Sunday, October 02, 2011

Masak di hujung minggu...

Assalamualaikum...

Hi...weekend dah berakhir. Hmmm...apa aku buat weekend nie? Tak buat apa pun. Mula nak jalan-jalan tapi tak jadi. Nak kemas rumah sikit aje yang menjadi. Konon nak makeover rumah. Huhuhu berangan aje lebih laa tu...baik panggil Eric Leong aje tolong makeover rumah macam nie...senang. Abis citer! Tak yah aku susah-susah perah otak nak fikir apa nak buat ngan rumah nie kan....
Konon nak buat bilik mcm bilik hotel...bleh tak?
Jadi aku pun main masak-masak ajer laa dihujung minggu...update blog...kemas kini mana-mana yang patut. Sebab dah lama tak buat housekeeping blog nie. Housekeeping rumah tak buat-buat gak...housekeeping blog lak aku sibuk buat. Abis umah macam tongkang pecah dah nie...cam ner? Hmmm...dah la minggu depan nak load barang baru dalam bilik. Cam ner nak muatkan tu? Tengah fikir....adosss...

So, masak? Hmmm apa aku masak weekend nie? Macam laa grand sangat masakan aku nie...masak simple & campak-campak aje dalam kuali...janji ada benda nak dimakan udah laa kan...Sambal Ikan Bilis Petai & Telur Bistik menu grand laa kiranya. Huhuhu macam menu malas aje kan...lain laa kalau aku masak Rendang Tok ke...baru laa kira grand...heheh ingat nak buat kek. Tapi malas...tu laa dia...MALAS punca segala benda tak jadi. Apa nak jadi? Huhu ntah laaa...


Minggu depan banyak benda nak kena buat tu...kemas, susun & buang ler tu...Apa nak buat lagi kan? Tunggu aje laa...Nanti ada nak update lagi tu...so, tunggu aje laa ek...

Okay nak tido..sok keje..keje? Hmmm cepat tul masa berlalu kan! Letih bila fikir pasal keje...rasa macam nak bersara awal..bleh? Huhu...okay! Good nite..chow..

Wassalam...


3 comments:

IxoR@ said...

sedap la sambal ikan bilis petai tu.... tapi hubby kita tak suka petai yg dimasak. kalau nak makan petai biar buat ulam aje....

weekend ni saya bermalasan di atas tilam aje.... hehehe...

p/s: dah abis baca kesemua entri manila tu? hehehe...

KC@ella said...

Kita lak tngah malas nak buat keja. tu yg BW ni. tetiba tersampai sin. hihi

Heldamelissa said...

KC@Ella - heheh kite pun tgh mood malas...hehhe

Ixora - heheh kita lak tak mkn petai...hubby aje yg makan...so, sambal ikan bilis mkn tepis2 petai heheh ...tgh baca sket2...penat skrol..hehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...