Sunday, June 28, 2009

Blast Weekend!!

Salam buat semua.....

Huhu...what a wonderful weekend...Sabtu sibuk bergegas ke pawagam....nak tengok Transformer seawal jam 11 pagi...tak awal laa tu...awal lagi 10.30am punyer tayangan...tapi aku malas nak booking awal...kang terlewat sampai naye lak...rugi laaa...kali nie tengok wayang kat TGV KLCC...ok laa...aku rasa ada dekat 3-4 tahun gak aku tak pi TGV nie...hehehe..tak tau laa..dah tak gemar ke KLCC agaknyer...

Review Transformer:Revenge of The Fallen..tak yah laa kot....sebab terlalu BEST...sampai tak terkata laaa...memang puas hati laa tengok...nak tengok kali kedua lak nanti...sebab memang dah dapat tiket coperate...Selasa nie laa kena pegi..lepas keje jam 7.30malam...hehehe...best...tak sabo nak tengok kali ke-2 laaa...

Lepas pi tengok wayang ari tu...singgah ke Toy'R'Us...best...nak carik laa si BumbleBee & Optimus Prime..ari tu dah tengok action figure dia..tapi tak de...takut konon2 ada...so, saja laa pusing....tapi dapat benda lain lak...magnet..nak lekat kat peti ais....dah memang hobi...penuh dah peti ais dengan fridge magnet...hehehe..hobi nak buat cam ner kan...nanti aku upload gambo fridge magnet aku punye koleksi laa ek...hehehe...

Ok laa..nak pi kemas-kemas apa yang patut..esok dah keje..boringnye...kan best kalau dapat dok di rumah sepanjang masa...hehehe...okeh..chow chin chow.....

Friday, June 26, 2009

King of Pop Died Today

Huhu...berita yang mengejutkan buat semua seluruh rakyat di dunia...
Pagi tadi aku bukak radio Hot Fm..
Tup tup depa cakap Michael Jackson meninggal dunia..
terkejut aku dibuatnya....
aku membesar dengan lagu-lagunya...
memang ia pagi yang mengejutkan...


Lambaian Terakhir

Wednesday, June 24, 2009

Felda Residence Hot Spring - Part II

Salam buat semua...
Add caption

Huhu...baru ada masa nak sambung story pasal pi cuti Isnin lepas....seronok tak terkata...tak terbilang dengan jari tangan dan kaki..heheh...masa hari kedua (Isnin)...aku cuti...jadi time nie laa nak mandi sepuas-puasnya..memang best. Sebab tak de orang sangat...Isnin ramai tak de laa...masa hari Ahad tu susah sket...sebab ramai sangat dalam kolam...so, time nie bleh laa aku guna gelongsor tu...kalau tak budak-budak je laa yang bleh main kat situ...

Hmmm....pagi tu lepas sarapan di cafe...kami pun terus ke Mountain Spring Pool...heheh..Best! Yang syoknye ada 2-3 family je...jadi best laa nak mandi manda..tak berebut macam hari Ahad....tapi memang Sabtu - Ahad full kat sini..packed ngan orang...kalau nak booking hotel pun pun payah...kalau tak menginap di sini...bleh gak datang mandi...Entrance Fee RM10 sahaja utk dewasa...dan kanak-kanak kalau tak silap RM3 kot...3 tahun ke bawah FREE...ok la tu...lagipun tempat nie bersih...depa jaga...kalau menginap sini kira dah masuk sekali laa dlm fee booking tu...best...so, ingat nak repeat lagi....

Kalau nak tengok banyak gambo best lagi....bleh laa ke fotopages aku kat http://heldamelissa.fotopages.com okeh...Ok...nak buat keje...siapkan keje..esok nak pi tengok Transformer...heheh best...tak sabo tul...penat booking akhirnya dapat gak...jenuh tekan button kat online booking...tension gak...dah laa line BerukBand nie slow...eee....okeh laa...daaaaaa

Tuesday, June 23, 2009

Felda Residence Hot Spring - Part I

Salam buat Semua...

