Thursday, August 26, 2004

Hari Merdeka

Assalamualaikum wrth wbkth...
 
Tinggal beberapa hari lagi kita akan menyambut hari kemerdekaan yang ke 47...wahhhh...dah 47 tahun bumi Malaysia merdeka...sebaya arwah ayah aku kalau dia masih 

ada...hmmmm...MERDEKA...MERDEKA...MERDEKA...MERDEKA...Merdeka bumi ku Malaysia...mood aku 2-3 hari nie amat membosankan...ntah lar...tak tau apa yang dibosankan ntah...
Buat apa sekarang nie? Aku tengah sibuk download lagu...susah plak nak carik lagu melayu...so, aku carik jer la lagu inggeris...abih citer...semua lagu pi download...lagu lama ada...lagu baru pun ada...ntah hape-hape punya lagu pun ada aku download...lagu yang tak pernah dengar...tapi nasib baik sedap lar lagu tuh...kira orait laaa...sekali sekala dengar lagu jenis lain lak...
 
Apa lagi aku nak cerita ek...dah kering idea...maklum jer laa...dah pagi...tapi mata masih tak bleh lelap lagi...tak tau ngapa...mungkin sebab kucing aku yang sekor tu tengah buat bising tu pasal aku tak bleh tido kot...atau memikirkan masalah lain?? Masalah apa ek? Ntah ler...hanya aku saja yang tahu apa yang terbuku di hati saat ini...kalau sekali fikir...memang ia akan membuat aku sakit...sakit hati...so, aku biarkan jer la...malas nak fikirkan sangat...nanti sakit jiwa lak aku...hehehe...
 
Okeh laa....rasa macam dah mengantuk...baik aku zzzzzzzzzzzzz puas-puas dulu...lepas tu baru la aku bleh taip panjang-panjang blog ni lagi..baru ada idea...betul tak?...okeh lar...adios amigos...byee...
W'salam.....
 
to my fren :
ZUL - Hang jangan sibuk dok ngata aku lagi...wey..apsal ko dah gemuk ek dalam gambo tuh? Dah tunang la katakan...senang hati la tuh...hehehe....
Se7en - Dah pi shopping ker?? Banyak beli?

Wednesday, August 25, 2004

::: Asmaradana :::

Assalamualaikum wrth wbkth....

Hai semua!! Pe kabo? Sorry la sebab lambat sket update blog! Malas sebenarnya...dok sibuk download lagu baru-baru untuk halwa telinga nie...banyak lagu dah download...boleh la burn dalam CD...buat koleksi sendiri jer kan..tak der la sampai nak jual...jimat sket...cuma perlu bayar sewa streamyx jer kan...hehehe...koleksi CD ada laa dalam 2-3 kotak gak...hehehe...semua hasil koleksi download aku dari internet laa...hehehe...

Hari nie tak der benda nak buat..bosan betul lar...tak tau nak buat apa...check email...tak der plak email yang best-best untuk di baca...kengkawan semua dah hilang lak...ntah mana pegi...sibuk nak kawin kot semuanya...anyway, pada sahabat-sahabatku yang baru melangsungkan perkahwinan...TAHNIAH...semoga berbahagia hingga ke anak cucu...okeh...pada yang masih single...jangan risau...jodoh sentiasa ada untuk anda...kalau jodoh belum tiba gak...bawak-bawak lar diri tu suruh carik gak...okeh...

Blog ni aku dah update 2 hari lepas...ada sedikit perubahan ler kalau korang perasan...may be kalau aku rajin lagi...2-3 hari lagi nak tukar interface..masih underconstruction lagi interface baru aku tuh...tengok laa kalau aku rajin...korang tengok laa ek...malas nak komen panjang2 karang tak jadi lak...

Okeh laa....anyway SELAMAT HARI MERDEKA yang ke 47...Semoga anda semua memahami erti kata merdeka yang sebenarnya...dan mengingati perjuangan tokoh kemerdekaan dalam membebaskan kita dari belenggu penjajah...

Adios Amigos....

