Tuesday, February 28, 2006

You're Hired!!

Assalamualaikum...

Akhirnya dapat gak aku tgk kat internet si Randal nie jadi the new apprentice for mr Trump...dia memang layak pun si Randal nie...aku tengok season 4 dari mula..dia memang berkebolehan..dan layak laa keje ngan Donald Trump nie...kat TV lambat sangat laa..nak tunggu tiap-tiap Ahad..tak larat aku...tapi still tengok gak la walau pun tah tahu keputusannya...hehehe...tak best laa kalau tak sambung tengok lagi kan...aku nak tunggu season 5 lak...best dengarnya...hehehe...susah nak surfing sejak motherboard laptop aku rosak...macam orang patah hati je aku...tak dapek nak melayari internet...tak dapat nak buat apa-apa laa...semua guna pc kat opis jer aaa..nasib baik aaa aku department MIS...leh laaa guna gak kan...hehehe...Okiess laaa...aku chow dulu...dah nak jam 2 pm...jap gi lunch break dah abih..nak sambung buat kerja...okies..chowwwww....

Wassaalam...

Tuesday, February 21, 2006

Monday, February 20, 2006

Ekspo Industri Asas Tani

Assalamualaikum wrth wbkth....

Hi!! Seperti yg aku janjikan...aku nak citer pasal ekspo IAT tu kan...yg berlangsung kat PWTC...best gak...dapat laa beli kerepek & barang-barang buatan Malaysia yg dihasilkan dari pertanian, penternakan...dan macam-macam lagi laa...ada gak gambar yang menarik...aku letak dalam fotopages aku laa..kalau nak tengok...pegi laa sana..malas laa nak link kannya...okies :)

Actually, memang best laa...sebab kita dapat tau produk buatan Malaysia yg berada di pasaran...sebab ada gak yang kita tak pernah jumpa di pasaran. Tapi ada gak yang bleh kita dapati di sana...kerepek memang banyak laa...yg dihasilkan oleh industri sekunder...hehehe...macam tau tau jer...tapi aku suka laa..sebab semua kerepek aku yang aku suka...ada...dan apa lagi...aku memborong laa ...sebab banyak barang murah...

Then kebetulan semua produk dari seluruh Malaysia ada di sana...aku pun mencari dan terus mencari...jumpa sambal Laksa Sarawak...mak aku memang suruh carik...akhirnya aku jumpa gak...aku beli laa...balik nanti aku bleh masak laa...siap bagi ngan resepi...ialah buatan dari Sarawak...tapi byk benda gak yg aku dapat rasa kat sana...dari kerepek, kuih, air minuman...dan macam-macam lagi...aku carik gak kuih cincin...kuih dari Sabah...tapi dah habis stok laa...nyesal tak datang 2-3 hari awal...bleh laa gak merasa kuih tuh kan...ni tak dapek laa..tunggu makcik aku datang dari Sabah atau tunggu mereka kirimkan laa...hehehe..best tu....

Okiess laaa....lunch break dah nak habis laaa...okies...chowww...nanti aku update lagi kalau ada cerita menarik laa...okies...chow chin chow...

Wassalam...


Sunday, February 19, 2006

Sudah Lama Tak Menulis

Assalamualaikum wrth wbkth...

Huhhh...ada masa sket..sebenarnya curik masa nak menaip kandungan entry hari nie...saja...mood tak der...nak buat cam ner kan...anyway, rindu pada blog sendiri..atas dorongan rakan-rakan aku kembali!! Hahaha...I'm back!! The return of HELDA...hehehehe...jangan mare!! Minggu nie & minggu lepas bz memanjang...bila balik rumah..lagi sibuk..sibuk tengok TV...rancangan semua best!! Aku suka...antara yang ada dalam list aku...Ghost Whisperer, The Apprentice, Natasha, Sitcom komedi...sebab nak buat aku gelak...hehhee...best..semua best!!! Otak serabut 2-3 minggu nie...malas nak citer...faham-faham sendiri laa ek...okies...

Hari sabtu tu aku pegi Masjid India...ngan Chris...jejalan cari barang hiasan hantaran ngan makcik aku..dia sponsor la katakan...hehehhe...ikut jer laa...dapat plak kain ela dua pasang masa kami singgah ke Maya Fabrics...hehehe..untungnya aku..anyway, thanks...dah lepas tu makcik & pakcik aku balik...kami pun meneruskan agenda membeli belah..beli kain ela si Chris lak...then pusing-pusing kat pasar malam Jalan TAR tuh..best laa..memacam gak kami shopping...hehehe...then singgah pi amek baju nikah & baju majlis bertandang aku..dah siap...lawa lak tuh..hehehe...dah lama tak pakai baju kebaya...rasa pelik lak...biasa laa aku nie...jarang sikit nak pakai baju-baju cam nie...sebab dah keje baru aku pakai baju kurung...kalau tak aku lebih selesa pakai seluar + t-shirt...hehehe...simple kan!!!

Hajat hati nak pi PWTC...nak pi Ekspo Industri Asas Tani (IAT) tak jadi..sebab dah lewat sangat...sudahnya kami tunda ke hari AHAD..esoknya laa...so, sambung citer esok lak ek...nanti aku citer betapa bestnyer pegi sana...okies...choww..

Wassalam..

Wednesday, February 08, 2006

Kasih Ku Sinar

Assalamualaikum....
Hai kengkawan ku semua...aku suka sangat lagu nie...aku tujukan lagu nie untuk semua sahabat ku...kengkawan ku yg tercinta...dedikasi buat anda semua...

Kasihku Sinar - Amy Mastura
::OST Mya Zara::

Lagu / Lirik : Anuar Zain & Hazami

Melangkah mengharapkan
Hadir dirimu
Ku genggam segala memori

Kita dewasa bersama
Menuju satu cita
Walau jalan berbeza

Kasihku sinar tanpa cinta
Sinarnya tanpa asmara
Dengarilah hatiku rindu

Kasihku mekar tak berbunga
Mekarnya di dalam jiwa
Biarkanlah, biarkan saja
'Kasihku sinar'

Andai kau ada disini
Terukirlah senyuman
Tersingkir rasa sepi

Andai kau pergi dari sisi
Jangan disingkir
Diriku dari mimpimu

Thursday, February 02, 2006

Ratu - Teman Tapi Mesra

aku punya teman
teman sepermainan
dimana ada dia selalu ada aku

dia memang manis
dan juga baik hati
dan dia slalu ada waktu
untuk membantuku

namun aku bingung
ketika dia bilang cinta
dan dia juga katakan
tuk ingin jadi kekasihku

R:
cukuplah saja berteman denganku
janganlah kau meminta lebih
kutak mungkin mencintaimu
kita berteman saja
teman tapi mesra

aku memang suka pada dirimu
namun aku ada yang punya
lebih baik kita berteman
kita berteman saja
teman tapi mesra
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...