Arghh rindu utk berbicara lagi...dah bape hari tak jenguk blog..maklum laa baru balik dari Cuti-Cuti Malaysia...best cuti...walaupun sekejap..tapi masih terasa lagi keseronokannya...cuti ke mana? Haa...nie laa nak story...cuti ke Hot Spring...kat Felda Residence Hot Spring @ Sungkai, Perak...1st time aku pegi dah jatuh cinta laa...best tak terkata...

Kami tiba kat situ hari Ahad...kira-kira jam 11.00am..perjalanan kira-kira sejam dari KL je ke Sungkai nie..kami terlewat sket sebab tunggu member...biasa laa ada anak2 nak diuruskan jadi lewat laa sket kan...so, sampai pun dah tengahari kan...matahari dah tinggi...perut dah lapar... so, sampai2 je...terus buka bekalan yang di bawa...dan makan...lepas tu baru mandi manda...memang best!!

Kat sini macam2 aktiviti bleh dibuat tau..mandi kat Mountain Spring Pool
bleh...kat Hot Spring Pool bleh...gi Reflexology bleh...gi aktiviti Merebus Telur pun boleh...nak pi SPA pun boleh..ada gak kat situ..memang best laa ....pendek kata semua boleh laa...Best

Nanti aku sambung Part II lak...ada keje sket laa..tak sempat nak buat..nak edit gambo..bz lak ari nie..heheh ...harap maklum yek !!

Thursday, June 18, 2009

Celebrating Birthday

Elooo....

Baru je balik tadi jam 8pm...kenyangkan perut kat Mohd Chan Abdullah
ihiks...banyak makan..besday boy yang banyak makan...
macam tak percaya jer...


Tadi kami order Wantan 2 set...Nasi Goreng Yong Chow...
Rojak...Nasi Daging Halia...Yee Mee BBQ Chicken...
Lai Chee Kang...Tembikai Laici & Ribena Laici..
semua SEDAP...Apek hensem tu dah naik kenal aku kat situ..
heheh...asal datang je order byk...
penuh meja..heheheh...

Anyway enjoy pic semua tu ek...
Buat aku lapo balik lak tengok gambo tu..
Adehhh...lazaat semuanya...

Award dr Cik Aina Cute...TQ

Salam...

Best biler asyik dapat award....
sekarang zaman blogging yang makin canggih...
Sistem award nie dah mula diperkenalkan ...
Bagi award kat kengkawan...
Syok gak....tetiba aku terasa tua plak..
hehehe

Anyway TQ for the award Cik Aina
Superb!!!



Wednesday, June 17, 2009

Seronok...


Salam Buat Semua....

Tak sabo nak berhujung minggu nie...
Bukan apa...dah banyak plan untuk minggu nie...
planner sampai ke minggu depan tu..pergh...
Syok berjalan...best!!

KLCC ... minggu lepas nye gambo

Ahad nie plak dah nak pi piknik kat Sg Klah Hot Spring..
Kat mana ek? Kat Sungkai...
Kuar je tol terus nampak sign board..
ikut jer laa..actually aku pun tak penah pegi...
selalu baca kat blog orang jer...
so, kali ni aku pi lepak ngan best friend aku...
lepak sekeluarga..mandi manda...perghhh...
So, nantikan gambar2 di sana okeh ...

Okeh le..nanti aku update lagi ek...
since BERUKBAND aku pun kekadang bengong..
Update kekadang je la nampaknye...
Kalau nak tengok koleksi gambo aku jalan-jalan...
layari la Fotopages ku ek...
HELDAMELISSA FOTOPAGES

okeh...chow chin chow...

Tuesday, June 16, 2009

BERUKBAND tul....


Salam buat semua..

