Monday, December 28, 2009

Weekend yang Bombastic!!!

Assalamualaikum wrth wbkth....

Hai semua..salam hujung
tahun 2009....huhu...baper hari je lagi nak sambut tahun baru kan...huhu dan bertambah lagi lagi usia kita semua kan...apa pun itu hanya ANGKA..jangan risau le kan...weekend yang lepas sibuk sungguh...dari Jumaat hingga Sabtu...penuh dengan kenduri kendara...so, memang tak de kat umah le time tu...balik pun dah malam...

Mula dengan hari
Jumaat...hari melepak di IKEA...heheh agenda nak beli sedikit keperluan yang dah lama aku idamkan...heheheh....sampai pun dah nak waktu lunch...jadi terus order makanan..mak aiii punyer la ramai manusia kat situ...sampai tempat duduk nak makan pun kena tunggu orang blah baru dapat tempat....tu pun que panjang...letih gak tunggu...beli Herbed Salmon & Sweedish Meatball....pas tu beli Marzipan & Da'im cake...kenyang...pas tu terus gerak beli barang2 yang perlu....kalau ikut nak duduk sampai petang...tapi malas laa...

Kebetulan ke IKEA....beli laaa terus hadiah untuk pengantik...esoknya (SABTU) nak ke wedding kazen hubby kat
Setapak...so, ronda punyer ronda...beli laa satu lamp kat IKEA...cantik...memula nak belikan periuk...tapi rasa macam leceh plak nak balut kan...jadi amek lamp je laa..hehehhe...

Fairuz & Azura
"SELAMAT PENGANTIN BARU"

Tengahari
Sabtu....terus ke Kg Puah, Setapak...kazen hubby kawin...kebetulan tak tau tema...main sarung je baju kurung hijau...hubby plak ngan T-Shirt hijau dia...sampai-sampai sana plak....tengok semua hijau...alahai...saboo je laa..kira kena ngan tema keluarga pengantin laaa...jadi kami pun jadi penyibuk je laa kan...hehehe...kat sana jumpa la my MIL....dia pun kurang sihat baru lepas dari pembedahan hari tu...tapi alhamdulillah dah beransur pulih nampaknya....balik dari wedding tu...hujan lebat lak tu...sib baik laa sempat masuk ke dalam kereta...pas tu masuk je...terus hujan lebat...

With my MIL

Sebelah malamnya plak berlansung acara BBQ untuk family....2 ekor kambing panggang dihidangkan ....ada gak ayam BBQ...best....gravy pun best...so, makan lagi laa....dekat 5 ketul gak ayam aku bantai untuk malam tu....pas tu sessi membuka hadiah pengantin dan acara tangkap gambo bersama keluarga ntuk dijadikan kenangan...seronok dan meriah...dekat jam 1.00am gak baru kami gerak balik rumah..pas tu hubby nak singgah kedai mamak sat...nak minum air limau...sebab nak 'basuh' kambing2 yang telah di'baham' tadi....heheheh..tapi malam still kepanasan gak dia tak leh tido...heheh tu laa makan kambing banyak gik....hehehe....

Sepupu-sepupu hubby

Ahadnya....dah tak larat nak pi mana2 laa....penat tul...rasa nak tumbang je...pas tu demam kejap...tapi sib baik makan ubat..kira ok la kan...migraine pun macam nak datang balik dah masa tu....tapi terus relaxkan diri laa....huhu letih...hujung minggu yang letih tapi menyeronokkan...

Okay laa....sambung lagi nanti.....chow....adiosssss

Thursday, December 24, 2009

Ho Ho Ho Holiday Time . . .


Assalamualaikum wrth wbkth....

Esok cuti!!!! Yeay!! Bestnye dapat melepak di rumah sambil makan makanan yang best-best...sambil menonton rancangan tv yang best-best sempena cuti Krismas nie...banyak movie best telah aku listkan utk ditonton....tak rugi la gak melanggan Astro...dimanfaatkan sebaik mungkin rancangan-rancangan ASTRO nie...dah lama dah jadi pelanggan Astro yg setia sejak tahun 1997....masa tu baru abis sekolah...ingat lagi arwah ayah cakap "Ko dah habis sekolah boleh la ayah pasang Astro"...dan aku pun mula laa tgk tv sampai lebam....maklum la masa tu baru habis sekolah..bantai tengok tv laa..sebab masa dok asrama tak puas tengok tv kan...heheheh

Tahun baru 2010....tak lama lagi...kejap je kan...pejam celik pejam celik dah 2010...rasanya macam baru je menjejaki tahun 2009....tapi dah masuk plak 2010...usia? Dan bertambah la lagi satu angka...dulu 20-an....sekarang dah jadi 30-an laa..cam tak caya...dah 30 tahun aku hidup atas muka bumi ALLAH nie...Alhamdulillah!! Semoga dipanjangkan usia dan dimurahkan rezeki selalu la ek...AMIN....

Sepanjang cuti minggu nie? Banyak agenda nie....dari rancangan perjalanan...rancangan shopping...menghadiri majlis perkahwinan..banyak tul...Esok pagi-pagi lagi nak ke IKEA laa...nak shopping sket barang...then melepak kat la kat The Curve...hehehe...nak ke Kelana Jaya makan Ikan Bakar FENDI tu..tak tau plak bukak ke idak kedai tu...heheh ....Sabtu lak nak pegi wedding cousin hubby kat Setapak...banyak agenda tul...

Minggu depan nak balik jumpa Ibu...dah lama tak balik..alahai rindunya...nak pegi bawak dia jalan-jalan & pegi makan-makan...then ingat nak pegi mandi manda kat Water Theme Park kat depan umah tu...Insya'allah...then tangkap gambo puas-puas kat Lumut...hehehe...banyak tul agenda nak buat...huhuhu....

Okeh laa....Selamat Menyambut Hari Krismas pada yang menyambutnya...Selamat bercuti....pandu cermat jiwa selamat....Happy Holidays....

Wassalam...

Wednesday, December 16, 2009

Betapa Comelnye....




Salam buat semua....

Tak tau apa nak cerita minggu nie....mata rasa nak pejam je...ngantuk pun ye...sakit kepala yang terlampau pun ye gak....MIGRAINE!! Arghhh...tension agaknye....tapi melampau la sampai 2-3 hari plak...ubat dah makan pun still sakit...mungkin otak nie perlu di scan kot!

Hujung-hujung tahun nie malas tul nak keje...tak de mood...mood nak cuti je...kalau laa boleh bercuti panjang kan best....hehehe...syok gak kan...dok umah...layan tv time cuti-cuti nie...mesti best kan...nak jalan pun malas....kalau ongkosnya tak cukup kan...heheh

Tadi dok belek2 email....saja laa kan...tgk gambo
Suri Cruise ...comel sungguh budak nie...kalau sok aku ada anak..muka cam nie kan...comel sesangat....alahaiii....


Ok la nak layan mata nie jap...rasa macam nak lena lak....ngantuk tul...sure balik nie aku tido depan tv....huhu....ok laa..chowwwww

Wednesday, December 09, 2009

Minggu Lalu...


Assalamualaikum wrth wbkth.....

