Thursday, August 06, 2009

Dilema Seorang Perempuan...


Salam buat semua...

Huhu...dalam dilema!! Dok fikir with hubby...about new car! Not release yet on market pun...tapi dah berangan nak beli...nape? Sebab kami dah pakai nak beli MPV...mungkin untuk masa depan...senang...nanti ahli keluarga dah bertambah...luas la sket...lagipun senang kalau nak beli barang dan bawak barang...hehehe...kereta apa? Ntah...dalam pasaran banyak jenis MPV...tapi yang ku nantikan akan keluar November nanti...hehehe...Cantik? Ntah...belum pun tengok secara real di depan mata kan...so, terpaksa laa tunggu bulan November nanti...banyak tul perancangan aku utk 2-3 tahun nie...

:: MyVi MPV a.k.a Toyota Passo Sette ::

Nie laa kete tu...MyVi MPV...a.k.a Toyota Passo Sette kalau kat Jepun la...kat sini kena tunggu bulan November 2009 nie utk release...versi Malaysia...under Perodua..huhu...tak sabar....nampak cantik...pilihan color pun bleh tahan gak ...banyak! Tapi tak tau laa kat Malaysia color yang sama ke? Kalau ada best laa...bleh laa pilih kan...hehehe :) seronok pilih color lak aku nie..macam budak kecik!!

Hmmm...lupakan seketika pasal kereta...back to reality!! Nak masak apa malam nie? Pening fikirkan makanan lak....tu la dilema seorang perempuan...bila balik rumah...fikir makanan...baju...rumah...anak-anak...dan macam2 lagi dalam fikiran..perempuan cepat tua..sebab banyak fikir! Banyak benda yang dibuat dalam satu hari..Penatkan jadi perempuan!! Nampak macam senang je..orang cakap perempuan suka shopping...make-up le..tapi sebenarnya mereka tak pandang pada satu sudut lain..sudut yang positif...selalu negatif kan...shopping nie sebenarnya 'ubat' pada penat mereka...tul tak?? Hehehe..berceramah lak!!

So, apa menu aku untuk esok? Nak masak Nasi Tomato...Ayam Masak Merah...Jelatah...sedapnye...pergh!! Tak sabar lak nak masak....esok nanti aku upload laa gambonya okeh:) ...jangan terliur tengok dah le..ready baldi utk tadah air liur tu okeh....hehehe :)...

Okeh laa...nak sambung keje...tata....chowwww....Wassalam...

2 comments:

Fakir Andalusia said...

MyVi MPV erk. best tu. sekarang ni saya pakai myvi se pun dah best. MPV lagi best. hopefully dia wat AWD la. Lagi power.

Heldamelissa said...

hehehe..kat Malaysia nanti kuar 2WD je...heheh :) harap ada manual..heheh :) sker manual...MyVi yg sekarang ni mmg best!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...