Saturday, May 30, 2009

Malas Main Masak-Masak

Salam buat semua...

Ari nie bosan...hubby kena pi ofis lak petang nie...ingat nak ajak pi pasar malam...aku nie kalau sorang malas nak pegi...heheh tak syok jalan sorang...jadi dok umah je la jawabnye...lunch tadi masak...sebab hubby nak pi keje...before pi keje kena laa makan something kan...aku dari semalam dah fikirkan nak masak ape...Nasi Beriyani...heheh...sejak semalam dah ada dalam otak aku...sedap ke tak...terpulang pada yang makan...

Keluarkan bahan..Beras Basmathi pun ada...sayur untuk buat acar timun...dan ayam masak merah...eheheh lauk simple je..makan berdua...bukan makan ramai-ramai kan...aku tak suka masak untuk perut ramai orang...sebab aku tak reti nak agak..then mula la aku membantai jer sukatan masakan tu..hehehe...kul 1.30pm aku dah siap masak..dan terus makan...hubby kata SEDAP! Heheh...usually kalau dia kata tak sedap...terang-terang kata TAK SEDAP!! Kecik ati gak..hehe...tapi biasa laa...masak ikut suka tu laa jadinya...so, aku tak kisah sangat laa...sok nanti aku perbaiki laa cara masakan yang cincai tu..hehehe...pelik kan...aku masak aku aku tak suka merasa...tapi tak penah laa masin...masak ikut naluri...masak penuh kasih sayang...jadi masakan sedap kot! Hehehe...







Ok laa...aku nak pi mengemas..dan mop dapur...mop kawasan ruang tamu..dan lorong bilik-bilik lagi...adehhh banyak keje orang perempuan nie kan...dan siap semua nak angkat kain yang di jemur plak...esok aku nak pi jalan-jalan...nak pi Hi Tea kat Corus Hotel KL....saja laa..dah lama tak pi jalan-jalan...lepas tu nak pi lepak KLCC...nak tengok wayang...lama tak pi KLCC....selalu tengok wayang kat Pavilion jer...its been ages tak pi sana...selalu lalu jer..hahah...

Ok laa...sambung keje balik...daaaa....wassaalam....


2 comments:

IxoR@ said...

rutin harian kita harini, sama je...

;D

Heldamelissa said...

hehe..tul...tido makan tido makan kan... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...