Al-kisah Sabtu lepas....berjalan-jalan ke hujung negeri...ke
Jom Heboh kat Bukit Jalil...meriah? Aku rasa meriah lagi tahun lepas punyer....tahun nie macam kurang gerai je...tak tau laa....kebetulan berjanji dengan seorang kawan baik....kami pun pegi la ronda2...best gak laa....sempat laa membeli belah bermacam-macam jenis barang...penat gak jalan..sampai sakit kaki..maklum laa besar kan kawasan stadium Bukit Jalil tu...lenguh woo kaki...hehehe ....tapi nak jalan2 punye pasal....ku gagahi jua....

Jom Heboh @ Bukit Jalil

Kat sana...syok...banyak kami shopping...tapi tak sebanyak tahun lepas laa....tahun nie kurang sket beli barang...kontrol...nak simpan duit..tahun depan nak jalan tempat lain lak kan...so, kena jimat cermat laa kan...tapi kali kami beli barang yang perlu sahaja....banyak gak laa barang-barang stok lelong...satu beg RM10....kalau kira balik kira orait laaa...tak de la mahal....since saja jalan..kira satu kali jalan laa kan...kira orait laaa....kami p sana naik LRT....sbb nak elakkan jem & stuck kat parking ....ramai yang kena...jadi baik naik LRT je...jimat minyak kereta aku....hehehe...

Ok laa...minggu nie ke mana? Tak tau lagi...mungkin jalan...mungkin tidak...tengok cam ner...insya'allah ada citer..akan diceritakan le ek...okeh...chow....

Wassalam...

Friday, December 04, 2009

Friday is a flyday for me....


Assalamualaikum....

Huhu akhirnya
JUMAAT tiba...hari yang ditunggu-tunggu setiap minggu...sebab paling tak best adalah hari ISNIN...boring je ari tu kan...rasa malas je semua benda...rasa nak tido pun ye gak...pokok pangkalnya nak rehat jer laa...tak de yang lebih best dari JUMAAT...masa keje lebih pendek sket...

Minggu nie apa acara? Esok nak pegi JOM HEBOH @ Bukit Jalil...acara tiap2 tahun yang akan aku pegi....sebab nak pegi shopping sakan kat sana...hehehe :) biasa la kan....harap esok tak hujan laa..kalau tak akan spoil the day kat sana...for sure aku mencari paper beg yg cun-cun belaka bila membeli belah barangan RM10...heheheh

Last week....masa hari raya tu...kira lepas pi beraya di rumah MIL tu...terus hit ke KLCC...huhu sebab nak pegi tengok TWILIGHT Saga : New Moon...huhu sebab dah terpikat lak ngan di Edward tu...hehe mamat ensem yg pucat je sepanjang hidupnye...hehehe :) kira aku pun pucat la nak tengok dia...heheh...best....tapi tak sabar nak tunggu Twilight Eclipse tahun depan...sambungan yang ke-3 lak..hehehe....nak tengok apa kesudahan si Bella nie..apa jadi...hehehe...harap dia tak jadi macam Makcik Bella dlm citer Tari Tirana tu...makcik Bella yang pekak tu...hahahah ...

Ok la....esok sambung citer gik...choww....

Wassalam...

Thursday, December 03, 2009

Back on business again...

Assalamualaikum wrth wbkth....

Alahai....rindunya nak menulis...dah lama tak menaip kat blog sendiri...tak berkesempatan..tak de masa...tak de idea...semua tak de kan...ntah apa yang ada ntah...tapi memang hati nak update je blog nie...tapi kekadang bile dah berdepan ngan blog nie..tak de plak idea yang mencurah2 datang...bila dah nak tido baru ada idea nak taip..leceh tul...macam2 je kan...mungkin aku perlu pergi bercuti untuk mendapat 1001 idea menulis blog sendiri...hehehhe

MIL & FIL with son, daughters-in law & grand childs (anak sorang gik tido)...so,menantu2 & anak sorang gik je ada..hehehe

Raya Aidiladha baru je berlalu...dah nak seminggu...seronok...sebab dapat berhimpun sesama ahli keluarga...walaupun tak balik berjumpa BONDA ku di Lumut...dapat berhimpun bersama keluarga MIL di sini pun sudah mencukup dan memadai .... sama juga...tapi tetap rindu pada BONDA...tak pe...nanti nak balik gak....bila dah kawin ni kena laa bahagikan masa untuk 2 keluarga...lain la kalau dulu masa bujang kan...my MIL pun baru lepas recover operation...jadi dia pun tak gerak ke mana...semua anak & saudara datang rumah je laa..jadi ramai la kat situ...hehehe

Our Family

Raya Aidiladha tu..tak de masak apa2...sebab pi umah MIL @ Bkt Antarabangsa...beraya kat sana je laa..so, tak masak apa2...memula nak masak..hubby kata tak yah...then kebetulan aku kena alergik sampai bengkak2 muka...adehhh spoil mood raya tul...sib baik cepat makan ubat...pagi raya dah recover laa bengkak tu...kalau tak sure tak cun kan...uhuhu...sib baik!!

Minggu nie? Nak ke JOM HEBOH Bukit Jalil....acara tiap2 tahun yang akan aku buat...heheh syok sebenarnya shopping kat JOM HEBOH....semua makanan jer..then tgk gelagat manusia kat situ laaa...macam-macam je ...heheh nanti aku upload gambo ek...so, nantikan je laa....

Ok laa...sehingga berjumpa lagi di lain coretan....chowwww....

Wassalam....

Tuesday, November 10, 2009

Kembali Lagi....

Assalamualaikum wrth wbkth ....

Kembali lagi menulis...kali ini...macam2 aku nak update la kot...tetiba rasa nak berkongsi cerita buat semua....suka & duka...ada sedih...ada ria...

Semalam hubby call my MIL...so, confirm 'check-in' kat Hospital Putrajaya, pagi Jumaat nie...untuk pembedahan pada pagi hari Sabtu...seram sejuk aku dengar bab pembedahan...aku rasa phobia pada bilik pembedahan..bukan sebab aku pernah masuk....tapi aku pernah menunggu di hadapan bilik bedah dari pagi hingga petang....alangkah penat & resah gelisahnya tunggu depan tu...macam2 perasaan yang tak dapat digambarkan saat tu...ntah laa...

Gambar 1 Nov 2009 lalu @ Birthday party Mira & Aleeya

Doa yang terbaik buat my MIL....semoga beliau selamat menjalani pembedahan...risau gak....sebab takut ada komplikasi...ntah la..harapkan yang terbaik....dan penuhkan dengan doa saja....itu aja yg mampu aku lakukan...yang pasti...pagi Sabtu tu..seawal pagi dah bertolak ke Putrajaya...sib baik la dah biasa ke sana...dah tau jalan senang...sebab before nie pun ulang alik ke sana gak masa dia memula admit ke hospital...adengan sesat tu..normal laa..hehehe time pegi ok...time balik lak sesat..heheheh...tak jumpa jalan kuar....lawak gak....

My MIL with hubby @ Birthday party Mira & Aleeya

Hmmmm....apa pun...doa terbaik la buat masa ini....Apa-apa nanti aku update lagi....tengah ada mood menulis....tengah ada mood nak upload itu dan ini...so, nantikan yek...

