Friday, February 26, 2010

Wednesday, February 24, 2010

Jalan-Jalan Cari Makan . . .


Assalamualaikum wrth wbkth...

Hmmm...lusa cuti lagi! Cuti Maulidur Rasul...apa nak buat? Acara penuh kot...sebab pagi tu ingat nak pegi repair kereta...kedai tu bukak...sib baik laa...sebab hari Sabtu hubby kena keje laa plak kan...jadi kena buat hari Jumaat...pas tu nak rehat laaa....

Restoran Sari Ratu Desa Pandan

Sabtu lepas dah jenuh berjalan....jalan-jalan carik makan...dari Desa Pandan hinggalah ke Taman Tasik Permaisuri...dari lunch hinggalah ke dinner...seronok tak terkira...makan bersama Long n Paklong...since out lunch date asyik tertangguh je saban minggu...jadi minggu lepas laa kena jadikan gak lunch date nie...hehehe...so, kita orang Lunch kat Restoran Sari Ratu, Desa Pandan...restoran yang menjual hidangan Nasi Padang...macam-macam gak lauk-pauk kami ambil...air pun macam-macam jenis ada...seronok gak...aku pun sebenarnya tak pernah pergi restoran nie...Long yang selalu pergi ke sini...

Shanghai Ice...sedap!!

Lauk-lauk : Sambal Hijau, Ayam Pop, Daging Dendeng, Baby Kailan, Kentag Hiris Goreng Cili & Pucuk Paku Masak Lemak

Santai Cafe, Taman Tasik Permaisuri

Pas tu....setelah penat makan-makan balik rumah Long di Kampung Pandan..tak jauh dari lokasi sapedek nie gak la....so, sambil baring-baring dan borak-borak...rehat laa kiranya....pas tu petang sekali lagi kami dinner la plak..kali nie jauh sket...ke Taman Tasik Permaisuri...melepak kat Santai Cafe...Kali nie hidangan western menjadi pilihan...huhu mau gumukss aku dibuatnya untuk satu hari ni je...banyak sungguh makan nie...lepas nie kena senaman laa kot...hehehe....Menu pilihan for me Grill Chicken Chop n for hubby Sizzling Black Pepper Beef...sedap jugak laa....ramai plak orang time tu...meriah laa kiranya cafe nie waktu petang hari...disamping dapat melihat orang berjogging petang-petang hari kan...Memang petang yang menyeronokkan gak laa....minggu nie apa nak buat? Tak tau lagi...uhuhu tunggu update..okeh...adiosss.....

Sizzling Black Pepper Beef

Grill Chicken Chop

Sunday, February 14, 2010

Weekend yg RELAX!!!

Assalamualaikum wrth wbkth....

Alhamdulillah...cuti yang relax je bagi ku....dah 2 hari cuti...ada 2 hari lagi 2 go...hopefully esok pun still relax...tapi esok nak kemas bilik..nak iron baju..so, penat sket laa kot...banyak menonton tv....masak-masak di dapur....berfb....berladang...bercafe laa...semua benda2 online....macam2 laa buat...so, esok nak settle benda2 kecik sebelum bermulanya hari kerja minggu depan...arghhh boringnye keje....


Semalam....selama 4 jam...melayan GLEE kat Star World....huhu best...selalu tak dapat tengok citer musical comedy drama nie....nampaknye memang best...dan memang layak menang Golden Globe Award for the Best Comedy Series....serious BEST GILER! Sapa yang 1st time tengok sure jatuh cinta....citer nie main lepas American Idol ....kira orait laaa....asyik layan citer cinta yang poyo je....sekali sekala layan citer lain plak kan...

Ok la...nak layan mata laa...ngantuk...good nite everyone....and its not too late to wish my Chinese friends...Happy Chinese New Year..Have a prosperous New Year ahead...Gong Xi Fa Chai...

Friday, February 12, 2010

Holiday season!!

Assalamualaikum wrth wbkth....

Apa khabar semua? Dah lama nak menaip blog..tapi asyik terbantut je....sebab kekeringan idea...banyak benda nak citer...tapi kadang-kadang tak ingat plak...ntah apa nak jadi...mungkin sebab dah tua kot jadi asyik pelupa...nampaknye kena mula makan kismis banyak-banyak laa kan...nak pulihkan dan tambah kekuatan ingatan nie....