To my fren :
Kinabalu - Lama tak dengar citer...mana pegi tuh? Bz ker?
Se7en - Sorry lar kekadang tak dapat nak online lelama...jarang plak online ...jgn mare ek...
Icaziesyira - Nanti nak jumpa gak...insya'allah...jemputlah datang ke Perak...(walaupun saya bukan orang Perak...tapi dah dok sini..nak wat cam ner..hehehe)
Katarsis - dah puas tengok gambar kucing ker?? Nanti tunggu aku buat blog kucing okeh...blog ko best..creative lar...enjoy bila baca...
SyukRee - Selamat balik kampung...okeh...Makan kopok lekor kenyang2 la ek...
Fiedah - SELAMAT PENGANTIN BARU ...siap ucap awal-awal...honeymoon kat mana tuh? Dah kawin jangan lupa tulis blog lagi tau...
Christina - Happy Birthday My Dear Friend...ko la sahabat sejati ku...di saat susah dah senang...
Fadz - Bila nak jumpa nie? Hehehee...Miss u a lot! :p~
Hasni Wati- Selamat BERTUNANG pada 31 Ogos nie ..
Ijan - Mana pegi? Lama tak nampak? Outstation ker?
Zack - Cousin ku...Selamat Pengantin Baru okeh :p~

Sunday, August 22, 2004


Dalam kenangan : Ikichi (kucing kat umah sewa lama aku) Posted by Hello

Happy Birthday Mom!!

Assalamualaikum wrth wbkth....
 
Semalam 21 August 2004...HAPPY BIRTHDAY MOM!! Nie ulangtahun hari lahir ke 45 Ibu ku sayang...Hadiah? Aku dah beri awal dua hari..hehehe...masa baru sampai dari KL hari tu. Anyway, tak der celebrate ler...just masak Soto jer hari nie...hehehe...makanan kegemaran kami berdua tuh...so, sibuk lar masak Soto dan bergedel...perghhhh..sedapnyer...hehehe...bab makan memang serah kat aku jer laa...
 
Balik ke Lumut tak tau nak buat apa...surfing internet pun aku dah jarang...chehh...buat penat jer aku pasang Streamyx...macam malas jer nak surfing dah...mood pun tak der...sekarang ni seminggu sekali baru aku check email..tu pun kalau aku rajin ler...dah kurang sket kegilaan ku kepada komputer..tak tau lar kenapa plak...dah bosan agaknyer...ehhehehe..:)
 
Ingat balik ni nak kemas bilik sket....nak buang memana barang yang tak patut tuh...kemas-kemas..nak kurangkan barang...hehehe...pilih mana yang nak digunakan jer..mana tak guna tu...tak nak lar simpan lagi...nyemak jer...nanti susah nak kemas bila banyak barang ler...tu pasal nak edit balik semua barang-barang nie..hehehe...edit kegunaannya lar....hehehe...
 
Okeh laa...aku nak pi main ngan kucing aku nie...hehehe...depa sibuk dah bising kat luar...hehehe...nak peluk kucing gemuk berbulu oren...hehehe...okeh...c ya...adios amigos...byee...
W'salam....

Saturday, August 21, 2004


Selepas majlis pernikahan Nadhirah & Aznin Posted by Hello

Bersama sahabat ku...Nadhirah di hari perkahwinannya  Posted by Hello

Majlis Perkahwinan Nadhirah & Aznin : Bersama pengantin Fyda, Ridzuan, Nadiah & Saya...SELAMAT PENGANTIN BARU...NADHIRAH & AZNIN Posted by Hello

Masa majlis perkahwinan Nurul Nadhirah & Mohd Aznin Posted by Hello

Nikah.....

Blog 15 August 2004

Assalamualaikum wrth wbkth...

Selesai sudah majlis nikah(waktu malam 14 August 2004..masa AF2 Akhir di Bukit Jalil)...bersambung pula majlis bersanding si Nurul Nadhirah & Mohd. Aznin...perghh..nasib baik dewan dan rumahnya tak jauh...boleh jalan kaki jer..senang sket ler...tapi penat gak lar...banyak benda nak kena buat...walaupun bukan aku yang masak..tapi ada gak benda nak buat...dan letih...macam kat majlis perkahwinan sendiri plak rasanya...hehehe...ntah lar...kalau aku kahwin nanti macam mana lar agaknya majlis tu yek...
Majlis impian ku? Hmmmm...dihiasi mawar merah...renda putih dan merah bersatu...perghh...mesti cun...yang pasti aku nak hias sendiri pelamin aku ler...hehehe...sebab tu impian aku...tapi bila ia akan terlaksana tak tau lar kan...hehehe...biasa lar tuh...lom lagi lar...kalau dah tu nanti sampai lar kad-kad wangi kat dalam peti surat korang ek...so, nantikan jer ler...

Esok aku dah nak balik KL...naik bas jam 1 tengahari dari Stesen Bas Larkin...Okeh...see yaa....nanti aku story lagi kay...byee...
W'salam...

Wednesday, August 11, 2004

Assalamualaikum wrth wbkth...

Meet again! Sorry sebab semalam tak sempat nak taip blog. Malas nak pegi workstation ler...tu la pasal. So, harapkan hari ni je laa nak tulis blog. Kepala pun tak leh nak harap bagi idea sangat sebab tengah sakit kepala...nie pun masih pening gak nie. Tapi gagahkan jugak nak tulis. Ntah laaa..