Chow....Wassalam...

Monday, November 09, 2009

Terlalu Banyak Cerita...

Assalamualaikum wrth wbkth....

Lamanya tak mencoret cerita di sini....dah dekat 2 bulan...mau 4 bulan lak lepas nie..hahah..sibuk? Tu ungkapan yang sesuai....sejak dari awal puasa sampai sekarang sibuk tak terkata...dengan line broadband yang hampes...dan dah bertukar kepada BB yang lain...dan alhamdulillah jauh lebih baik dari yang dulu....LEGA akhirnya....tak rugi memilih yang ini (story kemudian)...

Sibuk...banyak urusan....tu la yang berlaku sekarang...dan macam2 cerita yang tak terlintas difikiran...tapi segalanya berjalan lancar ..ALHAMDULILLAH...Allah perkenankan doa ku...sepanjang lepas raya nie plak macam2 perkara yang mengejutkan semua ahli keluarga ku...my MIL...disahkan breast cancer...then leukemia plak...tak tau apa dugaan yang muncul...Allah Maha Mengetahui ... doakan yang terbaik buat my MIL...sekarang menunggu masa untuk operation breast cancer...itupun kalau tahap darah putihnya turun sedikit...macam2 perkara boleh berlaku...ntah la....doa yang terbaik buat hamba-Nya...apapun tunggu keputusan minggu nie dr doktor...doakan yang terbaik...


Ok laa...sambung nanti...tak de mood nak bercerita...ntah laa....mood menaip tak de kot...sibuk kat facebook je...hehehe ...

Ok chow...Wassalam....

Sunday, September 20, 2009

Thursday, September 03, 2009

Salam Ramadhan...


Salam buat semua...

Aduhh..dah lama tak update! Sorry pada kengkawan semua, sebab tak update blog dan tak melawat plak blog kengkawan semua...maklum jer laa..bulan Ramadhan nie sibuk sket..memenuhi tuntutan agama dan penuhi jemputan berbuka puasa...ditambah plak dengan line broadband yang tak berapa elok (mmg mcm berukband)...kekadang tension je...so, baik elak tension2 di bulan puasa kan...hehehe...so, SORRY sesangat ek..hehehe...sebenarnya banyak aktiviti nak cerita...tapi sampai terlupa apa nak cerita...sebab masa berlalu dengan cepat sangat...sampai tak sedar banyak benda lagi nak buat...nak raya...macam-macam nak buat kan...nak kemas rumah...nak buat kuih...nak carik itu dan ini...macam-macam je kan...

Tadi baru la dapat update resepi2 yang dibuat sepanjang bulan puasa untuk juadah berbuka puasa...tu pun ada lagi..tapi tak sempat nak upload...biasa laa kan..sibuk sangat..cuma 31 Aug lepas je baru berkesempatan untuk berehat dari dapur...lari dari kesibukan seperti biasa...berbuka di luar..tu pun sebab hubby kata jom la berbuka di luar...asyik di rumah je..boring gak kan...

Gambo ayam di atas tu..bukan laa aku yg masak...tapi beli masa ari tu...kebetulan pegi pasar malam nak beli barang basah..tetiba hubby cakap pasal ayam percik...jadi nampak terus beli laaa..hehehe..menarik lak kan ayam tu..hehehhe...lepas beli barang terus balik...tak jejak pun lagi Bazaar Ramadhan Melawati...rimas sebenarnya tengok manusia yang bersesak2 di situ..sampai nak parking pun payah....so, wat pe kan...baik balik umah terus masak..lagi best..macam2 gak bleh makan...hehehe...

Okeh laaa..mata dah ngantuk..nak tido laaa...tataaa...good nite...

Selamat Bersahur buat semua....chowww

Wassalam...

Sunday, August 23, 2009

Salam Ramadhan buat Semua

Assalamualaikum...

Hi semua...ihiks...lama tak update blog..sorry na..sibuk sket laa bulan Ramadhan nie..biasa la kan..anyway, nak ucapkan SELAMAT BERPUASA..buat semua..Selamat menjalani ibadah puasa ek...

Alhamdulillah....esok puasa yang ke-2..semoga kita semua dapat merasai seluruh Ramadhan ini...merasa keberkatannya..merasa keindahannya...diberi kesihatan yang sempurna...AMIN...


SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA...

Sunday, August 16, 2009

Kucing-Kucing ku sayang....

Salam buat semua....

Good morning semua...entri terawal aku penah buat di abad ni...hehehe ...anyway, saja nak kongsi kedukaan ku...kucing aku (kat umah mak le)...baru je mati semalam...sedihnye...
Kuskus nama dia..dia manja...dan tak cakar orang pun..so, menjadi kesayangan mak aku...tapi semalam tiba2 dia mati...uuwaa...sedihnya aku....last jumpa ari tu....tu pun aku tgk mata dia sayu je...sedih aku...

:: Gambar Raya 2008..bersama KUSKUS ::

Romeo nie hidup g...anak angkat kat umah mak aku..rajin teman mak aku pusing2 kat belakang...tolong tangkap tikus..actually kucing orang (jiran aku punyer)..tapi tuan dia tak bagi makan..jadi laa kucing kami kan...heheheh..nie latest pic dia la...

:: Romeo in action...tunggu IKAN ::

Nie Twiggies @ Ngu-Chang...ada sebab nama dia cam tu...dia suka sgt makan roti twiggies tu...tu pasal nama dia tu...nie lepak style orang kaya je...dok dalam bilik...atas kerusi...baring atas tv..huhu..atas radio..santai ala orang kaye je..tapi dia nakal...ske tgk gelagat dia...suka makan kuah kari & kuah sup...mak aku cakap dia 'anak India'..sbb mkn kari..hehehe..kek cheese adalah faberet dia..pantang tinggal kat meja...dia habiskan terus..saboo je laa..dia tak mati..tapi hilang...aku rasa ada orang kidnap dia...sebab banyak kali gak orang cuba culik dia...uuwaa...mana dia tau...nie kesayangan ku...

:: Twiggies ::

Snowbelle dah lama pegi dah....dia memang comel & cute...dia paling baik laa...nakal & manja...ske kat dia..tapi sedih...dia dah tak de...dah la dia gebu...

:: Snowbelle...in memory ::

Nie Wiggie nama dia...gebu..parsi orang bagi masa baby...dia dah lama mati...sakit gak...ntah laa...kucing nie kalau selsema dia tak tahan..memang cepat mati...dia nie pun best...ske main2 ngan aku...rajin gak layan dia....

:: Wiggie ...pose macho ::

Nie EJ....baru je mati ari tu gak..musim hujan mmg akan byk laa kucing2 aku mati..adehh sedih gak....yang mati selalu yang baik2...yang nakal dan jahat tak plak jalan..sabooo je laaa...nie badan dia macho...mmg best pegang dia...badan dia besar...gemuk lak tu...

:: EJ dalam Kenangan ::

Ntah laa...ingat nanti nak beli kucing...tengok laa cam ner...ari tu dah ushar2 gak..harap ada gak nanti satu hari..tapi sekor je laa..hehehe...tak macam mak aku...ada dekat 40 ekor..tapi sekarang nie dah kurang....hehehe...