Minggu nie tension....semua dirancang tak menjadi...
ntah apa nak jadi....aku pun tak tau...
nak taip blog minggu nie pun tak de mood...
actually byk benda aku nak citer....
tapi sebab perkhidmatan
BERUKBAND nie...
walaupun cecah
HSDPA la....tak guna...
klik bagai nak rak...tak lepas....nak check email pun tak dpt..
TENSION woooo...

Baik aku pi makan...lepas tension...
Apa nak makan ek??
Ada cadangan??

Lusa Besday Hubby ....so, igt nak pi celebrate laa...
tak tau kat mana....tengah cari2 tempat best di KL...
macam tak best dah KL nie...
ntah di mana hati ku ini...
mungkin ke BULAN la kot...heheh
mana ek nak dinner? ntah laaaa...
kering idea laaa....

ok ....nak google jap laa...daaaa
byeee

Thursday, June 11, 2009

Kisah Menantu & Mentua...

Salam buat Semua...

Acapkali kita diperdengarkan dan dipertontonkan dengan kisah-kisah Menantu & Mentua...especially menantu perempuan & mentuanya...kenapa ek? Kisah tak sebulu...tak ngam...tak suka...bukan pilihan...Kenapa kisah menantu perempuan sahaja yang sering dipersalahkan? Kenapa bukan menantu lelaki? Pada kebiasaannya menantu lelaki nie...mereka tak berapa kisah sangat dengan hal sekeliling...sebab semuanya dah diuruskan oleh si isteri..tapi pernahkah mereka terfikir jika mereka berada di tempat sang isteri?

Ramai kata susah nak ambil hati mentua. Ada yang cerewet.Ada yang suka membebel. Ada yang suka carik pasal tak semena-mena. Ntah la...mungkin tu lumrah menjadi menantu ...dan lumrah menjadi mentua. Mungkin si mentua juga dulu pernah kena macam tu masa dia jadi menantu. Dan time to revenge laa kat menantu...biar dia rasa macam mana yang aku penah rasa dulu...mungkin itu yang ada difikiran meraka. Adil ke cam tu? Wajib ke dijadikan alasan?Kisah menantu lelaki & mentua jarang diperkatakan...sebab lelaki ambil mudah semua perkara. As I said before, lelaki tak kisah sebab semuanya diuruskan oleh sang isteri. Banyak kes aku dengar dan aku baca, mereka boleh berkongsi pendapat gak...hebat ek..tapi bila kes menantu perempuan dan mentua...sependapat? MUNGKIN TIDAK!! Tak mungkin terjadi...

Tak kurang juga ada yang salahkan menantu jika anak jarang pulang ke kampung atau anak dah pandai melawan. Kononnya dengar cakap isteri. Atau dikongkong isteri...queen control...kadang-kadang si isteri cakap apa pun tidak. Ntah laa kan....kadang-kadang pandangan masyarakat pun memainkan peranan penting...biasanya mereka juga penyumbang kepada perkara-perkara sumbang...bawa 'mulut' tak tentu hala...menyebabkan timbul perkara lain di kurang enak di dengar oleh si mentua...yang sedia adanya tak suka pada si menantu...bertambah laa dosa orang-orang macam ni kan...

Ada sesetengah cakap..."Mentua aku baik ngan aku." Tapi dalam hati siapa yang tahu. Ada sesetengah perkara yang kita tak boleh mengaku ia benar atau salah didepan mentua. Mengiya dan menidakkan ia adalah satu perkara agak mustahil, kerana orang tua selalu ada pendapatnya tersendiri...kenapa? Kerana orang tua lebih dulu makan garam..tu alasan yang sering kita dengar...no wonder la ramai yang darah tinggi..banyak sangat makan garam kot....hehehe...

