Tuesday, January 31, 2012

:: BoboiBoy vs Upin Ipin ::

Assalamualaikum....

Hari nie aku na citer pasal kartun. Ngape? Sebab aku suka. Suka menonton kartun. Kalau dulu-dulu memang susah nak carik kartun bahasa Malaysia atau kartun dari Malaysia. Kebanyakkan akan dialih bahasa kan..tak best! Sekaang kita dah boleh laa tengok kartun2 yang dilukis oleh orang Malaysia sendiri...contohnye macam Upin Ipin & BoboiBoy nie sendiri. Lawak. Ciri-ciri keMalaysiaan semuanya....menarik laa!

vs.

Mana satu pilihan anda? Atau anak anda suka yang mana? Upin Ipin aku dah abis tonton dah. Sekarang tiba masa untuk layan BoBoiBoy...memang layan. Skrip dia kelakar! Watak2 dia best...memang layan! Korang dah tonton ke? Kalau lom...pegi laa kat YouTube ajer...semua adooo...taip aje sure jumpa semua series! 

Mungkin sudah tiba masanya untuk kita beralih kepada kartun tempatan. Sebab sekarang dah cukup hebat dah industri animasi di Malaysia..kenapa perlu menonton rancangan kartun dari luar yang kekadang memang tak sesuai dengan budaya kita. Betul tak? So, jom laa kita layan...sekali sekala jadi budak kecik layan kartun...per salahnye kan! Janji HAPPY!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...