Okeh..nanti story lain...sedih laaaa...byee....

Wassalam....

Wednesday, August 12, 2009

Minat...? Hobi...? MC...?

Salam buat semua...

Huhuhu...apa khabar? Hari nie kembali bekerja selepas MC sehari...tak sihat...kena asthma attack! Heheh sejuk punyer pasal...tapi dah recover dah..alhamdulillah...risau kan...musim sakit-sakit nie..musim sesak2 nafas...tetiba tumbang terus 'jalan'..bahaya gak kan...jadi baik terus ke klinik check...huhuh...dah naik cuak dah masa pi klinik...tapi alhamdulillah bukan laa...puas jaga kesihatan diri..puas jaga kebersihan diri..mintak2 dijauhkan dari segala penyakit...Semalam kuar la nak carik sanitizer ...dah masuk 3-4 kedai..tak de semuanya.. sabo je laaa...semua laris lak sejak 2 menjak nie..

:: Koleksi Fridge Magnet ::

Apa lagi nak story ek? Semalam dok umah...tak tau nak buat apa...macam2 laa aku buat...jadi macam bateri Energizer lak...mcm2 keje plak aku buat...patut kena rehat..heheh..saboo je la kan...antara yang aku buat adalah tangkap gambo ...heheheheh...dah lepas tangkap gambo..aku buat Macaroni Cheese Bakar lak...saboo je laa kan...jadi laa...lepas buat..siap je bakar..aku makan terus laa...heheheh...

Okay laa...nak sambung keje nie...heheh nak update something...sejuk lak ofis nie..hujan la katakan...to kengkawan sorry tak sempat melawat blog korang...nanti kite pusing2 bila free nanti okehh ....chow chin chow...

Wassaalam...

Saturday, August 08, 2009

Transform . . . Transformasi . . . Transformer

Salam buat semua...

Huhuhu..malam minggu yang bosan...tak de satu pun rancangan yang best...benci tul bile tengok tv macam nie...tension je..saat aku tak de benda nak buat..time tu laa rancangan semua tak best...hampir 90% channel Astro aku ada...tapi satu pun tak best!!!! Tension aku...

Tadi aku dok belek2 koleksi foto yang ada...baru aku teringat pasal robot2 Transformers yang hubby beli bulan lepas..tak banyak...tapi bleh laa memenuhkan umah dan bilik kecik...hehehe...tu blum nak display lagi...sebab dia sibuk nak beli almari kaca untuk menempatkan semua Autobot & Decepticon dia tu...hehehe...apa2 je laa...janji sendiri jaga laa...





Ada lagi nie koleksi dia....tapi aku lom sempat snap lak...nanti laa...esok aku nak himpun semua...yang tak de dalam koleksi hanya Optimus Prime je laa...tu je...yang lain ada...cuma tak dibeli adalah The Fallen...sebab huduh sket...hubby memang peminat sejati laa Transformers...tanya je la watak apa dalam Transformers...yg animated atau tidak...selain movie..memang dia tau laaa...jgn tanya pasal MIKAELA laa..tu dia tau laaa gak..sabo je laa...lelaki!! Buku pasal Transformers pun dia ada...huhuhu..baca tak gak...dalam plastik lagi..keh keh keh..saboo je laa kan....

Okeh laa...rasa nak lebur jap g...tak pun layan PS2 jap laa..nak main WRC jap...hahaha ...best nie...sekali sekala kan...release tension....tataaaa semua....

Wassalam...

Dinner @ Home

Salam buat semua...

Huhuhu...dah malam hari pun masih online...hehe excited nak upload gambo sebenarnya...gambo makanan...yang siap di masak..hehehe...hari nie Jumaat..balik jam 5pm...hubby pun sampai awal...jadi sampai umah dalam 530pm...best giler...apa lagi terus masak apa yang dirancang ler...buat Nasi Tomato + Ayam Masak Merah...memang teruja...tak penah buat Nasi Tomato lagi...selalu buat Nasi Minyak atau Nasi Beriyani je...nak cube la konon...hehehe...

Resepi bleh di ambil terus dari dapur ku secara online ek...http://heldamelissa-kitchen.blogspot.com/...hehehe...so, nak pi ler sana ek....godek la apa2 yang patut okeh..kalau nak cube sila laa....resepi nie simple...dah ubah suai sket sebenarnya...

Hmmmm...setelah siap di masak...hidang dan makan laa kan...hehehe ...rasa lapo tak biler tengok gambo tu?? Hehehe...jangan jeles...anyway, nanti akan di upload laa resepi kat web aku okeh... hehehe ...so, enjoy laa tengok gambo nie ek...hehehe...

Choww...Wassalam....

Thursday, August 06, 2009

Dilema Seorang Perempuan...


Salam buat semua...

Huhu...dalam dilema!! Dok fikir with hubby...about new car! Not release yet on market pun...tapi dah berangan nak beli...nape? Sebab kami dah pakai nak beli MPV...mungkin untuk masa depan...senang...nanti ahli keluarga dah bertambah...luas la sket...lagipun senang kalau nak beli barang dan bawak barang...hehehe...kereta apa? Ntah...dalam pasaran banyak jenis MPV...tapi yang ku nantikan akan keluar November nanti...hehehe...Cantik? Ntah...belum pun tengok secara real di depan mata kan...so, terpaksa laa tunggu bulan November nanti...banyak tul perancangan aku utk 2-3 tahun nie...

:: MyVi MPV a.k.a Toyota Passo Sette ::

Nie laa kete tu...MyVi MPV...a.k.a Toyota Passo Sette kalau kat Jepun la...kat sini kena tunggu bulan November 2009 nie utk release...versi Malaysia...under Perodua..huhu...tak sabar....nampak cantik...pilihan color pun bleh tahan gak ...banyak! Tapi tak tau laa kat Malaysia color yang sama ke? Kalau ada best laa...bleh laa pilih kan...hehehe :) seronok pilih color lak aku nie..macam budak kecik!!

Hmmm...lupakan seketika pasal kereta...back to reality!! Nak masak apa malam nie? Pening fikirkan makanan lak....tu la dilema seorang perempuan...bila balik rumah...fikir makanan...baju...rumah...anak-anak...dan macam2 lagi dalam fikiran..perempuan cepat tua..sebab banyak fikir! Banyak benda yang dibuat dalam satu hari..Penatkan jadi perempuan!! Nampak macam senang je..orang cakap perempuan suka shopping...make-up le..tapi sebenarnya mereka tak pandang pada satu sudut lain..sudut yang positif...selalu negatif kan...shopping nie sebenarnya 'ubat' pada penat mereka...tul tak?? Hehehe..berceramah lak!!

So, apa menu aku untuk esok? Nak masak Nasi Tomato...Ayam Masak Merah...Jelatah...sedapnye...pergh!! Tak sabar lak nak masak....esok nanti aku upload laa gambonya okeh:) ...jangan terliur tengok dah le..ready baldi utk tadah air liur tu okeh....hehehe :)...

Okeh laa...nak sambung keje...tata....chowwww....Wassalam...

