...then tengahari plak Mira sms kata nak mai ngan Long, Paklong & Aleeya...jadi kena masak sesuatu gak laa untuk ari nie....fikir punya fikir... idea sudah mari... masak spaghetti bolognese jer laa...heheh kepakaran yang tak bleh di sangkal lagi ler...hehehe


Huhu...selesai makan n siap tido2 lagi...dan pas layan satu drama kat umah..depa pun berangkat pulang ke rumah..semua muka kenyang..sessi bergambar pun muka masih ...Pas semua dah balik...sessi kemas lak dapur... heheh biasa laa tu kan...dah makan kena kemas lak...tul tak?

Okeh laa nak berehat dah...chow chin chow...Wassalam...



Friday, September 03, 2010

September Tiba...

Salam buat semua...

September dah tiba! Tandanya raya dah semakin hampir...Shopping dah? Kuih dah siap? Tahun nie aku sederhana jer...tak berlebih dan tak berkurang laa...sama sahaja..beli yang penting saja...bukan kedekut..bukan nak jimat...cuma tak mahu membazir untuk benda yang tak perlu...

Tadi tengahari sempat laa menjengah bazaar kat Jalan Tengah...Ramai? Memang ramai yang amat sangat! Bersesak-sesak macam esok dah nak raya...Semua org sibuk membeli-belah..pas raya poket pun 'terbelah' laa tu...mana yg dapat B O N U S time nie...kira mmg bonus sungguh raya mereka...Alhamdulillah...Rezeki masing-masing kan!

Tadi juga aku temankan seorang teman yang nak bershopping raya...hasil dari 'Vitamin B' . . . shopping la kan...ronda punya ronda mencari apa yang dicari...dapat kerepek saja. Kuih? Tak menarik dan harga mahal...pusing-pusing lagi...sahaja la tgk tudung..tup tup dapat plak hadiah dari kawan...tu la namanya rezeki kan...alhamdulillah...TQ Cik Nora...

Tudung (TQ Cik Nora)

Panas lak tengahari tadi...memang peluh-peluh habis laa...dah la ari nie pakai baju kurung kan...pas tu bersesak-sesak merempuh orang ramai...adehhh...sengal lak rasanya...tapi mmg tiap2 minggu macam tu pun suasana kat situ...

Ok la rasa letih plak ari nie...nak tido dulu la...chow..sok story lagik yek...daaa

Wassalam...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...