Tuesday, May 23, 2006

Aduhaiii LRT

Assalamualaikum wrth wbkth...

Hai kengkawan ku semua...especially kepada pembaca setia la...anyway, dah 23 hari aku jadi seorang isteri kepada seorang lelaki...ihikss..chehhh..jiwang la plak...macam biasa aku berulang naik LRT laa jugak...tak der yang berubahnya...hidup macam biasa...LRT adalah penghubung utama ke tempat kerja...dr KL ke PJ...huh..13 stesen tuh...sapa larat..naik tren macam tin sardin...ahakzz...anyway, aku suka lagi naik LRT dari area PJ ke KL....sebab penumpangnya lebih berdisiplin berbanding penumpang dari sebelah KL...sbb aku dah beberapa hari naik LRT dari Setiawangsa...tapi semua yang tunggu kat platform..tak reti berbaris...kalau kita berbaris pun..mesti ada yang potong barisan...bosan tul...so, depa dah buat cam tuh...aku pun join sekali laa..asal pintu LRT bukak jer..serbu masuk laa..kalau tak sure tak sampai tempat kerja awal...betul tak? Kena ikut rentak mereka jugak laa..hehehe...kalau tak sendiri rugi besar ler...

Hmmm...area Melawati habis dah aku terjah...dah tau laa sket2 selok belok jalan kat sana...dulu memang aku tak tau langsung...yang aku tau area PJ & Shah Alam jer...now kena belajar gak tau-tau jalan-jalan yang penting...mana laa tau esok-esok nak drive sensorang ke..betul dak...hehehe...banyak gak laa jalan-jalan yang aku dah ingat...kira orait la gak..maklum laa..BRILLIANT otak aku nie...heheehe...jenis cepat ingat jalan mana ...tembus mana...pusing-pusing kat situ...hehehe...rumah aku atas bukit...so, penat sket laaa kalau tak der kenderaan...jauh maa...dari luar ke dalam..jauh tul...yang paling tension...tak der bas masuk dalam...yer laa...nun dihujung sekali...mana laa bas nak masuk kan...naik bukit pun bas tak larat kang...hehehe...

Rumah lak...nak kata dah habis kemas...baru 60% laa kemas...ada 40% nak kemas...banyak lagi barang aku yang belum keluar dari kotak...dan beberapa barang lain yang belum kemas..kebanyakannya adalah barang aku laa...masa masuk bukan main kosong..hehehe...rumah je dia ada...isi lom ada masa tuh...tu kata dia laa...sekarang aku dah penuhkan dah...takut tak muat jer...hadiah semua masih dalam kotak...lom ada almari nak simpan...tengok laa macam mana nanti nak kemas...hujung minggu nie nak lepak puas-puas...badan pun letih lagi...masih terasa penat 3 minggu lepas...serius..memang letih habis masa kenduri...sampai demam aku dibuatnya...sisa demam masih ada lagi nie...batuk..selsema...biasa laa...masih berbaki...ubat biasa la...tetap kena continue..kalau tak sure tak ok...kejap OK...kejap TAK OK...hehehe...

Ok laaa...nak makan...hari nie aku bawak bekal lunch BURGER...ahakzzz...aku masak pagi tadi...hehehehe...tengah rajin la katakan....semua benda aku bawak...sebenarnya tertinggal satu benda masa nak keluar...NUGGET aku...hehehe..aku letak kat almari...tertinggal laa plak..kalau tak bleh makan...uuwaaa...tak p laa...ok laa...lapar tul...chowwww....

Wassalam....

Monday, May 08, 2006

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...