Wednesday, August 05, 2009

Empat langkah tambahan bendung penularan H1N1

Rasanya ini bleh dijadikan panduan buat kita semua...harap semua rakyat Malaysia sama2 membendung H1N1 nie bersama2....

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Petikan : Utusan Online

Empat langkah tambahan bendung penularan H1N1


PUTRAJAYA 4 Ogos – Kerajaan hari ini memutuskan empat langkah tambahan menangani wabak selesema babi atau influeza A (H1N1) yang sehingga kini telah mengorbankan sembilan nyawa.

Langkah-langkah tersebut adalah:

*Meningkatkan simpanan stok antivirus dari 10 kepada 20 peratus melibatkan kos sebanyak RM20 juta.

*Memberi rawatan antivirus serta merta kepada enam kategori pesakit yang berisiko dan mempunyai simptom selesema babi.

Enam kategori pesakit itu adalah:

*Wanita mengandung

*Obesiti

*Penghidap asma

*Pesakit paru-paru kronik

*Pesakit diabetes

*Pesakit yang mempunyai imuniti rendah

*Melaksanakan saringan suhu badan ke atas semua pelajar sebelum kelas bermula. Semua guru kelas akan dibekalkan dengan alat penyukat suhu. Pelajar yang didapati kurang sihat akan diasing dan dinasihat berehat di rumah serta mematuhi nasihat kesihatan.

lMenambah jumlah katil di Unit Rawatan Rapi (ICU) di hospital-hospital terbabit sekiranya tidak mencukupi.

Langkah tambahan itu diputuskan Jawatankuasa Kebangsaan Antara Kementerian Mengenai Pandemik A (HINI) yang bermesyuarat di sini, hari ini.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, kesemua pesakit yang berisiko dan mempunyai simptom HINI tidak perlu menjalani ujian pengesahan.

Katanya, rawatan antivirus akan diberi untuk kes-kes yang dikesan dalam tempoh 48 jam selepas menunjukkan tanda dijangkiti H1N1.

Beliau menjelaskan, keputusan itu dibuat berikutan jumlah kehadiran orang ramai yang mahu menjalani pemeriksaan H1N1 di hospital agak ramai.

“Semua kes yang mempunyai simptom jangkitan influenza dan mempunyai faktor risiko akan diberi rawatan antivirus serta-merta tanpa perlu membuat ujian pengesahan H1N1,” katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat tersebut di sini, hari ini.

Muhyiddin memberitahu, sebanyak 14 kes baru H1N1 melibatkan jangkitan tempatan dan warga Malaysia dilaporkan hari ini di mana 13 daripadanya merupakan kejadian daripada tiga kluster baru serta satu kes terpencil.

Katanya, jumlah terkumpul kes H1N1 di negara ini adalah sebanyak 1,460 kes terdiri daripada 574 kes import dan 886 jangkitan tempatan dengan angka kematian masih lapan orang.

“Daripada jumlah itu, seramai 1,410 pesakit telah sembuh. Hanya 27 orang sedang menerima rawatan antivirus di hospital dengan 10 pesakit di Unit Rawatan Rapi (ICU) dan 23 pesakit lain menerima rawatan antivirus di rumah.

“Daripada 10 kes di ICU, tiga orang mempunyai faktor risiko iaitu obesiti (1), wanita lepas bersalin (1) dan imuniti rendah (2),” ujarnya.

Timbalan Perdana Menteri menambah, berdasarkan situasi global, sehingga hari ini sebanyak 189,155 kes dengan 1,319 kematian dilaporkan membabitkan 168 negara dengan Pakistan melaporkan kes pertama.

Jelas beliau, statistik tersebut meningkat sebanyak 3,301 kes dengan 12 kematian berbanding hari sebelumnya.



Sibuk Sibuk...Takut pun ye gak!!

Salam buat semua....

Huhuh..lama lak tak bersiaran...sorry ek...2-3 hari nie aku sibuk dengan beberapa kerja yang ditinggalkan bos before dia pegi training...hehehe...jadi banyak laa keje aku minggu nie....jadi sorry laa kalau aku tak dapat nak update yang best2...okeh....Dah laa risau dek H1N1 nie...macam2 kan penyakit sekarang nie...makin plak ramai yang mati di Malaysia...bile nak berakhir kan?
Harap H1N1 akan berakhir secepat mungkin....

Okeh nanti sambung kemudian...tak de mood nak tulis dah..keje melambak sangat....adehhhhhh..penat...byee....

Friday, July 31, 2009

I'm Away . . .

Salam buat semua....

Hari yang ditunggu telah tiba...JUMAAT..bukan nak pi bazaar pun...aku half day ari nie..nak balik umah ibu di Lumut...rindunya pada Ibu...banyak project nak dilaksanakan weekend nie...then aku pun nak update skill menggambar aku le...cam biasa...fotopages & ruangan resepi akan di UPDATE kemudian ...Nantikan laa ek...so, blog tak akan di update dalam 2-3 hari laa..balik nanti ada la kot story & gambar menarik...nanti aku update laa ek... okeh kengkawan...chow chin chow...

p/s: SEDIH...tak dapat pi bazaar ari nie...hehehe..

Wednesday, July 29, 2009

What To Do?


Salam buat semua...

Heheh...lama dah rasanya tinggalkan blog nie...jap nak bersihkan sawang2 yang ada di sini...hehehe..nak berblogging..tapi tak de mood plak...jadi kena amek mood dulu baru bleh menaip...kalau tak mula aaa aku nak merepek kan...banyak nak cerita minggu nie...tapi mood tak de..so, abaikan je laa...

Last
SUNDAY...aku ke Sungai Besi...ke kem tentera...coz kawan baik aku stay kat situ...ada jemputan birthday anak dia...sempena 1 tahun...heheh dah besar dah anak dia...comel & nakal...baru nak berjinak2 berjalan...jenuh gak nak kejar...lajuu je cam keretapi kan...kawan baik aku nie orang Sarawak...macam2 bangsa kawan aku...pelbagai kaum kan rakyat Malaysia nie...1Malaysia...


Lepas balik dari birthday party...terus ke Tesco Ampang...jalan-jalan plak kat sana...beli barang sket...then hubby plak sibuk carik team Transformer dia...jumpa Starscream...terus beli...dia nak cukupkan koleksi...yang tinggal tak beli lagi adalah Optimus Prime..sebab tak de...jenuh pusing semua tempat...tak jumpa plak tu...habis dah semua...kena order terus dr US la nampaknya..order online...senang...bila kira balik sama je harga dia...ok la tu kan...nampak gayanya kena beli satu almari kaca laa...untuk display semua tu ... dah minat nak buat cam ner kan...aku tetap sokong je laa...janji tau kemas je laa...kalau tak aku 'kemas'kan je laa nanti...hehehe...faham-faham sendiri la kan...

Okay laa...nak sambung keje...adehh boring tul...selsema dah melanda...okiess...nak mkn ubat...chow chin chow...

Wassalam....

Saturday, July 25, 2009

Apa yang di 'GRAB' hari nie...

Salam buat semua...

