Sunday, July 31, 2011

Saturday, July 30, 2011

:: Shopping + Weekend ::

Assalamualaikum...

Kembali lagi untuk Edisi Weekend ku. Seronok bila hujung minggu tiba. Tambahan plak Ramadhan nak menjelma dah...Seronoknya bertambah. Hari nie shopping sket barang dapur untuk Ramadhan di Tesco Xtra Ampang. Perghhhh sepanjang perjalanan di MRRII dr Taman Melawati hingga ke Ampang tu jem giler. Ingat kan banyak sangat laaa kereta...rupanya ada eksiden bodoh jer kat situ...tak de laa kemalangan jiwa pun...cuma terlanggar sikit bumper to bumper jer...tapi smpi 3-4 kereta berhenti tepi jalan. Yang lain pun sama bengong dok perati lak orang yang eksiden...tu pasal jem sampai 5-6 kilometer. Adoyaiiii... drive jer aaaa sayang oiii...tension aku jem nie...stress gile!!



Balik dari Tesco...ikut jalan belakang, sebab nak Kg Pandan. Bila nak balik tu, tengok jem semacam jer. Try laa pusing ke arah Jalan Ampang. Sama gak sesak. Adoiii...apsal hari nie? Semua jalan memang jem ke? Naper? Pasal nak Posa ker? Takkan laaa asal nak posa je jem...teruk tul. Hari nie aku jalan memang guna gear 1 & 2 je...baru tukar gear 3...dah brake tukar gear. Adoiii...sengal...Auto? Tak sker lak...ske manual car lagi...heheh walaupun sakit kaki tukar gear ...

Okay laa...nak tido...esok sessi kemas rumah before puasa...Ramadhan spring cleaning 1.0 ...Chow....Wassalam...


:: Captain America ::

Assalamualaikum Semua,

Salam Jumaat. Hari nie aku rasa hari paling sibuk laa buat aku. Dari pagi hingga petang..keje tak penah sudah. Tapi apapun 5.00pm aku dah siap kemas meja. Kenapa? Sbb hari nie Jumaat waktu kerja tamat jam 4.45pm. Cuma aku terlebih 15 minit je...OT? Tak der laa...heheh cuma sejak dua menjak nie aku memang selalu balik lewat gak la.



Sampai rumah around 6pm. Rehat sekejap. Kul 8pm ke Wangsa Walk. Buat apa? Hmmm...ape lagi...acara lepas geram ler...tengok wayang heheh ... malam nie movie pilihan Captain America ... Best gile! Rasa nak pegi tengok lagi laa nanti heheh ... memang berbaloi la pegi tengok. Memang nak kena repeat balik nie. Hehehe :)

Hmmm...masa dalam wayang tadi geram gak...ada laa satu keluarga nie...bengong agaknye...dah la masuk lambat...salah panggung lak tu...masuk berdiri kat tengah2...macam bangang jer...sibuk tengok tiket...pas tu tak reti2 n ak duduk...pas tu dia terduduk sorang minah nie. Beli tiket pun tak reti tengok seat mana korang duduk ker? Aduhhh....aku masuk panggung bukan nak tengok kepala korang...sibuk jer laaa...tapi memang orang zaman sekarnag tak de adab dan kesantunan...memang sudah dilupakan budaya tu di masa sekarang...kau tau dah lambat..tunduk laa sket...orang nak tengok wayang kan. Awat laaa bodoh sangat. Kang kata bodoh marah lak..macam nie punyer orang pun ada ke? Kurang ajar tul! Tu pasal skrg kalau pegi wayang sker duduk kat Couple Seat .... sebab duduk berdua...dan tak de sakai-sakai2 yang mengada2 tergedik2 baru nak masuk wayang bila wayang dah mula separuh jalan. Ishhh bikin panas jer...dah laa pegi tengok wayang tujuan nak release tension, bila masuk panggung lain lak dapat tensionnye...arghhhhh!!!! Sengal laa lu orang!!

Hmmmm....abis wayang around 10.30pm. Wangsa Walk dah tutup. Jadi tak dapat laa nak pusing-pusing kat kedai. Jadi terus ke NZ Curry House untuk menikmati maggi goreng mamak ... orang punyer laa ramai. Penuh semua kerusi. Sib baik laa ada satu lagi. Tapi memang sekarang Wangsa Maju memang dah maju sangat. Dulu ada Carrefour jer .... sejak ada Wangsa Walk Mall...perghhh....malam dah macam Bangsar dah rasanya. Parking pun payah. Jem bila weekend tu dah jadi perkara biasa laa kat area tu...

