Monday, December 31, 2007

Keseronokan Hujung Tahun


= Putrajaya =
Souq - Secret Recipe - Bot Dondang Sayang - Alamanda - Putrajaya Convention Centre

Saturday, December 29, 2007

Jalan-Jalan @ Putrajaya

Assalamualaikum Wrth Wbkth...

Penat tul ari nie....dari kul 9am kami dah keluar dari rumah....dan terus ke Kampung Pandan....amek Long, Paklong & Mira...hit terus ke Putrajaya...Long ajak jalan-jalan...ikut highway baru...dari Kuala Lumpur terus ke Putrajaya..naik terus dari Bulatan Kampung Pandan...just memakan masa about 25 min gak la...kira dekat laaa dari biasa..kadar tol belum ada...so, FREE...saja laa jejalan...memandangkan my hubby tak pernah pegi Putrajaya..so, alang-alang dah pusing...abih kami ronda laa satu Putrajaya...hehehe...seronok....gambo pun tengah upload dalam photo album....kul 5 petang baru kami balik ke KL..hehehe...enjoy tul petang tadi....mana taknya...semua Cruise Tasik Putrajaya pun kami naik gak...best! So, kira meronda sakan....lepak kat Secret Recipe...Alamanda....PICC (Putrajaya International Convention Centre)...

Masa lepak kat atas bukit PICC...kami ternampak laa Diana Naim & asben dia...hehehe...tak tau apa depa buat laa kat situ...dekat jam 5 pm baru kami beransur balik ke KL...seronok gak sekali sekala jalan-jalan...tak der gangguan ari nie...hari merehatkan badan betul laaa...hehehe..penat tul...sampai umah aku tertido..pale pening...hehehe...pas tu lepak gi kat umah Long sampai habis Sehati Berdansa...Vanida & Shidee menang...dapat Mini tu...perghhhh...jeles aku..dah le color merah...dapat plak pi Paris...bestnyer...

Minggu depan nak ke mana? Hmm...tak tau laa...dok umah jer la kot...sebab ada orang tu nak kena OT laaa plak....so, dok umah jer laa...esok memang tak ke mana...hari 'charged battery' laa kan...sebab Isnin dah mula bekeje..walaupun Selasa nanti cuti..hehehe...New Year di mana? Di rumah...tempat paling BEST nak berehat laa kan...malas laa nak gi memana...mesti jalan penuh orang sana sini..sebab malam tu kan nak konsert....iskk..rimas jalan jem...

Okeh laaa nak berehat...chowwww...good nite..

Wassalam...

Monday, December 24, 2007

Tension di Malam Krismas.............

Assalamualaikum wrth wbkth...

Hmmm...penat tul...sambung keje semalam upload resepi...tapi...rasa tension giler..apa yg aku up semalam..sebahagiannya telah hilang....mau tak tension aku...banyak plak tu yang aku dah up semalam..ada laa dalam 5 page utk multiply...huhh....sabo jer laaa...sampai aku dah hilang sabo la plak rasanya...ntah laaa...lantak laa..malas lak aku nak up lagi....semalam ok jer...now dah tak de...eeeee..gerammnyerrr...

Tadi sebelum aku online...sempat menjenguk NTV7...tengok Miss Teen USA 2007...sib baik hubby dah tido...aku umpan roti pun tak bangun..hehehe...ngantuk benor tengok muka pun dah leper jer..malas laa kacau...hehehe...jadi aku nengok sorang laa sampai abih rancangan tu....best gak...nengok sambil makan roti krim yang aku beli kat Carrefour tadi..hehehe...

Ahaa cakap pasal Carrefour Wangsamaju lak....masa aku tengah ushar-ushar barang...jalan laa ngan hubby aku...sekali selisih bahu dengan MAWI...memula aku tak perasan...aku nengok sorang mamat nie jalan jengket-jengket...(stail Mawi tu le)...pas tu hubby habaq laa...eh..Mawi laa...aku nengok ke depan sekali lagi...ahaa..dia bersama 2 lagi mamat...sorang gemuk..sorang kecik...hampir terlanggar kami gak laa dia jalan...hehehe...tak kuasa aku....FYI...saya yak minat pun Mawi...hehehe...lepas dah kami ke depan..tetiba aku nampak sekumpulan 'rombongan cik kiah' macam kejar something....depa dok bising.."mana dia..mana dia pegi?"...then aku dah tau apa yang mereka cari...MAWI la tu..hahaha..bila aku pusing...semua makcik-makcik...hehehe..berjubah lak tu...hahaha ...lawak tul..kelakar pun ada...