Huhu...hari nie
Jumaat...paling aku suka dalam semua hari...hari paling baik dalam kalendar Islam...hari orang lelaki menunaikan solat Jumaat...dan penghulu segala hari...dan hari nie gak ada Bazaar kat Jalan Tengah...hehehe...seronok bukan kepalang bagi kaum hawa yang tengah berkepuk duit di dalam tas tangan tu...hehehe...CASH sahaja ek..tak de kad kredit di bazaar nie...hehehe...dan yang pasti ramai berkorban duit pada hari nie...duit untuk makan...duit untuk beli baju...duit untuk beli buah-buahan...duit untuk beli tudung, kain & macam-macam benda lagi bleh beli...tak larat nak senarai laa...kalau senarai...sampai esok pun tak akan tamat...panjang benor list nye...

Aku antara '
mangsa' terbaru korban duit tu...hehehe...nak kata baru tak baru laa...ok laa dari mangsa-mangsa lain...heheh...hari nie je 3 helai tudung aku beli...konon nak match dengan baju2 yang ada di dalam koleksi...tapi nanti ntah ke mana lak tudung tu pegi kan...hehehe...berebut tudung di bazaar tu macam dah biasa..kira macam beli ikan di pasar je..hehehe...dilonngok-longgok lak tu...satu benda lagi yang aku beli...blouse color purple...heheh...sebab comel yang amat...jadi aku pun tergoda laa ngan baju tu...

:: Tudung Yang Cute ::

:: Baju yang Cute Itu ::

Hmmm...setelah penat membeli belah bersama teman aku tu...penat2 dia datang dr bangunan MBB tu...sebab nak pi Bazaar tu...semangat tul dia...kalau aku sure malas giler...heheh :) rela dok ofis laa..hehe...ok sambung balik cier...lepas dah berpanas-panas dan bermandi peluh...kami sejukkan badan kat WELD lak...dok dalam aircond...untuk menikmati Sundae kat Mc D...tapi penat lak beratur panjang tadi...ramai orang...maklum laa semua 'tengah kaya' kan...penuh laa...penat berdiri je...adehh..tapi nak makan Sundae punye pasal..sanggupkan aje laa...hehehe...

5.00pm...semua dah sedia nak sign out...heheh...tak sabo nak balik..penat laa dok ofis...ari nie keja melambak...dah le sejuk giler aircond...keje banyak pun tak cukup nak memanaskan badan...mungkin kena jogging dlm ofis nie kot..hehehe...smpi umah dalam 5.30pm...lega...naik motor memang la cepat sampai umah kan...30 min je dr KL...tu pun sebab ikut AKLEH...heheh...laju je...tapi takut ikut situ..sebab semua kereta laju2...bawak ikut suka bapak dia je...

Sampai di rumah...letak beg kerja dan segala benda dari ofis...turun amek kereta lak...nak pi Carrefour Wangsamaju...beli barang-barang bulanan...macam-macam la nak dibeli kan...biasa la tu..penuh bakul gak...ramai gak orang hari nie...ambil benda2 penting jer...then terus ke kaunter nak bayar...tapi biasa laa...kena beratur lama sket..sebab panjang gile barisan..smpi bengkang bengkok dah... hehehe...lepas selesai..terus pi makan kat Jom Bali...lapo gile...pas tu terus balik umah..tak larat dah nak jalan2...esok esok je laa...

Okeh laa...rasa nak lentok dulu...esok nak bangun awal lak....nak kemas2 apa2 yang patut kan..biasa laa..hujung minggu punyer xtvt tu...kena laa kemas2...letih..tu perkara biasa...okeh...nak tido dulu...chow chin chow...

Wassalam...

Thursday, July 23, 2009

Apa nak jadi??

Salam buat semua...

Apa nak jadi? Lama rasa aku tak update...bukan apa..line slow..tension jadinya...pas tu keje plak banyak 2-3 hari nie...kiranya SIBUK la...jadi malas laa nak online kan...sorry yek kengkawan...bukan tak mo melawat blog korang...semua benda diatas mengganggu perjalanan harian lak...tension beb!!

Anyway, 2-3 hari nie sambung kerjaya mengupload resepi di web...di facebook..di blogspotso, sapa nak tengok resepi-resepi di bawah boleh laa tgk kat http://heldamelissa-kitchen.blogspot.com/. So, nak tengok resepi menarik..boleh laa..cuma tak seberapa je...saja kongsi minat dengan orang lain...resepi yang simple2 je...huhu..so, sempat laa upload & update beberapa resepi yang aku masak 2-3 hari nie...



Ok laaa...nak rehat jap...lunch...nak tido jap...ngantuk...zzzzzzzz....nanti lepas nie baru bangun utk makan laa kot...adiosss...byee...

Wassalam...

Monday, July 20, 2009

S E J U K nye . . .

Saalam buat semua...

Huhuhu...lama lak rasanya tak masuk Blog ku sayang nie...sibuk dengan hujung minggu...dan menyampah dengan servis broadband yang
HANCUSS tahap GABAN nie...rasa nak sumpah je BROADBAND nie jadi BATU terus...hehe...dari aku online tapi line teruk...baik aku tengok Shaun The Sheep...kambing-kambing comel...lagi best...aku tengok citer nie kat Disney Channel..heheh best...citer dia simple je...tapi best laa..kambing2 nakal dan comel...

Sabtu tu dok tengok MU vs Malaysia...best gak game kali ni...tak hambar seperti selalu...tak sangka bagus tul si Amri Yahyah tu...memang bagus...sepakan bola dia pun nampak bagus...tak sia-sia laa pasukan Malaysia ari tu turun padang...walaupun aku peminat tegar Manchester United...tapi kalau lawan ngan Malaysia...semestinya aku sokong...kesian pasukan Malaysia...bermain dengan penyokong yang rata-rata datang berpakaian MU sahaja...tapi lega gak ada yang bersorak bila Malaysia menjaringkan gol...heheh...sekali sekala..sokong 2-2 sekali kan...tak salah...hehehe...aku nengok Owen kembali bermain...best...lama tak tgk dia main...then masa tengok berita..ada laa ramai aku tengok pakai cekak rambut tanduk setan tu...adehh yang pakai tu plak minah yang pakai tudung...ape laa dek non...tak tau hukum hakam ke?

Okeh laaa..harap minggu nie broadband akan ok laa...susah tul...minggu depan nak balik Lumut...lama tak balik...macam-macam nak buat nie...mak aku siap dah pesan itu dan ini untuk bawak balik...heheh...nanti kena carik laa tu...macam-macam je laa...so, kena carik laa tu jawabnye...heheh...balik nie banyak agenda nak buat...nanti dah balik baru aku citer laa...hehehe...

Okeh laa nak rehat..baru lepas mkn lunch...malas nak kuar...sib baik bawak bekal laa...okiess...chow chin chow....

Wassalam...

Wednesday, July 15, 2009

Michael Owen handed Manchester United 7 shirt vacated by Ronaldo

To OWEN...Welcome to Manchester United!!

Sir Alex Ferguson handed Michael Owen the prized Manchester United number seven shirt and then declared Old Trafford closed for transfer business.

It was anticipated Ferguson would make further signings in addition to Owen, Antonio Valencia and Gabriel Obertan, who joined last week from Bordeaux.