Hmmm...semalam aku pegi KL Sentral ngan housemate aku...pegi beli tiket keretapi...lusa aku akan berangkat ke JB ler...berdua jer...pada asalnya bertiga...tapi sorang lagi tarik diri plak...so, berdua jer la...member sorang ni kahwin dah...kenalah pegi kan...nie perkahwinan kedua yang aku pegi lar...sebelum nie aku malas nak pegi rumah orang kahwin. Tak tau kenapa...sejak dulu lagi memang aku tak berapa suka sangat pegi rumah orang kahwin...tak tau lar kenapa...cuma sejak dua menjak ni je laa aku asyik ke rumah orang kahwin...sepupu-sepupu aku kahwin lar mulanya...sebab aku jadi tukang tolong buat barang hantaran sket-sket..heheh..ada gak lar membantu(tak sangka berbakat gak dalam seni hiasan..hehehe)...lepas ni ada lagi majlis aku kena pegi...ada lar dalam 2-3 majlis perkahwinan lagi...perghhh...sedekah duit jer laaa keje aku nie...beli hadiah...beli hadiah...perghh..bankrup laaa jawabnyer...hehehe...

Cuti nie...aku tengah sibuk beli surat khabar jer...sibuk carik vacancy keje...harap-harap dapat carik keje dalam masa terdekat nie...biar laa ada gak masa yang terluang ni diisi dengan $$ DUIT $$...dari aku dok melangut tengok orang kat beranda(rumah baru aku ada beranda..umah flat la katakan..tepi jalan lak tuh..strategik la gak)...hehehe..skodeng orang dari atas jer laa...hehehehe...memacam gelagat orang aku dah tengok...so, dari buang masa baik aku dok carik keje kan...at least ada gak laa keje nak buat...kalau boleh aku nak carik keje tetap laa...so, bila semester mula...aku amek kelas part time jer laa...kena carik pengalaman sebelum keje ikut jurusan aku...
Aku ni pun konflik...ntah lar...aku macam dah tak minat dalam bidang IT dah...rasa macam nak sambung cita-cita asal aku balik lak...insya'allah aku rasa nanti nak jugak sambung....jadi Arkitek...terkilan gak sebab tak dapat sambung dulu...ntah la di mana silapnyer masa aku isi borang dulu...iskk..malas nak ingat dah...buat sakit hati je...tension pun ada..ntah ler...


Jap lagi aku nak pi jumpa member aku...tak tau lar apa benda dia nak cakap...urgent jer bunyinyer...so, kenalah pegi jumpa...cadang nak berehat jer...tapi kena buat gak aktiviti...supaya aku tak semakin 'sihat'...hehehe...kena ada aktiviti jalan-jalan sambil senaman...BUKAN jalan-jalan cari makan..hehehe...sebab aktiviti JJCM tu aku dah biasa buat...hehehe...umah member aku ni pun...masya'allah...tingkat 4 tu...paling atas...perghhh...pengsan gak nak naik tangga...selamat senaman lar aku..hehehe..

Okeh laa....nanti aku story lagi...lusa dah nak chow chin chow ke JB...kalau tak sempat nak tulis..tunggu je la minggu depan...okeh...chowww....

W'salam....

Icaziesyira -- teruskan AFUNDI ZAHID!! kita pegi JB this Friday...balik KL Sunday nite...tak sempat nak jumpa ler...:(
Katarsis -- teruskan membaca blog nie kay ;) Thanks for your support!!
Se7en -- sorry la sebab dah lama tak chat kat YM..nie kat Lumut/S.Alam?
Syukree -- sorry gak sebab dah lama tak sembang...bz ler...tak balik ganu ker? lama x dgr citer...sibuk nak kawin gak ker? :)
Fiedah -- SELAMAT PENGANTIN BARU hujung bulan nie :)