Hehehe...sambung citer tu lagi..my hubby call her auntie yang memangnya peminat setia Mawi...hehehe...dia siap suh kim salam..haha..dah lepas dah pun Mawinye..dah ke mana ntah hilang...tapi dia tak kisah laa...sebab dia dah selalu jumpa Mawi...so, tak kisah ler sangat...hehehe..kami nie cuma jadi wartawan nak laporkan kat dia jer...hehehe..

Citer pasal Carrefour lak...banyak tul perubahan...dah dekat 2 minggu aku tak mai...banyak berubah lak....sampai aku carik barang pun tak jumpa...sabo jer laa...kalut dengan perubahan...barang yang aku nak carik pun tak ingat dah masa tu...sabo je aaaa...amek masa aku nak carik barang...tapi mereka memang masih dalam penyusunan barang lagi laa...agak bersepah sket laa tadi Carrefour...pening aku nengok..

Okeh laa...dah baper kali nguap dah nie..tapi dok tahan gak..hehehe...okiess..chow chin chow...

Saturday, December 22, 2007

Penat..

Assalamualaikum wrth wbkth...

Hmm...baru lepas update multiply...especially column resepi semua telah dipindahkan ke ruangan sepatutnya...so, blog is just for blog..tadi sebelum online..tengok Arsenal vs Tottenham...luckily Arsenal win 2-1...lega...tengok kejap2 jer...Adebayor score 1st goal and Bendtner 2nd goal plak...hehehe..nie time aku surf laa...hubby sibuk tengok apa lagi pun aku tak tau..sat gi dia nak buat review dia laa tu...kat sendiri punyer multiply..hehehe..kami nie pasangan yang bermultiply...minat sama..

Hmm..tadi konon nak buat kek...tapi dah terMalas..jadi tak buat..menung jer laa...pas tu kemas dapur jer laa...dok mop lantai and lap semua almari kat dapur...ganti apa-apa yang patut....ari nie masak Nasi Goreng Udang jer...simple jer laaa..janji makan dah ler kan...esok masak spesial sket laa kot...sebab ari nie masak ala kadar jer...tak de mood nak masak...hehehe..tapi rasa lapar la plak....mungkin jap g aku nak makan sket kot..tengok laa cam ner....

Esok ingat nak pi Alpha Angle jap...tak tau la nak buat apa..tapi mungkin saja nak pusing2 laaa konon...hehehe...ronda-ronda..hari biasa keje...tak de masa nak meronda...jadi meronda hujung minggu je laaa kan...balik keje pun dah letin...mana nak masak makan malam lagi...jadi tak sempat...tu pun kalau rajin laa esok...heheh..mana la tau mood malas dah datang..semua benda tak jadi laa jawabnyer..hehehe...

Okay laa...dah letih update...up lagu pun tak mau jalan lak...sabo je laaa...sat sat gi laa aku up kot..hehehe...okiess...chow...good nite..

Wassalam...

Friday, December 21, 2007

Updating Recipes...

Assalamualaikum wrth wbkth...

Hi...penatnye...tadi tadi dok transfer resepi..pas tu termengong lak...terdelete..adehhh..poyo tul..mungkin penat sangat kot..tak pun kenyang sangat makan petang tadi...kenyang ke?? Makan apa ek?? Petang tadi lepas keje..hubby fetch me kat ofis...then terus ke bintang...heehe..eh silap..ke Bukit Bintang...pekena Teppanyaki...then dah kenyang tu...pi carik kebod baru...hehehe..huh..terasa kelembutan kebod baru ini sungguh indah & syahdu...hehehe..ok laaa ...tak de laa macam kebod lama...lain sket...bleh la untuk pc cabuk ku ini...dapat jua ku melayari internet walaupun bukan setiap hari...tapi saban minggu gak aku menatap multiply...hehehe..

Esok Sabtu..eh silap...dah hari Sabtu pun...terlajak lak mata nie..tak pe laa....pagi esok...aku tak pi mana laa kot..tapi cadangnya nak ke klinik sat...nak pi check tekak nie...terasa susah nak menelan lak...tonsil laa tu...adehh tension tul...petang tadi laa dok rasa semacam....nie mungkin sebab suhu badan aku yang tak berapa stabil 2-3 menjak nie..panas sejuk panas sejuk je...jadi tekak bengkak balik laa...