But, faced with a market over-inflated by Real Madrid and Manchester City, Ferguson has decided his current squad is good enough to challenge for an unprecedented fourth consecutive league title, even though Cristiano Ronaldo and Carlos Tevez have left.

He said: "It is the end of our business, so all these stories about who were are supposed to be getting - forget it."

It means Owen will take over Ronaldo's shirt and his place in an attacking line-up containing Wayne Rooney and Dimitar Berbatov, plus youngsters Daniel Welbeck and Federico Macheda, who will both be given a chance to prove they are worthy of the accolades that have been bestowed on them.

"They are both young players - but young players with ability always get a chance here."

Ferguson confirmed he made a bid for Karim Benzema, only to be rebuffed by the Lyon man, who instead became part of Real Madrid's extraordinary spending spree.

Tuesday, July 14, 2009

Ntah Bile?

Salam Buat Semua....

Hmmm...terasa penat yang amat sangat minggu nie...ntah la nape? Mungkin sebab banyak keje sangat kot...penat minggu lepas pun tak berbalas rehatnya...minggu nie ntah apa lagi... Harap dapat berehat di suatu tempat yang tenang..aman dan damai...ntah bile dapat pergi berehat ek? Dah la nak pi jalan-jalan masih takut...sebab dek kuman H1N1 tu...harap semua tu cepat berakhir...makin hari makin menakutkan plak angka rakyat Malaysia yang terkena jangkitan tu..ishhh..mintak dijauhkan laa...


Hmmmmm...bile nak berehat tepi pantai? Ntah laa...lama tul aku tak piknik tepi laut...walaupun umah aku kat Lumut tu betul2 dekat ngan Pantai Teluk Batik...mungkin tak minat nak ke sana...yer laa...asal aku nak pi je...jem jalan tu..tension gak dok situ...nak kuar dari umah sendiri pun payah...nak gak sekali sekala aku pi lepak2 kat pantai tu...tapi biler ramai sangat....semak mata memandang laa..pening pale aku tengok...

Tak pe laa...hujung bulan nie aku nak balik....nak berehat-rehat di rumah...heheh...nak kemas2 sket untuk hari raya..mak aku dah suh balik...suh itu suh ini...ada je pesanan penaja dia...macam voice recorder dah aku dengar..heheh ....tak pe laa...orang tua memang cam tu...heheh...banyak benda nak buat balik nanti...kena senaraikan laa tu...takut luper....

Hmmm...best nie..bos aku semua tak de...sorang cuti..2 orang pi meeting..1 gi budak dept aku cuti..sorang g pi discussion...so, aku sorang la nie...melepak..online laa jap kan...posting apa yang patut...dah lama tak update blog...ingat nak update resepi...tapi terlupe lak nak amek gambo tu kat pc di rumah...heheh...so, nanti laa kot..tangguh la dulu kan...

Ok laa nak merayau kat tempat lain lak...so, tu je laa...babai..Adios amigos...Wassalam...

Sunday, July 12, 2009

Award lagi...

Salam buat semua....

Thanks Ija sebab sudi bagi award...baru dapat nak amek award2 nie..
bukan ape..line tak bape best...tension je..
anyway Thanks A Lot...

zw7nlxcri6e2qwi1a4sq.jpg
78n9mupkf3d03a1kqlhb.jpg


Saturday, July 11, 2009

Alahai ... Demam la plak!!

Salam buat semua....

Seronok semalam...pegi tengok
ICE AGE 3...dlm bentuk 3D..memang best gile...
Sapa lom pegi tengok...pegi laa tengok....memang best..
Lawak dia best laa...nak citer sini tak best laa..kena pi tengok baru tau...
Comel karektor mereka kali nie...byk budak2 gak tengok citer tu...
hehehe..so, pegi laa tengok ek...


Semalam masa kat opis...aku dah rasa semacam..
nak
DEMAM lagi...adehh sejuk sangat opis kot....
pi tengok lak movie...tambah sejuk laa..adehhh...
Habis movie...terus pi
Kg Baru utk makan....
pekena
bubur nasi laa ngan lauk...kurang sket demam..
Sampai umah terus makan ubat...kurang sket...
ngantuk...terus tertido...tau tau sedar dah pagi...
adehh masih lagi demam...bersisa lagi..selsema jer aaa
lega...risau gak kalau selsema & demam nie...
tau tau je laa musim ape sekarang nie...

Petang nak masak nie...utk hubby...nak masak Lamb Chop...
Untuk aku...ntah lee...lom fikir lagi...mkn jer laa...
aku tak mkn Lamb Chop lak..hehehe so, kena fikir benda lain...

Ok laa...nak kemas2..jap g nak pi pasar malam....
Beli barang dan balik..lepas tu masak la...
malam nak tengok tv je laa...rehat2 kan badan yg sakit..

Okey...chow chin chow....Adios...Wassalam

Thursday, July 09, 2009

Bersawang!!


Salam semua....

Huhu...dah bersawang dah web aku...bukan tak mo masuk..
sakit jiwa aku dgn line ...BerukBand nie kan...tensionnn

Tuesday, July 07, 2009

Bulan Gadget ....Bulan Sibuk....


Salam buat semua....

Kembali lagi..hehehe....skema nye aku! Hahaha...skip lunch ari ni...
Bosan asyik routine sama je tiap2 hari kan...
dah tu routine tu buat aku gemuk je...so, skip tak pe la kan...
kira orait laa tu...selamatkan diri dr menternak lemak...

Petang nie tak tau laa nak makan apa...sebab hubby kata nak pi Bukit Bintang...
Aku tanya...nak buat apa kan...dia kata nak beli PS 2...huhu..
bestnye...tak penah aku main PS 2 ...aku tak reti main game cam tu..
kalau setakat game di HP or PC...aku biasa la main...


Aku baru perasan...bulan ni banyak tul gadget aku beli...plus dengan hubby beli lagi..
perghh penuh dah kiranya umah aku....
Kira barang-barang sampingan pun dah lengkap...
barang2 kat umah..alhamdulillah...dah dikumpul sejak sebelum kawin..
Jadi dah lengkap la semuanya....

Bulan lepas aku baru tangkap satu...gadget aku sendiri...
Tapi baru nak test2 laa kan...aku tak cekap lagi...
kena baca semua manual..penat woo...

Ok laaa...nak baring2 jap...lentok kat meja je....ngantuk...
sejuk lak tu...adehh ...chowwww

Power cut (2-14 hrs) tenaga for Whole M'sia till 8th Aug 09

Power cut (2-14 hrs) tenaga for Whole M'sia till 8th Aug 09

There will be power cut (2 - 14 hours) for tenaga to do some maintenance work, from today till 8th Aug 09. Whole M'sia affected except putra jaya.

Pls check this website for the time & your area :
http://www.tnb.com.my/tnb/power_alert.php

Monday, July 06, 2009

Demam lak!


Salam buat semua....

Ari nie saya mc...demam...penat kemas rumah agaknya..sebab ari Sabtu tu kemas & pilih barang tak pakai...dan asingkan untuk recycle...jadi pilih laa memana buku, kotak, botol & plastic untuk di asingkan..penat giler...then kena kemas habuk...sebab pasang kipas siling di bilik no 2....jadi bersepah gile umah...dah tu habuk..biasa laa...achooommm!!

