Saturday, January 26, 2013

Day 3: Ho Chi Minh City

Salam....
 
Day 3. Pergh...hari ke-3 ni aku agak dah slow sket laa kut. Just jalan-jalan to look around. Ronda di sekitar Benhh Tanh aje. Tengok kedai apa yang menarik la. Seronok gak nak meronda. Hajat hati nak melawat Pejabat Pos HCMC & Muzium, tapi tak de peta dan tak tau jalan. Jadi malas laa. Memandangkan aku nie temankan orang untuk bershopping so, just follow aje la kan. May be next time laaa aku melawat ke tempat-tempat tu.

Roundabout berkuda ni depan pasar Benh Tanh

Macam Menara TM @ Pucuk Rebung
3rd day nie kami lebih santai. Lebih kepada jalan-jalan pusing kawasan aje & survey apa yang boleh disurvey lagi la untuk panduan bershopping di masa akan datang.
 
Bunga pun ada dijual di sini
Boleh dikatakan setiap malam kami akan ke pasar malam. Apa tujuan? Sama aje, SHOPPING laa..tu aje. Beli T-Shirt agak murah gak di sini. RM10 untuk tshirt Hard Rock Cafe & tshirt ala2 Starbucks. Tapi memang kelas laa kain dia. Table runner & beg boleh juga ada. So, boleh laa beli buat buah tangan.

Pilih...pilih...
 
Beg tangan juga ada
Buah-buah segar & manis. Sedap!
Kat pasar  malam ni boleh laa beli buah-buah yang siap dipotong dengan harga USD1. Ok la tu. Buahnya manis dan sedap. Buah Ciku pun besar. Buah Nangka pun manis aje walaupun kecik. Kira kalau duduk sini 4 hari 3 malam boleh dapatkan bekalan buah-buahan di sini sebagai bekalan makanan. Okay laa tu kan..at least tak lapar sangat ada buah-buahan yang boleh dimakan.


Ho Chi Minh City, Vietnam

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...