Wednesday, August 29, 2007

Ambang Merdeka.......

Assalamualaikum wrth wbtkh....

Esok aku cuti...yahooooooooooooooooo!!! Best tak terhingga...sebab aku amek cuti esok...sebabnya nak balik umah ibu...then tak de tiket petang...jadi aku amek bas pagi...hehehe..senang sket..jadi aku sampai awal sebelum ambang Merdeka...sebab kalau aku sampai tengah malam...sure jem tu...mak aku mesti bisingnye laa...yer laa..time nie mat mat rempit tunjuk skill ngade-ngade...jadi baik aku amek inisiatif untuk mendapatkan tiket awal sket...hehehe..pas tu petang aku leh laa pi lepak-lepak kat pantai ke kan...hehehe...

Balik nie banyak agenda..nak celebrate birthday ibu yang tertunggak kan...hehehe...so, nak banjer dia makan kat Secret Recipe...tempat kegemaran dia...nak makan apa...order laa kan..janji makan...may be dia nak Kek Durian kot...hehehe...apa-apa je laa...

Agenda lain ...aku tak tau plak nak buat apa laa...may be dok umah atau pi shopping kot...hehehe....rasa ada duit bleh laa shopping...kalau tak de...nengok jer laa apa yg bleh tengok...heheheh...part nengok je tu yg paling tak best sekali la...buat sakit mata je nengok..sebab tak dapat beli...

Offline...aku offline sampai Ahad laaa...Ahad petang tu mungkin laa aku online...hehehe...tak pe laa..kira totally vacay aaa nie..tak nak gangguan..hehehe...dan tak nak mengganggu laa konon...nak tengok tv or makan...lagipun mak aku cakap dia nak buat Laksa Johor..huhhh..lama tul aku tak makan Laksa Johor...rindu kat makanan tu...maklum laa..orang Johor...mesti laa suka kat Laksa Johor tu...

Okay laa...aku nak sambung keje yg menimbun...nak siapkan before balik nie...okeh...see ya on Monday!! Chow..........

Wassalam......

Saturday, August 25, 2007

Friday, August 24, 2007

Kepulangan...Merdeka!!

Asssalamualaikum wrth wbkth...

Hai...lama tul aku tak mencoret di blog kesayangan ku ini...hehehe..sebab sibuk menyiapkan beberapa kerja di ofis dan juga menyediakan forum khas utk bekas sekolah ku..saja laa..atas permintaan, baru kini dapat aku laksanakan...lantaran kesibukan menganggu masa...jadi ada masa lapang baru la dapat aku buat...sehinggakan blog sendiri terdampar sepi tak isi...hehehe...tak pe..aku kini kembali...hehehe...

7 hari lagi...kita akan menyambut Hari Merdeka yang ke-50...Aku bersyukur diatas kemerdekaan ini yang dikecapi 50 tahun lepas...betapa bebasnya negara dari belenggu penjajah yang mengambil kesempatan ke atas negara...tapi tanpa mereka yang menjajah..mungkin negara kita hari ini takkan akan mendapat pembaharuan yang kita kecapi selama ini...ada hikmahnya disetiap kejadian di masa lalu...apapun doaku..semoga negaraku sentiasa aman makmur untuk selamanya...dan aku bersyukur dilahirkan sebagai anak merdeka...

30 Ogos nie...aku dah beli tiket..nak balik umah ibu...hehehe..then nak celebrate besday dia yang baru lepas nie 21 Ogos..hehehe..10 hari sebelum Merdeka...usianya menjangkau 49 tahun pada tanggal itu...memang anak Merdeka...cadang nak pegi Secret Recipe...tempat kesukaan dia sekarang nie...hehehe...so, bleh laa belanja dia makan...

Okeh laa..nak sambung keje yang banyak atas meja...petang nie nak pegi pasar malam...pas tu nak beli tiket raya...hehehe..dah jual seh tiket bas raya...sapa nak beli..baik beli sekarang...kang tak de lak tiket tu...hehehe...Okies...chow chin chow....

Wednesday, August 01, 2007

Ogos dah tiba...........

Assalamualaikum.......

Cepat benar masa berlalu......last posting pun aku buat sekitar Julai...now dah Ogos..kiranya dah dekat 1 bulan tak update..ahahaha...biler agaknya aku rajin nak update ek....apapun ada aktiviti menanti...so, ada la benda nak update...okeh......nanti aku letak jadual laa..senang sket kan.......

Okehh..ada masa aku update kay..

Chow.......
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...