Sunday, August 15, 2010

Ramadhan ke 5.....

Assalamualaikum Semua...

Alhamdulillah...dah masuk Ramadhan ke 5 dah...pejam celik pejam celik..cepat je kan...tak rasa pun...nanti pas tu raya la plak...cakap pasal raya..persiapan raya dah buat? Hmmm...tahun nie macam tahun2 sudah laa..simple jer...tak de yg glamour2 laa....suka lagi yang simple...janji raya kan...

Bulan puasa kali nie aku hanya masak untuk sahur jer...waktu berbuka beli kuih muih jer laa...kenyang lagipun...wat per nak mkn banyak-banyak kan...makan sikit pun dah rasa kenyang dah...tak perlu nak makan banyak...Cuma hujung minggu jer laa baru masak yang best-best kan...ada banyak masa sket nak buat menu istimewa kan..tetiba teringat lak kat sambal udang....huhuh...bila nak buat nie? kena carik udang aaaa kot nanti...


Nanti nak kena mula mengemas rumah untuk hari raya laa nie...walaupun rumah tak besar...tapi kena kemas gak kan...nak tukar langsir...nak mop lantai...nak vakum karpet...macam-macam nak buat...buat kuih? Tak kot...hubby kata tak payah...just buat kek jer laa...tu je laaa yg aku buat...hehe jimat tenaga...

Ok laa nak kemas rumah laa...sambung basuh kain plak...orait..selamat berpuasa buat semua rakan taulan...daaaaaa


2 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Heldamelissa said...

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...