Okay laa nak rehat! Sok nak ke Tesco. Beli barang-barang2 untuk persediaan Ramadhan. Korang dah ready nak berpuasa? Apapun, Selamat Menunaikan Ibadah Puasa buat semua!

Wassalam...

Monday, July 25, 2011

:: Offsite Training ::

Assalamualaikum....

Seminggu sudah berlalu...penat pun rasanya tak habis lagi. Bos anjurkan Offsite Training untuk semua team dalam ofis. Perghh...sonok gak sekali sekala training di luar dari bangunan ofis kan. Kat Impiana Hotel KLCC kali nie. Best tak terkata. Training 2 hari. Siap dapat pakej tido skali. Hehehe ... Syok la! Facilitator plak 'minah salleh' orait laa gak...dapat sekali sekala tengok org yang berlainan kulit dr kita kan...heheh :)


Bab makan....memang best...so, far memang tak mengecewakan laa...dari seawal 8am masa pendaftaran dah dijamukan perut dengan makanan...jam 10am time break, makan lagi...kul 12pm plak lunch...jam 3pm minum petang lak...perghhh...nie training makan ker? Huhuhu training utk perut menerima makan jer laa...hehehe :) Tapi memang kenyang laa....sampaikan malam tak perlu makan dah...hehehe jimat duit...

Malam plak kami bermalam di sini...Bilik kat level 9...View nampak ke arah KLCC...dan juga berhadapan dengan Grand Hyatt yang tengah dalam pembinaan. Ok la gak. Kalau nak ke KLCC...bleh laa guna jambatan yang harga berjuta-juta tu. Ok gak laa...jadi tak perlu melintas jalan kan.



Nie laa jambatan yang berjuta-juta tu....yang dihubungkan dari KL Convention Centre sampai ke Bukit Bintang...tapi baru sekerat je laa siap....hehe orait laa...so, bleh laaa jalan tanpa berhujan dan berpanas ...



Apapun seronok gak laa weekend yang dihabiskan waktu training tu. Enjoy sesangat! Okay laa...mata dah ngantok. Nak tido....sok sambung lagi bercerita yek...chow..adiosss...amigoss...

Wassalam...


Sunday, July 24, 2011

:: UNiFi ::

Assalamualaikum....

Akhirnya kembali ke dunia blogging! Rindu sesangat. Sibuk? Itu mmg perkataan yg sesuai utk aku sepanjang beberapa bulan nie...sibuk dari macam-macam sudut laa...sampai tak sempat nak jenguk blog yg dah bersawang ni.
Hmmm...Khamis lepas TM dah datang rumah untuk install unifi...jadi sekarang nie ok sket laa...kiranya bleh on sepanjang masa. Rugi kalau tak on kan...sebab harga agak 'senduk' gak..jadi guna sehabis mungkin laa hehehe :)

Esok Ahad...nak ke TESCO laa...beli barang-barang dapur before Ramadhan. Hmmm...lagi seminggu je kan dah nak puasa. Sekejap jer masa berlalu. Pejam celik pejam celik dah nak puasa...pas tu nak raya dah...persediaan? 0% jer tahun nie...ntah laa...tak de nak buat apa sangat laa kot...tengok jer laa nanti kan...

Okay laa...chow...nak tido...sok nak shopping! Adioss...

Tuesday, July 12, 2011

:: Wedding E-Cun & Fais ::

Assalamualaikum....

Baru laaa berkesempatan nak update blog nie....Berkesempatan ke wedding Ecun  Fais di Taman Meru, Ipoh pada 26 June lepas. Dari Lumut...terus ke Ipoh then balik KL terus...sebab tak dapat cuti panjang...

SELAMAT PENGANTIN BARU buat Ecun & Fais
E-Cun & kengkawan yg setia
Ambil masa yg lama nak upload gambar lak....sibuk sangat...sorry naa.... :)Anyway congratulations to Leeza too...sebab tak lama lagi nak dapat baby dah...

Harap dapat laa jumpa lagi kawan-kawan lain pada wedding Linda lak...bile tu ek? Hmmm...kami tunggu Linda...

Monday, July 04, 2011

Port Dickson - Part II

Assalamualaikum wrth wbkth....