Esok 13 Feb dan lusa 14 Feb...
Chinese New Year...best! Sebab cuti sampai hari Selasa...panjang cuti...dok rumah je laa....malas laa nak gerak ke mana-mana...kalau gerak mana-mana....fulus pun akan 'gerak' gak....so, better tak yah aaa kan...dok umah diam-diam je laa...layan tv...banyak gak movie yg aku dah tanda untuk di tonton...hehehe....Lagipun 14 Feb tu lak Valentine's Day....huhu ramai laa org yg bercinta sibuk nak pergi berdating...hari yg tak sepatutnya di sambut oleh orang Islam....tapi kini jadi trend lak...sebagai seorang Islam kita perlu la tahu pengertian Valentine itu sendiri sebelum di sambut....

Sekarang nie aku dah bleh kembali berblogging tanpa batasan...sejak dah ada broadband baru dengan kelajuan
Turbo 3G....so, agak menarik la sket hari-hari ku di rumah...dulu line agak slow....tak kira laaa...Streamyx ke...Celcom Broadband ke...U Mobile Broadband ke...sama je....Maxis Broadband langsung tak mau connect..lagi teruk...walaupun dah bleh kembali berblogging...tapi masa plak terhad...banyak kerja rumah yang perlu diselesaikan....

Nie aku dah mula packing barang nak pegi cuti...bile? Lambat lagi sebenarnya...tapi saja laaa....since percutian kali nie melibatkan ramai ahli keluarga...jadi banyak benda nak kena susun atur...Percutian kali nie best laa kot...tak sabar nak pegi makan
ketam...dan kalau ada rezeki nak pegi makan lobster...harap dapat laa makan kan...heheh...

Malam nie balik keje nak kemas rumah....esok ada sedara nak datang...jadi baik la kemas awal..esok peruntukan masa untuk masak jer...special menu kot....tengok laa cam ner...nanti ada laa gambo tu...

Ok laaa nanti sambung kemudian...banyak lagi nak cerita....choww....wassalam....

Tuesday, February 09, 2010

Makan Besar....

Assalamualaikum.....

Lama tak berblogging...huhu....mungkin sebab banyak buat benda lain...jadi tak de masa laa nak berblogging...minggu nie sibuk laa kot...macam laa aku nak sambut Chinese New Year lak...tapi sebab cuti panjang....mungkin ada benda sket nak buat kat umah...jalan? Mungkin laa kot..tengok cam ner...jalan yang dekat-dekat je laaa...tak bape gemar ke mana-mana time cuti panjang...sebab biasanya highway akan jem teruk...serik laa stuck dlm jem..

Beberapa minggu lepas Ibu datang KL....alahai gembiranya rasa hati...girang tak terkata....walaupun hanya untuk beberapa jam....tapi kira orait laa...bawak pegi makan-makan....beli barang sana sini...uhuhu...then bawak balik umah...rehat-rehat plak....biasa laa orang tua kan...jalan lama sket dia dah penat...jadi bawak le balik rumah...hehehe...


Hmmmm....biasa laa kan....kalau dah jalan-jalan ...sure ada makan-makan plak kan..banyak gak laa benda yang di makan hari tu...dari Salmon sampai laa ke Chicken Chop...uhuhu...nampak Ibu enjoy walaupun hanya sekejap....so, planning this year..nak ajak dia beraya di KL plak laaa....tapi mesti dia merungut as usual laa...sebab kucing-kucing dia tak de sapa nak jaga...cam ner ek? Ada solution utk itu? Any suggestion guys? Lelagi laa dia dah ada kucing gebu dia balik..uhuhu...susah tul...

Okay laa...nanti story lain...ada keje nak dibuat....okeh..jumpa lagi di lain masa....chow....Wassalam....

Saturday, February 06, 2010

Bulan Februari yg kaya CUTI....

Assalamualaikum wrth wbkth....

Februari 2010...bulan nie banyak cuti....syoknye!! Tak sabar nak cuti-cuti minggu depan...sbb CNY cuti panjang....jadi dapatlah berehat panjang kan...dok rumah je laa kot....malas laa nak kuar...lagipun dah bulan purnama kan....jalan tak de ongkosnya mmg tak best..lagipun nak simpan duit untuk pegi bercuti APRIL nanti...huhu tak sabarnye.....ke mana? Tunggu nanti kite update laaa ek...

Nak masak apa ek? Minggu lepas sempena Hari Wilayah....masak special sket...since hubby pun cuti on that day...jadi kami ada di rumah...dan cuba laa masak sesuatu yg best sket.... saja la kan nak memenuhi masa lapang dihujung minggu....Esok pun tak tau nak masak apa nie....pening pale fikir pasal mknan...huhu...

Ok lee....ngantuk laa plak....good nite...daaaa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...