Banyak drama berkisarkan perang mentua & menantu...contoh macam Menantu Vs Mentua (Astro)... Rendang Untuk Mentua (TV3)....ada sebahagian kisah tu tunjuk menantu kena dera...hinggakan kekadang kat Talk Show pun tajuk nie menjadi bualan hangat...segmen sebegini memang akan menjadi tarikan pada semua orang...dan ramai pemanggil akan cuma memanggil. Dan rata-rata semuanya wanita.Atau mungkin rakyat Malaysia nie terlalu didedahkan dengan kisah menantu perang dengan mentua. Dan bermulalah acara COPYCAT dikalangan masyarakat. Mungkin juga kan?? Yang peliknya...si menantu nie cukup la sopan dan baik budi pekerti pun tak disukai lagi. Lain laa kalau si menantu nie adalah budak punk ke...atau budak yang jenis berpeleseran ke....heran aku!!!

Tak kurang juga dengan mentua yang suka ambil kisah hal rumah tangga anak menantu nie. Suka masuk campur dalam segala hal. Dan kemudian memporak peranda kan rumahtangga anak sendiri. Kenapa? Perlu ke buat macam tu? Meruntuhkan masjid yang dibina kan berdosa.Tak fikir pasal agama dah ke? Bagi aku laa..cukup sekadar meleraikan pergaduhan atau persengketaan dan beri nasihat pada kedua-duanya. Kerana menantu itu juga adalah anak, dan bukan musuh. Once dia berkahwin dengan anak kita, dia adalah anak kita juga. Kenapa perlu dijadikan musuh kan? Keluarga dah bertambah sepatutnya mereka berasa bersyukur.

Kadang-kadang buat aku terfikir laa...kenapa tak boleh terima menantu sedia ada...cuma berikan restu buat anak-anak untuk hidup bahagia. Once anak berkahwin, mereka dah ada kehidupan mereka sendiri. Biar mereka uruskan hidup mereka...seperti mana mereka masa muda dulu.Tak jauh beza dulu dan sekarang. Kenapa mereka perlu membuat jurang yang tak pernah ada?

So, kepada semua yang bakal jadi menantu atau jadi mentua....fikir-fikir laa kan...jangan sakitkan hati anak sendiri atau menantu...atau sakitkan hati mentua...kerana mereka adalah keluarga yang kita ada di atas dunia nie. Tak de ertinya sebuah keluarga andai ia berpecah belah. . . Bak kata Nabil ...Lu Fikirlah Sendiri kan....

Wednesday, June 10, 2009

Bosannye...


Salam buat semua....

Adehhh ....aku dah bosan tahap cipan...
rasa nak tido dah kat ofis nie...
tak sabo nak balik umah...
tak saboo nak pi cuti minggu depan...
semuanya tak saboo...


Sunday, June 07, 2009

Layanzzz

Salam buat semua...

Baru balik dari menonton wayang di Pavilion...Tengok citer Terminator Salvation & Hannah Montana The Movie... awal pagi dah sampai kat GSC...sebab dah siap booking Terminator..terus laa amek tiket kan....senang booking awal...tapi memang best giler laa Terminator tu...best memang best! Sapa lom tonton baik pi wayang dan tengok sendiri...kalau nak citer tak syok laa kan....

Citer seterusnya yang aku tengok adalah citer si Miley Cyrus nie..Hannah Montana The Movie..best ...simple...citer pasal hubungan kekeluargaan...dan harus di tonton oleh remaja hari ini laa...sebab citer nie pasal remaja ...remaja yang sedang membesar...dan kadang kala tak tau apa yang mereka pilih sebagai itu akan berhubung kait dengan orang sekeliling....citer dia simple...dan adunan lagu-lagu dari nyanyian Miley Cyrus & ayah dia sendiri memang dah best dan menghiburkan...tu pasal aku suka lagu The Climb nie...lirik dia best!

Ok laa....nak pi mandi & rehat..esok nak keje plak...adehh boringnye!! Malas tul nak iron baju...nak masak untuk bekal...hehehe ...masa nak rehat jer kan...tapi dah kena keje lak...Okeh...chowww..adios amigos....

Hari Ini Dalam Sejarah...

Salam buat semua...

