Wednesday, April 26, 2006

Dorayaki Recipe - Japanese Sweet Recipe

Dorayaki is a kind of traditional Japanese cake with anko sweet azuki beans filling.
(Makanan kegemaran DORAEMON)

INGREDIENTS:
  • 1 cup flour
  • 2/3 cup sugar
  • 1/2 tsp baking soda
  • 3 tbsps water
  • 3 eggs
  • 3/4 pound anko (sweet azuki beans)
  • *vegetable oil for frying

PREPARATION:

Put eggs and sugar in a bowl and whisk very well. Dissolve baking soda in water. Add the water in the egg mixture. Add sifted flour in the egg mixture gradually. Heat a frying pan and lightly oil it. Pour a scoop of the batter in the pan and make a small pancake. (*about 4 inches in diameter.) Turn over when bubbles appear on the surface. Repeat this process to make 8-10 pancakes. Cool the pancakes. Make pairs of pancakes and put a scoop of anko sweet beansbetween them. (like an ice cream sandwich.) *Makes 4 servings.

Thursday, April 20, 2006

The Last Day Of 25

Assalamualaikum wrth wbkth...

Hmmmm....the last day...esok nak signed aggreement being 26th lak...hehehe...al-maklum jer laa...after 9th days...lain plak ceritanya...tau-tau jer laa pada yang tau tu yek...macam biasa...sebelum cuti kerja atas meja..memang banyak yang nak dibereskan...lepas nie aku cuti seminggu...hehehe...jangan jealous...

Persiapan semua...98% jer...ada lagi 2% yg tak siap...so, balik nanti rushing la kena siapkan...harap kakitangan yang ada cukup nak bantu aku buat semua kerja...hehehe...tau jer laa..time tu banyak tenaga kerja yang diperlukan untuk membuat macam-macam kerja...aku pun turut sama turun padang membantu...aku biasa la...walaupun majlis aku...tetap gak bersama berganding bahu nak buat kerja...tak leh dok diam laa..biasa laa kan....

Okies laaa...waktu kerja nak tamat...okies...chow....semoga jumpa lagi....last & foremost...HAPPY BIRTHDAY TO MY SELF...

Chowww....Wassalam....

Monday, April 10, 2006

Penat

Assalamualaikum wrth wbkth...

Hmmm...minggu nie rehat....minggu penat dah berakhir minggu lepas...ntah hape2 keje aku buat..banyak sangat dan agak melampau...kira extreme laa...tension pun ada...tapi aku tetap COOL...ura-ura nak tukar aku ke dept lain lak...uuwaaa...tak mau laa..aku lebih rela pindah keje...dari tukar department...b'coz it sucks!!!! I mean it! Coz dah berpengalaman laa....dulu pun aku resigned b'coz depa tukar aku ke dept lain...dept yang teruk giler...dan menyusahkan aku jer...kali ni bunyi macam tu jer...tak mau laa....doa laa semoga aku tak ditukarkan...kerana buat aku tension jer...tak suka laa cam tuh...baru nak reti buat satu kerja...dah kena tukar...apa daaa..tak suka..serius aku tak suka...kekadang benda kecik cam nie laa yang buat tension jer sebenarnya...susah laa...rasanya nak mohon kerja kat SME BANK...macam best...mana laa tau rezeki kan...leh keje kat KL...dekat sket....pegi keje sesama ngan 'habibi' ana...hehehe...betul tak? Jimat dah tambang cam tuh..hehehe...

Aduhhhh...Minggu depan...besday ku yang ke 26....huh....dah nak 26 tahun dah nie...Jumaat depan genap laaa kan....lepas 9 hari kemudian jadi bini orang lak..hahahah...lawak lawak..kononnya dulu janji cukup 26 baru kawin...nie baru 26 tahun 9 hari...terus nak kawin...keh keh keh...lawak lawak...esok aku pindahkan barang ke rumah habibi ana....kat Hulu Kelang...belakang ZOO NEGARA...hehehe...macam best! Tak tau laa....harap best...rumah atas bukit la katakan....sejuk je laaa...hehehe...nasib baik rumah sendiri..tak yah laa bayar duit sewa lagi kan...lepas dah angkat barang semua..aku stay kat Kelana Jaya lagi..dok umah makcik aku kat SS 3....senang sket..leh jalan kaki ke LRT Taman Bahagia..exercise laa sket pepagi..tak pe...demi kesihatan dan demi nak KURUS laa...hehehhee....chiayooo chiayooo....

Okies...nak sambung makan biskut laa...okiess...chowwww....

Wassalam...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...