Semalam lak masak sambal tumis udang..lupe lak nak snap gambo..sebab sedap sangat...dan lapo sangat sebenarnya...hehehe...jadi lupe lak...saboo je laa kan...bior laa...dah masuk perut dah pun....nanti laa...aku nak masak gi dan documentasi kan...sebab blog resepi aku pun dah lama tak update tu...hehehe..ntah bile nak update agaknye ek...

Sekarang dok baca manual pasal my new camera...hehehe..maklum laa tak penah pakai SLR nie lagi....jadi baru nak mencuba2 laa kan...kena laa baca manual..benda yang paling aku tak suka...walaupun keje aku kat ofis adalah buat manual...hahaha...benda paling pening nak buat...dan paling malas nak baca...hehehe...

Okay laa...nak rehat..dah makan ubat..rasa nak tidoo lak..heheh...okiess...chow chin chow....

Wassalam...


Wednesday, July 01, 2009

Transformer lagi...

Salam semua....

Huhu...semalam layan lagi Transformer : Revenge of The Fallen...heheh...
Terubat rindu pada Optimus Prime & Bumblebee...heheh ...
Dapat tengok depa beraksi...transform...syok...
dengar bunyi besi2 tu....


Best!! Since semalam tiket free...corporate ticket kan...jadi best laaa...
Enjoy...dapat air & popcorn free semalam...
tayangan mula jam 7.30pm..rata-rata semua baru balik ofis...
dengan baju ofis la datang terus...
sib baik dekat ngan ofis aku...tgk kat TGV KLCC je...
orait laa tu..FREE kan...tapi semalam memang sejuk aircond tu...
habis lebih kurang jam 10.15pm...
lepas tu kami terus ke Kampung Baru ... nak pi makan le...
tak kenyang makan popcorn tu...hehehe


Sunday, June 28, 2009

Blast Weekend!!

Salam buat semua.....

Huhu...what a wonderful weekend...Sabtu sibuk bergegas ke pawagam....nak tengok Transformer seawal jam 11 pagi...tak awal laa tu...awal lagi 10.30am punyer tayangan...tapi aku malas nak booking awal...kang terlewat sampai naye lak...rugi laaa...kali nie tengok wayang kat TGV KLCC...ok laa...aku rasa ada dekat 3-4 tahun gak aku tak pi TGV nie...hehehe..tak tau laa..dah tak gemar ke KLCC agaknyer...

Review Transformer:Revenge of The Fallen..tak yah laa kot....sebab terlalu BEST...sampai tak terkata laaa...memang puas hati laa tengok...nak tengok kali kedua lak nanti...sebab memang dah dapat tiket coperate...Selasa nie laa kena pegi..lepas keje jam 7.30malam...hehehe...best...tak sabo nak tengok kali ke-2 laaa...

Lepas pi tengok wayang ari tu...singgah ke Toy'R'Us...best...nak carik laa si BumbleBee & Optimus Prime..ari tu dah tengok action figure dia..tapi tak de...takut konon2 ada...so, saja laa pusing....tapi dapat benda lain lak...magnet..nak lekat kat peti ais....dah memang hobi...penuh dah peti ais dengan fridge magnet...hehehe..hobi nak buat cam ner kan...nanti aku upload gambo fridge magnet aku punye koleksi laa ek...hehehe...

Ok laa..nak pi kemas-kemas apa yang patut..esok dah keje..boringnye...kan best kalau dapat dok di rumah sepanjang masa...hehehe...okeh..chow chin chow.....

Friday, June 26, 2009

King of Pop Died Today

Huhu...berita yang mengejutkan buat semua seluruh rakyat di dunia...
Pagi tadi aku bukak radio Hot Fm..
Tup tup depa cakap Michael Jackson meninggal dunia..
terkejut aku dibuatnya....
aku membesar dengan lagu-lagunya...
memang ia pagi yang mengejutkan...


Lambaian Terakhir

Wednesday, June 24, 2009

Felda Residence Hot Spring - Part II

Salam buat semua...
Add caption

Huhu...baru ada masa nak sambung story pasal pi cuti Isnin lepas....seronok tak terkata...tak terbilang dengan jari tangan dan kaki..heheh...masa hari kedua (Isnin)...aku cuti...jadi time nie laa nak mandi sepuas-puasnya..memang best. Sebab tak de orang sangat...Isnin ramai tak de laa...masa hari Ahad tu susah sket...sebab ramai sangat dalam kolam...so, time nie bleh laa aku guna gelongsor tu...kalau tak budak-budak je laa yang bleh main kat situ...

Hmmm....pagi tu lepas sarapan di cafe...kami pun terus ke Mountain Spring Pool...heheh..Best! Yang syoknye ada 2-3 family je...jadi best laa nak mandi manda..tak berebut macam hari Ahad....tapi memang Sabtu - Ahad full kat sini..packed ngan orang...kalau nak booking hotel pun pun payah...kalau tak menginap di sini...bleh gak datang mandi...Entrance Fee RM10 sahaja utk dewasa...dan kanak-kanak kalau tak silap RM3 kot...3 tahun ke bawah FREE...ok la tu...lagipun tempat nie bersih...depa jaga...kalau menginap sini kira dah masuk sekali laa dlm fee booking tu...best...so, ingat nak repeat lagi....

Kalau nak tengok banyak gambo best lagi....bleh laa ke fotopages aku kat http://heldamelissa.fotopages.com okeh...Ok...nak buat keje...siapkan keje..esok nak pi tengok Transformer...heheh best...tak sabo tul...penat booking akhirnya dapat gak...jenuh tekan button kat online booking...tension gak...dah laa line BerukBand nie slow...eee....okeh laa...daaaaaa

Tuesday, June 23, 2009

Felda Residence Hot Spring - Part I

Salam buat Semua...

Arghh rindu utk berbicara lagi...dah bape hari tak jenguk blog..maklum laa baru balik dari Cuti-Cuti Malaysia...best cuti...walaupun sekejap..tapi masih terasa lagi keseronokannya...cuti ke mana? Haa...nie laa nak story...cuti ke Hot Spring...kat Felda Residence Hot Spring @ Sungkai, Perak...1st time aku pegi dah jatuh cinta laa...best tak terkata...

Kami tiba kat situ hari Ahad...kira-kira jam 11.00am..perjalanan kira-kira sejam dari KL je ke Sungkai nie..kami terlewat sket sebab tunggu member...biasa laa ada anak2 nak diuruskan jadi lewat laa sket kan...so, sampai pun dah tengahari kan...matahari dah tinggi...perut dah lapar... so, sampai2 je...terus buka bekalan yang di bawa...dan makan...lepas tu baru mandi manda...memang best!!

Kat sini macam2 aktiviti bleh dibuat tau..mandi kat Mountain Spring Pool
bleh...kat Hot Spring Pool bleh...gi Reflexology bleh...gi aktiviti Merebus Telur pun boleh...nak pi SPA pun boleh..ada gak kat situ..memang best laa ....pendek kata semua boleh laa...Best

Nanti aku sambung Part II lak...ada keje sket laa..tak sempat nak buat..nak edit gambo..bz lak ari nie..heheh ...harap maklum yek !!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...