Penat tul hari nie...sibuk berjalan dari pagi sampai ke sore....hehehe...Keluar kul 11.30am...terus pi makan kat
Melawati...makan nasi campur kat tempat yang biasa kami makan..Gerai Gantino (Nama dah macam tu..tak tau nape)...situ variasi lauk memang best giler...harga pun berpatutan...kalau nak tau kat mana...kalau korang biasa dengar Melawati terkenal dengan Nasi Ayam Melawati kat situ laa gerai tu...situ memang banyak tempat makan...tak terkira...bleh pilih ikut selera masing-masing....

Lepas selesai makan...hit terus ke KLCC...hehehe...biasa laa tempat hari ni kononnya nak pi naik
Skybridge KLCC...tapi kecewa...lepas tanya orang kat situ ...depa kata kalau nak naik kena beratur dari jam 7 pagi untuk ambil pas ke atas...ada yang datang seawal jam 6.00 pagi untuk beratur di situ...sebab hanya 1,000 orang sehari sahaja pelawat di benarkan naik ke atas tu...alahai!! MELEPAS untuk hari nie..tak pe next time...mungkin bukan rezeki hari nie...Kebetulan kat Centre Course tu ada pameran ....Pameran LEGO..best gak laa..bleh aaa tengok2 apa yang best dan snap 2-3 gambo....korang tengok la sendiri gambo tu kan...

Then lepas dah puas pusing-pusing kat sekitar KLCC...aku & hubby tengok ada kedai
ToysURus...hehehe..dah lama tak pegi....kedai faberet aku sejak kecik dulu...sebab dulu-dulu aku suka beli PlayDoh kat situ...so, masuk & ronda-ronda..tengok laa patung TRANSFORMERS yang baru...ingat nak beli....tapi mahal lak..hehehe..so, ronda-ronda tengok kereta kecik lak..hubby memang kumpul...dia peminat...jadi tadi beli laa 3 jenis..motor si Rossi tu 2 kotak & kereta Volkswagen GTI ...pantang masuk kedai cam nie..sah ada yang di beli...hehehe...biasa laa..lepas dah pusing tu...pegi la plak minum2 kat tingkat atas...order 2 Jus Mangga..sedap giler!! Pekat! Best!!..then dah puas ronda2 ...terus amek kereta...blah laa dr KLCC...makin ramai orang makin rimas lak...


Terus keluar dari KLCC...menuju ke
Tasik Perdana...percaya atau tidak...punyer lama laa aku dok KL nie..tak penah jejak pun Tasik Perdana yang agak glamer dengan orang bercinta nie..hahah...hubby gelakkan aku gak...yer laa dating tak penah datang sini pun..aku tak suka pegi taman tasik...aku suka pi makan jer..hehehe...so, sambung balik laa penggambaran kami di sini plak...hehehe...macam biasa laa...konon nak dok situ minum air dan baca paper...hehehe..seronok gak laaa...pas tu tengok laa couple2 yang ntah hape2 kat situ...biasa laa...korang pun tau kan...Lepas dah bosan kul 4.30pm tu..kami pun blah...ke Mutiara Damansara...jalan-jalan kat sana..biasa laa...area IKEA, IKANO...semua jem...parking biasa la tak de...

Tujuan ke Mutiara Damansara....ada laa...hehehe akan direview kemudian ek..nanti laa aku story lain masa plak...then balik hubby ajak aku ikut SPRINT & DUKE...untuk balik ke MELAWATI...aku buat dalam masa 15 minit je..dari Damansara untuk ke Wangsamaju...heheh..best siot...cuma tol je laa bayo...Touch N Go je laa..hehehe...kalau ikut MRR II mampos tak sampai....mau dekat 30 minit gak...heheh dah cut masa dah kat situ..siap singgah pasar malam gik balik tu....then pi terus makan kat kedai mamak...hehehe...mee goreng mamak satuuu...hehehe...

