Wednesday, September 28, 2011

Tuesday, September 27, 2011

Jom Cuti-Cuti Malaysia

Salam semua,

Hmmm...dok count down untuk cuti yang seterusnya. Tahun nie dah 3 kali laa bercuti sakan. Next year? Hmmm...lom ada perancangan ke mana-mana plak. Sebab dah terlepas lak ZERO fare Air Asia tu kan...tak pe laa...bagi can kat orang lain plak beli laa...asyik-asyik aku je beli kan...sure boring pramugari-pramugara tu tengok muka aku naik flight tu..


Next year plak...Ibu dah pantun2 dah....nak pegi mana? Hehe..mau ke mana yek? Langkawi lagi ker? Hehe...Ibu sibuk nak shopping...tapi ntah laa...tak tau nak ke mana lak...rasa macam nak ke seberang laut lak...Singapore? Uhhh tidak..tak minat! Mungkin nak ke Vietnam bershopping..mungkin la...Mungkin aje laa kan...

Daisypath Vacation tickers

Tak sabar dah....memang nak cuti sangat...huhu...Okay...sambung story kemudian...rasa macam nak kemas beg lak sekarang nie...heheh sebab tak saboo heheh...

Wassalam...

Monday, September 26, 2011

Demam...Lapoo...

Assalamualaikum...

Hari Isnin dah. Cepat tul masa berlalu. Dari hari Sabtu demam dah mula. Kejap OK...Kejap KO. Hmmm...akhirnya aku MC gak hari ni. Memang sakit sangat. Tak larat badan dah. Sengal satu badan engsel-engsel ni. Perut rasa lapar. Walaupun pagi tadi dah sental Nasi Lemak sepinggan. Rasa lapar balik. Apa nak makan untuk lunch nie? Any idea? Hmmm.....

Teringat lak kat Tauhu Bakar di JM Beriani. Hmmm....ranggup & lazat! Biler laa nak pegi makan lagi ek? Nak menikmati dengan kusyuk next time. Nyum nyum....

 :: Tauhu Bakar @ JM Beriani ::

So, lunch nie makan agar-agar jer la kot? Ada apa di dapur? Ntah laa...nak ushar kejap lagi. Tapi nak kena masak ker? Hmmm...larat ker? Pale masih neno-neno lagi nie...nak berdiri pun rasa macam tak larat...
 :: Agar-Agar Koktel ::

Hmmm...okay laa..sambung kemudian...nak jenguk dapur. Nak isi perut yang kosong. Okay...chow...Wassalam...

Friday, September 23, 2011

Jamuan Raya Part #2

Assalamualaikum....

Sambung lagi story ... So, bila dah nama jamuan raya...gambo gedik-gedik raya mula laa di snap. Heheh Makan tok sah cakap la. Memang makan sakan. Nak kata non stop pun ye gak. Asal ada peluang ke meja makanan, memang nak jejak ke sana aje la....

 :: Menu Raya ::

Antara gambo-gambo raya yang sempat di snap sepanjang waktu 'kejadian'...semua pun agak2 tersenyum-senyum kambing le... yang penting semua menten cun sepanjang masa..



 :: Sakan Bergambar ::

Jamuan Raya Part #1

Salam Aidilfitri ....

Masih lagi di bulan Syawal yek..lom abies lagi raya ni! So, jom bergembira di hari raya yek...today jamuan hari raya department ...potluck ada..catering pun ada..jemputan ramai gak la...'jiran-jiran' dijemput untuk memeriahkan lagi rumah terbuka...bermula dari jam 10am hinggalah jam 4pm...Sempat laa snap gambar-gambar makanan yang berkenaan di jamuan Merdeka Raya nie...meriah & colorful gitu!

:: Hidangan Catering ::

:: Macarons ::

:: Apam Polka Dots ::

:: Agar-Agar Buah Koktel ::

:: Red Velvet Cake ::

Part I jer nie..lom masuk Part II lagi..tunggu yek....gambo makanan yang mengiurkan .... seronok & sedap di makan semuanya...Menu makanan raya meriah sungguh dari segi hasil potluck ... Roti Jala, Ayam Kuzi, Satay, Ayam Masak Kicap Berempah, Laksa Penang, Bubur Pedas Sarawak, Lontong, Lemang, Ketupat, Bihun Goreng, Sambal Sotong, Agar2 Buah Koktel, Agar2 Kelapa, Macarons, Cream Puff, Swiss Roll, Red Velvet Cake....Catering plak menghidangkan Nasi Beriyani, Ayam Masak Merah, Ayam Goreng Berempah, Daging Kurma dan Acar Timun.... Perghhh sambung lagi nanti menu2 plus gambo2 yang menimbun...huhu nantikan.....


Sunday, September 18, 2011

:: Cinta Muka Buku ::

Assalamualaikum wrth wbkth....

Hi semua! Hmmm...weekend dah berakhir. Esok kerja. Bosan kan kerja? Sebab?...Banyak keje kat ofis..tu pasal rasa bosan. Ntah laa..bila fikir pasal kerja...asyik fikir pasal nak bersara ajer...lama lagi tu umur nak bersara...hehehe berangan jer lebih....

Minggu nie lepas satu open house...tak larat dah nak ke open house yang lain...pale pening lak...Hujan pun tak hengat punye hujan laa..macam ribut dah. Then jem di semua jalan-jalan di KL...so, hangat hati je bila nak keluar rumah. Baik dok umah jer...tengok tv lagi best!

Update blog? Actually malas sebenarnya. Tak de mood. Ntah la. Raya nie memang tak de mood nak buat apa...buat kek...buat kuih...masak-masak...sungguh malas n tak de mood la...tak tau kenapa...perlukan semangat balik nie...

Dalam kebosanan hujung minggu...layan YouTube ...dari cerita Upin Ipin, Boboiboy, video clip, dan macam-macam lagi...tapi sejak petang semalam dok dengar lagu Cinta Muka Buku dari Najwa Latif...layan gak lagu budak umur 16 tahun nie. Kiut lak tu...tetiba teringat lak zaman bercinta dulu....heheh ...jumpa di cyberspace gak laa dulu...masa tu lom ada Facebook pun lagi..MySpace...or Friendster pun lom ader masa tu...Heheh manisnya kenangan itu...okay..jom layan lagu nie...best! Enjoy!




Saturday, September 17, 2011

:: Saya Anak Malaysia ::

Salam Hari Malaysia semua,

Jom kita layan video klip lagu Saya Anak Malaysia...Enjoy the song.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...