Selebihnya sebelah petang lak...ingat nak memulakan operasi membuat kek..tapi tengok pada tahap kerajinan atau tahap kemalasan lar...hehehe..tau je laa...kalau dah menghadap tv..gajah lalu pun buat buat tak nampak..hehehe....tenung tv sampai nak pecah...pecah? Kena laa beli LCD baru...hehehe...macam laa tv sekarang nie canggih benor...ehehe..cukup la sekadar dapat tv biasa...janji dapat tengok dah laa kan...heehe...

Okeh laaa...dah penat nie...esok lak sambung...nak tukar shift lak...hehehe..chow chin chow..

Wassalam...

Friday, December 14, 2007

Hari Bedak Bedak...

Assalamualaikum....

Huhhh...penat tul ari nie..balik keje naik bas...jem lak tu...aku tido dlm bas almost 20 min gak aku tido...hehehe....penat sangat tu...mungkin sebab kenyang gak kot...sebab pagi tadi aku makan sampai 2 kali...sekali tu aku beli bihun + kuih2...then one of my officemate bagi nasi lemak lak..apa lagi..sapu je laa...hehehe...aku makan selang sejam kemudian...perghh...sendat aku rasa baju aku tadi...heheh..bulat jer ku rasakan dunia ku...hehehe

So, lunch hour aku tak makan laa...aku kuar pegi The Weld...saja laa pegi...jarang aku keluar time lunch hour nie...selalu tido jer kat meja...hehehe..penat siot...tido laa...so, jejalan dalam The Weld sebenarnya nak pegi Guardian + Watson....nak carik bedak badan + bedak muka...masa aku pegi tu..meriah giler...ada Christmas Carol lagi...macam2 persembahan budak kecik laa kat dalam tu....ramai aaa orang tengok2..tapi aku jalan jer...sebab tujuan nak beli 2 benda tu je..lepas tu nak balik office balik...hehehe...malas nak tunggu lelama...bahaya...hehehe ...

Petang sket aku tengok gerimis lak..adehhh harap tak hujan laa sampai ke petang...nasib baik laa dalam jam 5pm tu hujan dah berenti....lega laaa..malas tul nak mengharung hujan + jem kat KL nie..rasa bosan laa sebab semua benda tu...especially jem...tu pasal aku tak suka bawak kereta masuk KL...sesak...rimas aku...mula laa aku nak bising nanti...hehehe..so, baik naik bas + lrt jer...at least aku leh lepak...dan kos lebih murah dari menggunakan petrol + jem + penat = tension..memang sungguh tension...nak pindah laaa...nak duduk kat kawasan peranginan jer...kawasan kampung...kawasan peranginan pun jem gak kalau musim cuti...contohnya kat umah mak aku laa...tension gak time tu...nak kuar umah pun payah...

Ok laaa..dah puas membebel...nak tidozzzz laaa....penat...sok nak pi melepak Kg Pandan lepas keje...pi umah mak sedara...melawat dia yg kurang sihat...sok hari rehat dapur aku ler...hehehe...Sabtu baru aku masak..masak sedap2...sebab ada orang exam ari tu..hehehe...okiesss...chowww...

Wassalam..

Sunday, December 02, 2007

Hujung Minggu....

Assalamualaikum....

Baru lepas selesai memasak tadi...nak online jap...konon nak cari lagu Faizal Tahir...hehehe...dah dapat semuanya...lega...so, far album nie aku rasa best giler!!! Sebab vokal si Faizal Tahir nie lain dari yang lain..lain dari artis solo lelaki di Malaysia nie...penampilannya dalam album nie memang best..vokal rock!! Machossss....ske ske ske...

Tadi aku masak Daging Kicap Berempah..Sayur Campur Sos Tiram...hubby ske..jadi aku buat khas le untuk dia...sebab dia kena pegi kerja lagi hari nie...sian dia...then nanti nak buat Telur Dadar Spesial...tunggu hubby balik baru aku goreng..fresh sket...hehehe..sian dia kena keje Sabtu & Ahad...tak pe laa...aku pun dok umah...malas nak jalan...sebab baru nak recover dari demam...tekak masih sakit...ingat nak ajak dia jalan tapi kena keje...then aku pun demam...so, dok melepak je laa...online...carik lagu..and try to upload some songs...tapi tak berjaya..line slow gilers....

Esok dah keje....kejap je Sabtu & Ahad nie berlalu..rasa baru je hari Jumaat...dah hari Ahad...adehhh...Jumaat nie balik Lumut..nak kemas beg awal-awal..jadi senang...tak de laa kelam kabut..lagipun bawak sket jer...hehehe...nak pi kenduri kawin....bawak baju nak pi kenduri je...hehehe...

Okeh laaa...nak pi angkat kain di jemuran...chow chin chow....

Wassalam....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...