Ok laa...nak tido laa..esok sibuk gak...nak pi tengok wayang kat Pavilion...2 wayang sekali gus...bantai tengok wayang jer...hehehe..sabo je laa...okiess..chowwww ...adioss amigoss...

Wassalam...

Friday, June 05, 2009

Punca Stadium Di Terengganu Runtuh


Rupa2nya keje raksasa...yang nak serang otomen di stadium tu...
eheheh :) saboo je laaa kan....tu pasal roboh...hehehe



Jumaat Dah Tiba....


Salam Buat Semua....

Jumaat dah pun..kejap je..pejam celik pejam celik
JUMAAT dah...kejap je...
Esok nak pi tengok wayang..kali nie jadi laa...sebab dah booking siap2..
yang pasti aku tak sabar nak tunggu
Transformer: Revenge of The Fallen...
lebih kurang 2 minggu je...sabo sabo...
Perghhh ....pasti syok!! Rindu kat
BUMBLE BEE..heheh...

Hari nie kat ofis...banyak keje...
Dah la 3 hari aku tak tulis blog...keje byk...kepala pun sakit..
TENSION kurang sket...sebab 'pompuan gile' tu senyap 2 hari nie...
kira ok la tu...lega..aman damai ....

Jalanraya agak lengang sket hari nie...
mungkin ramai pi cuti..
nak bawak anak jalan-jalan kan..
cuti sekolah...aku suka...sbb nak pi ofis kurang kereta...
kurang sket jem...

Borink Borink kat ofis..rasa nak balik je..
Tido best nie...balik keje nanti mesti aku bantai tido awal...
hehehe :) biasa la kan...
penat sepanjang minggu...
Esok acara penuh...jadi aku kena penuhkan 'bateri' laa...
Esok laa aku citer...heheh tak de mood dah nie....

Ok laaa...babaiii....nak buat keje yang menimbun..
Daaaaa...Adios amigos...

Monday, June 01, 2009

Jalan-Jalan Cari Makan

Salam buat semua..

Sorry nak citer pasal hari Ahad....tapi semalam kepenatan..dan terus terlupa..layan plak TV citer LEVERAGE & HOUSE...lagi laa aku tak gerak...terus terpegun depan TV...heheh...hari Ahad tu pun aku dah penat bile sampai umah...yer laa...dah rasa macam naga dah ari tu...kenyang gile makan...banyak sangat makan sampai nak bergerak pun rasa dah berat..heheh....ok...makanan kat Corus Hotel tu...ok gak laa...actually I'm waiting for the butter prawn...tapi sayangnya...tak de plak untuk hari tu...uuwaaa....sedihnye...peminat udang...nak buat cam ner...next time may be..heheh...tapi overall food dia OK la....ada yang sedap....ada yang tak laa...bahagian cake & pastry tak berapa laa..tapi lauk pauk dia memang sedap laa...



Lepas makan tu kira-kira jam 2pm....terus laa hit to KLCC....1st time aku parking kete bawah carpark basement nie...selalu aku naik LRT jer...sebab malas nak bawak kereta...tapi ari nie aku cuba laa..senang gak....hasrat nak tengok wayang...tapi penuh gile..dah tu tak booking lak tu.. nak baris panjang gile..smpi depan kang tiket habis lak..tak mau laaa...last2 aku jalan2 je laa ....so, menghala ke Sony Style... macam Oli Pittergrew (pengacara Sony Style) lak... nak buat rancangan dia...heheh...sebenarnya nak pi ushar Sony Alpha 200..tapi terbekenan kat Sony Alpha 300..tak sabar ku nantikan hari tu..heheh...lak..hahahah :) bile nak beli?? Minggu nie kot...hehe..tunggu je update seterusnya okeh ...heheh
Ok laa...nak sambung buat keje laa....ada keje banyak..sebab bos baru dah datang...dia baik...eheh so far so good...hopefully akan okey laa....

Ok...chowwww....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...