Sunday, June 07, 2009

Hari Ini Dalam Sejarah...

Salam buat semua...

Penat tul hari nie...sibuk berjalan dari pagi sampai ke sore....hehehe...Keluar kul 11.30am...terus pi makan kat
Melawati...makan nasi campur kat tempat yang biasa kami makan..Gerai Gantino (Nama dah macam tu..tak tau nape)...situ variasi lauk memang best giler...harga pun berpatutan...kalau nak tau kat mana...kalau korang biasa dengar Melawati terkenal dengan Nasi Ayam Melawati kat situ laa gerai tu...situ memang banyak tempat makan...tak terkira...bleh pilih ikut selera masing-masing....

Lepas selesai makan...hit terus ke KLCC...hehehe...biasa laa tempat hari ni kononnya nak pi naik
Skybridge KLCC...tapi kecewa...lepas tanya orang kat situ ...depa kata kalau nak naik kena beratur dari jam 7 pagi untuk ambil pas ke atas...ada yang datang seawal jam 6.00 pagi untuk beratur di situ...sebab hanya 1,000 orang sehari sahaja pelawat di benarkan naik ke atas tu...alahai!! MELEPAS untuk hari nie..tak pe next time...mungkin bukan rezeki hari nie...Kebetulan kat Centre Course tu ada pameran ....Pameran LEGO..best gak laa..bleh aaa tengok2 apa yang best dan snap 2-3 gambo....korang tengok la sendiri gambo tu kan...

Then lepas dah puas pusing-pusing kat sekitar KLCC...aku & hubby tengok ada kedai
ToysURus...hehehe..dah lama tak pegi....kedai faberet aku sejak kecik dulu...sebab dulu-dulu aku suka beli PlayDoh kat situ...so, masuk & ronda-ronda..tengok laa patung TRANSFORMERS yang baru...ingat nak beli....tapi mahal lak..hehehe..so, ronda-ronda tengok kereta kecik lak..hubby memang kumpul...dia peminat...jadi tadi beli laa 3 jenis..motor si Rossi tu 2 kotak & kereta Volkswagen GTI ...pantang masuk kedai cam nie..sah ada yang di beli...hehehe...biasa laa..lepas dah pusing tu...pegi la plak minum2 kat tingkat atas...order 2 Jus Mangga..sedap giler!! Pekat! Best!!..then dah puas ronda2 ...terus amek kereta...blah laa dr KLCC...makin ramai orang makin rimas lak...


Terus keluar dari KLCC...menuju ke
Tasik Perdana...percaya atau tidak...punyer lama laa aku dok KL nie..tak penah jejak pun Tasik Perdana yang agak glamer dengan orang bercinta nie..hahah...hubby gelakkan aku gak...yer laa dating tak penah datang sini pun..aku tak suka pegi taman tasik...aku suka pi makan jer..hehehe...so, sambung balik laa penggambaran kami di sini plak...hehehe...macam biasa laa...konon nak dok situ minum air dan baca paper...hehehe..seronok gak laaa...pas tu tengok laa couple2 yang ntah hape2 kat situ...biasa laa...korang pun tau kan...Lepas dah bosan kul 4.30pm tu..kami pun blah...ke Mutiara Damansara...jalan-jalan kat sana..biasa laa...area IKEA, IKANO...semua jem...parking biasa la tak de...

Tujuan ke Mutiara Damansara....ada laa...hehehe akan direview kemudian ek..nanti laa aku story lain masa plak...then balik hubby ajak aku ikut SPRINT & DUKE...untuk balik ke MELAWATI...aku buat dalam masa 15 minit je..dari Damansara untuk ke Wangsamaju...heheh..best siot...cuma tol je laa bayo...Touch N Go je laa..hehehe...kalau ikut MRR II mampos tak sampai....mau dekat 30 minit gak...heheh dah cut masa dah kat situ..siap singgah pasar malam gik balik tu....then pi terus makan kat kedai mamak...hehehe...mee goreng mamak satuuu...hehehe...

Ok laa...nak tido laa..esok sibuk gak...nak pi tengok wayang kat Pavilion...2 wayang sekali gus...bantai tengok wayang jer...hehehe..sabo je laa...okiess..chowwww ...adioss amigoss...

Wassalam...

2 comments:

IxoR@ said...

my favourite...juice mango!!!

mintak la sikit..huhuhuu :D

Heldamelissa said...

heheeh...jom pi minum kat KLCC tu..
best! my favourite too..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...