Next hotel is Thistle, PD. Kenapa sampai 2 hotel? Hmmm, saja amek angin + lepas geram + lepas tension la ... Sini kolam renangnya teramat la besar. Tapi apapun bagi aku yang terbaik adalah di LIWH aje. Sebab private pool. Bleh buat apa kita suka dalam bilik nye pool kan. Kat sini pool memang best, tapi aku kan "comey" sesangat...jadi aku rasa pool nie tak sesuai untuk aku. Huuwaaaa...nak mandi pool!!


Pintu Masuk ke THISTLE PD

Hadapan Hotel Thistle
Hubby ku plak sker laa...pool nie besar dan sesuai untuk dia. Untuk aku TIDAK! Arghhhhh, rasa kecewa lak bila ke mari. Bila malam rindu kat LIWH. Heheh macam pungguk rindukan bulan dah.

 

 

Apapun aku memang happy sebab dapat habiskan masa bersama encik Hubby. Maklum laa kami sama-sama sibuk. Jadi time nie kami guna sehabis baik laa untuk berehat dari hiruk pikuk kota metropolitan yang kami diami. Bila lagi nak cuti panjang? Raya ajer laa kut...okay..chow chin chow...

Wassalam...

Port Dickson - Part I

Assalamualaikum wrth wbkth....

Percutian kali ini memang aku nantikan. Selalu sibuk dengar orang bercerita ajer kat sini. Kali ini aku sendiri pegi sini dan menginap dis ini. Memang seronok. Kat mana? Legend International Water Homes PD. Memang percutian yang aku rasakan paling best aku penah pegi.
 
The Legend International Water Homes
Kami tiba di PD sekitar jam 1.00 tengahari. Waktu makan. Memang nak makan sangat. Lapo. Tapi aku dah pek kan bekal dari rumah tadi. Nasi + lauk pauk skali tau. Perghh macam tak percaya jer aku berpiknik dalam bilik. Menu : Kari Kentang + Ikan Cencaru Bakar + Sambal Sotong + Kailan Sos Tiram + Salad + Serunding Daging....Yummy!!
 
Bekal yang di bawa dari rumah





Siap di hidang
Bila sampai kat bilik benda pertama yang di cari adalah kolam renang. Hehehe...Maklum laa bilik tu ada private pool. Kami menginap di tingkat 7. SkyPool Villa. Tapi perlu makan dulu baru laa bleh bermandi manda kan. Baru syok. Dah kenyang bleh laa berkubang dalam kolam!
 

 
Gajet yang dibawa*Free WiFi
Malam lak makanan di taja. Eh? Taja ke? Hehe tak de laa...dapat sekali kupon makan untuk dinner + breakfast untuk 2 orang di LIWH. Buffet dinner malam tu agak sedap gak la. Banyak gak kami makan untuk malam tu. Dah nama pun buffet kan. Bantai la makan sampai kenyang.

 

 
 
Lepas makan jalan-jalan waktu malam di sekitar hotel. Surprise gak la..sebab masih ramai lagi orang bersosial di sekitar hotel. Ada yang kayuh basikal laa dan macam-macam aktiviti dorang buat. Best gak. Kita orang lak sempat berjalan ke bangunan sebelah. Legend Water Chalet yang terletak di sebelah aje. Tak jauh pun. Saja laa jalan. Tapi memang deko dalaman untuk ruang legar amat berbeza sangat.
 
Sarapan pagi tidak sesedap waktu dinner semalam. Kebanyakan lauk agak masin. Aduhh...Chef hilang deria rasa ke apa? Masin sungguh. Ada 2-3 lauk yang teramat masin. Ada yang plak yang tawar semacam. Ntah la...pagi tu sarapan dengan kecewa dengan rasa makanan ler. Hilang selera makan terus.

 

Lepas makan sarapan pagi, kami pun berjalan-jalan di sekitar hotel. Semalam tak jalan jauh sangat sebab gelap. Siang baru dapat jalan. Baru nampak ke mana hala tuju nak pegi kan.
 
 

Cantik pemandangan di sekitar hotel yang atas air. Memang menarik la pemandangan di sini. Next time nak sewa bilik yang atas air plak. Saja laa nak amek mood laut. Tapi rasa macam seramsss lak...tak tau kenapa ek...
 
 

Berdua aje!
Around jam 12pm...kami check-out. Next hotel. Ke mana? Hmmmm...tunggu ek....nanti update kemudian laa ek....sabaqqq ek...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...