Monday, November 28, 2011

:: Cuti dan Cuti lagi... ::

Assalamualaikum...


Saat nie...sedang seronok lagi bercuti. Esok SELASA...tetap cuti sampai RABU. Syok kan! Hehehe ... sekali sekala sambung cuti. Asyik orang lain ajer bercuti kan...tak best la. Jeles laaa kite...kite pun nak cuti gak.  So, this week is my week...week for holiday. Nanti kite update kemudian ek...




Jom Cuti-Cuti Malaysia...


Saturday, November 26, 2011

:: Long Weekend ::

Salam...


Long Weekend...Seronok! Memang masa yang ditunggu. Nak ke mana kita? Huhuhu....Mesti pelbagai perancangan kan. Jom! Jangan sia-siakan weekend anda! 




Aku lak ke mana? Nak balik berjumpa BONDA tersayang. Lama tak balik. Last balik pas raya. pas tu sibuk lak encik Hubby di setiap weekend. Jadi tak dapat laa nak ke mana-mana kan. Hujung tahun plak ramai yang bercuti di departme.nt, jadi tak dapat laa nak bercuti secara beramai-ramai. Fuhhhh letih dengan kerja, now it's time for me for holiday...

Apapun, buat kawasan-kawasan yang dilanda banjir plak...buat laa preparation ye. Risau sana sini semua dilanda cuaca yang tidak menentu di merata-rata kan...

Okay...nak berHOLIDAY...Selamat bercuti buat semua!

Wassalam...


Wednesday, November 23, 2011

Saturday, November 19, 2011

:: Weekend ::

Assalamualaikum...

Elooo. Hmmm...tak tau apa nak update hari nie. Memang bosan sesangat sebab sorang-sorang aje di rumah. Hubby kena keje. So, apa lagi keje mendobi & masak macam biasa aje la. Kemas sket apa yang patut. 

Dah abis semua keje, ingatkan nak on tv. Sekali plug rosak lak. Adosss...so, tak berTV laa hari nie. Malam baru bleh on sebab hubby bawak balik plug lain. So, baru bleh on tv & internet sekali. Hmmm...sedih tul...semua laa nak rosak time tengah-tengah bulan nie..nyampah tul.


Kalau ada robot tolong repair semua kan best...heheh macam robot Android nie...comel lak...baru mulakan 1 aje dulu. Nanti nak tambah lagi collection nie. Nie dah lama beli, tapi baru nak tayang heheh...saja laa kan..sebab tak de bahan nak tayang...


Esok nak ke mana eh? Ingat nak pi ronda-ronda jap la. Carik barang sket. Then balik la rumah. Sebab dah nak hari Isnin. Keje kan. Boringnye. Alahai..hidup memang putaran roda..kejap aje masa berlalu kan..dah Ahad..then Isnin...alahaiii...

Okay nanti kita sambung lagi...nak carik mood...daaaa..Wassalam...

Friday, November 11, 2011

:: Istimewanya Tarikh 11.11.11 ::

Assalamualaikum wrth wbkth...




Cantik kan tarikh nie? Ramai laaa orang kawin plak pada tarikh nie. Tambahan pula ia adalah hari JUMAAT. Maka berpusu-pusu laa semua mem'booking' tok kadi time ni. Kesian tok kadi tak cukup kakitangan nak menikahkan semua orang yang berkehendakkan tarikh ni.

Bagi aku tarikh ni memang senang diingati. Angka SATU aje. Pada yang bernikah @ berkahwin pada tarikh nie...TAHNIAH. Tentu korang jenuh nak booking Tok Kadi kan. Heheh...perit jerih menyediakan persediaan perkahwinan pun satu hal la kan. Dulu aku tak fikir panjang pun pasal tarikh. Asalkan tarikh tu dekat dengan cuti umum dan jatuh pada hari SABTU jer, boleh laa majlis dilangsungkan. Bukan apa, tak mau susahkan semua orang. Dan bukan time cuti skola laa...sebab kalau cuti skola ramai sangat kawin plak kan...kang tak de orang datang. Tul tak?


Apapun yang kita buat pada 11.11.11 nie, biarlah sesuatu yang bermakna buat diri dan agama. Semoga perjalanan hidup kita diredhai olehNya selalu. Amin.


Tuesday, November 08, 2011

:: Raya Aidiladha ::

Assalamualaikum....

Salam Aidiladha. Walaupun agak lambat, tapi kira masih orait laa...raya Qurban kan Takbir 7 hari....so, still raya lagi laa kan. Raya di mana? KL aje...dah tukar alamat ke KL dah sekarang nie. Hehehe...Uwaaa...sebenarnya nak balik rumah Bonda ku..tak per laa...hujung bulan nanti bantai laa balik untuk cuti panjang sket kan...Baru syok. Baru feel cuti tu sket! Hehehe...

Apa aku masak untuk raya? Mesti org target Rendang kan? Tak mau laa...boring la. Rendang dah hari-hari boleh dapat. Tak EKSKLUSIF laa kiranya rendang tu. Kali nie beralih masak masakan dari Borneo lak. Mentang-mentang laa baru balik dari sana kan...heheh...Masak Nasi Kuning. Apa tu? Mesti korang tak tau kan....GOOGLE laa ek...heheh jgn malas-malas okeh!

Nasi Kuning
Amacam sedap kan? Lapo tak? Hehehe... Di tambah plak oleh lauk-lauk yang sama tandingannya sedap. Cheewaahhh masuk lift tekan sendiri laa aku nie...layan jer laaa...

Sotong Bako
Yummy!
Ade lagi...tapi malas laa nak bagi korang semua terliur kan...heheh...nak resepi...sila laa ke Kitchen kite tu eh...jangan segan-segan nak klik okay! 

Sebenarnya dah ngantok nie. Nak taip pun tak larat...okay laaa..undur diri dulu yek...chow....

Wassalam...

Friday, November 04, 2011

:: Makan lagi ::

Assalamualaikum....


F R i D A Y ... It's G-Day for 2nd team. What's the theme for this time? Hmmm..Colors of Ranggoli. Sebab nak sambut Deepavali. Meriah gak walaupun tak ramai yang dapat join. Seronok makan. Sarapan pagi dengan Indian Food. Wallaaaaa....selera semua!


:: Nampak sedap kan Red Velvet Cake nie...mmg sedap seh! ::
Tapi aku lom nak citer lagi untuk hari nie. Esok jer laa kut. Sebab tak der mood la sekarang nie... Perut sakit dan memulas-mulas sejak petang tadi. Aduss...Sok je laa citer ek...chow...




Tuesday, November 01, 2011

Welcoming Sweet NOVEMBER!

Assalamualaikum wrth wbkth...

Welcome to November...

Bulan yang rasanya cerita. Dan mungkin banyak berjalan. Banyak gak laa makan tu. Banyak gak laa pakai duit kan hehe. Banyak cakap & bising ler nanti. Yang penting banyak nak update gambar kat blog nanti.


Raya Aidiladha pun dah nak tiba. So, apa nak masak eh? Hmmm...nantikan update gambo makanan ajer nanti eh...heheh ...jemput tengok ajer la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...