Saturday, October 01, 2011

Kisah Langkawi - Part V (Episod Akhir!)

Assalamualaikum wrth wbkth...
 
Last day. Flight balik Kuala Lumpur adalah petang. So, waktu pagi sempat laa jalan-jalan di sekitar Langkawi lagi. So, ada 2 lagi tempat yang nak di singgah sebelum officially berangkat pulang ke KL, Makam Mahsuri & Laman Padi.

Mula-mula terjah ke Makan Mahsuri. Orang baru nak bukak, tapi kami dah tiba awal-awal pagi lagi sebab nak kejar masa kan. Hehehe :) kelakar lak rasanya. Makam Mahsuri tak jauh dari Pantai Cenang, dalam 15 minit perjalanan dah sampai. Terletak di kawasan kampung. So, sepanjang perjalanan dapat laa melihat kawasan sawah padi dan pemandangan yang amat cantik dan sejuk mata memandang.



Nie plak kat Laman Padi ...sini gambar sakan gak. Tempat ni agak besar gak. Ada bilik pameran & bilik TV...Kat luar plak ada kawasan sawah padi yang luas terbentang. Kat sini memang bergambar sakan gak la.Maklum laa tak penah jejak ke kawasan sawah padi. Jadi jakun jap la kan. Heheh...

 

 Sibuk bergambar bersama orang-orangan ...1st time pegang. Selalu tengok dalam TV or dalam buku kat skolah aje. Ishhh siannye aku, jakun sungguh! Jadi bergambar bersungguh-sungguh laa dengan patung tu...hehehe



Berakhir laa percutian ke Langkawi...Gonna miss Langkawi soon! Hmmm bila mau pegi lagi ek? Ibu kata dia nak pegi lagi next year before raya. Hehehe, sebab dia ada target nak beli tu pasal dia nak pegi sangat tu. Insya'Allah kita akan jejak lagi ke Langkawi, untuk shopping, makan-makan & makan angin...semua lengkap! Langkawi oooo Langkawi....percutian indah akan di sambung lagi....

1 comment:

Heldamelissa said...

Nak ke Langkawi lagi...before raya tahun depan. :) yahoooooo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...