Monday, August 09, 2004

9 August 2004
Assalamualaikum wrth wbkth...
Hmmm...dah hari Isnin pun sekarang nie...cepat betul masa berlalu...sekarang ni tengah cuti semester...tapi aku masih melepak kat kampus aku nie...bukan apa...aku balik lambat sket kot..tengok lar cam ner...aku nak carik keje part time...3 minggu tu lama gak...leh laa dapat gak duit kan...mintak-mintak aku dapat kerja dengan cepat....kepala pening fikir pasal duit jer nie...isk isk isk...jangan korang kata aku 'mata duitan' dah ler ek...tapi betul...tak der duit rasa dunia macam tak berjalan jer....tension jer...
Pasal Akademi Fantasia...aku pegi Sabtu lepas...konsert akhir sebelum final...dan aku menyaksikan MAS tersingkir...nak wat cam ner...walaupun aku bukan BIG FAN dia..tapi salah seorang jugak mesti keluar dari AF 2 kali ni...dan MAS terpilih..satu keputusan yang tak dijangka...kali ini AF 2 akan menyerapkan kembali pelajar yang tersingkir pada konsert yang lepas dan ini akan menjadikan 6 orang pelajar masuk ke peringkat final. Wahhh...lain dari yang lain plak kali ni....aku sebelum ni dah pegi Konsert ke-5...tapi tak le semeriah Konsert ke-9 kali ni...perghhh...dah ler ramai gak artis yang datang malam tuh...meriah betul dengan sorakan pada penonton di Dewan Sivik MPPJ...wahhhh...pekak gak telinga dok dalam dewan tuh....anyway Linda dah diserapkan kembali menjadi pelajar Akademi Fantasia...Konsert akhir di Bukit Jalil aku tak dapat pegi....aduhh...sedihnyer...tak per laa....hehehe...
Petang ni aku nak pegi beli tiket keretapi ke Johor Bahru untuk hari Jumaat nie...wahhh..excited maa....maklum jer laa...tak pernah naik keretapi lagi...tu la pasal excited sangat..hehehe..jangan jealous..nanti aku cerita lak pengalaman aku...hehehe...aku tak tau lar nak lepak JB lelama ker atau tidak...sebab takkan nak stay rumah pengantin lelama lak..isk isk isk..kacau daun tu namanya...hehehe...maklum jer laa orang baru kawin lar katakan...nasib baik lar adik & familynya aku kenal...hehehe...okay la gak kan...kalau nak lepak lama sangat pun tak bleh..sket2 jadi lar kan...hehehe....
Okeh laa...aku nak pegi KL SENTRAL nie...so, nanti jumpa lagi bila aku tulis blog nie...and thanks for reading my blog...byee...
Wassalam...
7 August 2004
Assalamualaikum wrth wbkth...

Hmmm...dah seminggu aku tak tulis blog nie...satu tempoh yang agak lama gak tuh. Maaf laa ek kepada teman-teman setia yang sentiasa menanti. Bukan apa...sibuk dengan pindah rumah dan sibuk dengan exam. Jadi sampai tak der masa nak buat apa-apa untuk blog nie. Harap korang faham la ek...sejak pindah hari tu...memang tak larat nak buat apa-apa...penat angkat barang...ada lar dalam 7 trip angkat barang naik van...tak kira masa nak angkat naik atas. Hehehe..atas? Aku pindah rumah flet...dok tingkat 4 lak tuh...tak der lift..perghhh...rasa macam nak pengsan lar...mau tak bangun aku esoknya lepas pindah...badan sengal-sengal..sakit woo satu badan...huhuhuh...

Lepas dah rehat dari kemas barang tu....aku kena lak study untuk exam...huuhhh...penat woo...baru satu abih dah kena buat satu lagi lak tuh...penat tak habis lagi kena cover lak untuk exam. Aduhhh...ntah lar...

Hari nie...aku nak buat apa yek? Haaa...malam ni aku pegi KONSERT AKADEMI FANTASIA yang terakhir sebelum konsert final...seronok nie...tak sabar lak nak pegi...so, jangan lupa tengok aku kay kat dalam tv tuh(macam muka masuk tv)...tapi sebelum ni memang ada pun muka aku gak..hehehe...masa konsert final aku tak dapat pegi. Member aku kawin masa tuh...sibuk jadi pengapit...hehehe..biasalah...pegi amek berkat...hehehe...boleh ker pegi ambil berkat orang kawin? Ntah lar...nak kahwin? Wooo...dah ready ker aku? Ntah lar...Nak kata reti masak tuh...yang basic-basic tu ada la gak ilmu di dada...kalau yang susah susah tu lom lagi sampai tahapnya kot...

Minggu depan dalam 2-3 hari tu aku tak tulis blog la kot..sebab sibuk kat umah member aku...aku akan ke JB ngan member-member lain..sibuk membantu dia kawin. Tak sabar nak pegi ke JB lak..heheh...bukan excited nak tengok orang kawin...tapi excited nak naik keretapi...hehehe...tak pernah naik...kalau setakat LRT tu...biasa la naik...tapi ni naik train yang berjalan jauh...tak pernah..masa baby dulu ada lar..tapi mak aku yang pegang..mana laa ingat...

Okay laa...nanti aku story lagi pasal kat Konsert Akademi Fantasia okeh...2nd time aku pegi la nie...hehehe...okeh...adios amigo...byee...
W'salam...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...