Wednesday, February 24, 2010

Jalan-Jalan Cari Makan . . .


Assalamualaikum wrth wbkth...

Hmmm...lusa cuti lagi! Cuti Maulidur Rasul...apa nak buat? Acara penuh kot...sebab pagi tu ingat nak pegi repair kereta...kedai tu bukak...sib baik laa...sebab hari Sabtu hubby kena keje laa plak kan...jadi kena buat hari Jumaat...pas tu nak rehat laaa....

Restoran Sari Ratu Desa Pandan

Sabtu lepas dah jenuh berjalan....jalan-jalan carik makan...dari Desa Pandan hinggalah ke Taman Tasik Permaisuri...dari lunch hinggalah ke dinner...seronok tak terkira...makan bersama Long n Paklong...since out lunch date asyik tertangguh je saban minggu...jadi minggu lepas laa kena jadikan gak lunch date nie...hehehe...so, kita orang Lunch kat Restoran Sari Ratu, Desa Pandan...restoran yang menjual hidangan Nasi Padang...macam-macam gak lauk-pauk kami ambil...air pun macam-macam jenis ada...seronok gak...aku pun sebenarnya tak pernah pergi restoran nie...Long yang selalu pergi ke sini...

Shanghai Ice...sedap!!

Lauk-lauk : Sambal Hijau, Ayam Pop, Daging Dendeng, Baby Kailan, Kentag Hiris Goreng Cili & Pucuk Paku Masak Lemak

Santai Cafe, Taman Tasik Permaisuri

Pas tu....setelah penat makan-makan balik rumah Long di Kampung Pandan..tak jauh dari lokasi sapedek nie gak la....so, sambil baring-baring dan borak-borak...rehat laa kiranya....pas tu petang sekali lagi kami dinner la plak..kali nie jauh sket...ke Taman Tasik Permaisuri...melepak kat Santai Cafe...Kali nie hidangan western menjadi pilihan...huhu mau gumukss aku dibuatnya untuk satu hari ni je...banyak sungguh makan nie...lepas nie kena senaman laa kot...hehehe....Menu pilihan for me Grill Chicken Chop n for hubby Sizzling Black Pepper Beef...sedap jugak laa....ramai plak orang time tu...meriah laa kiranya cafe nie waktu petang hari...disamping dapat melihat orang berjogging petang-petang hari kan...Memang petang yang menyeronokkan gak laa....minggu nie apa nak buat? Tak tau lagi...uhuhu tunggu update..okeh...adiosss.....

Sizzling Black Pepper Beef

Grill Chicken Chop

3 comments:

Zamz said...

dulu ada kat ampang kedai ni tapi dah tutup..dah pindah ke pandan indah ke

gO mi NaM said...

wow..sluppp telan air liur..saya suka mkn...

Heldamelissa said...

kedai yg mana zamz?

suka makan ek....makan2 laa ek.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...