Thursday, November 01, 2007

Rindu.....

1 November 2007
Jalan Barat, Petaling Jaya, Selangor

Dah bulan November...pejam celik pejam celik..sat je dah naik abih tahun 2007 nie...tak lama lagi masuk 2008 plak..iskk..cepat tul masa berlalu...tanpa disedarikan...lega bila masa berlalu...tapi rasanya macam banyak benda lagi yang aku belum selesaikan untuk tahun ini...apa bendanya?aku sendiri pun tak ingat apa bendanya..hehehe

Ari nie aku nak kemas meja aku...nak bawak semua barang-barang aku balik ke rumah..since next week is my last day in the office...seronok!!! Tak sabar...hehe..excited meninggalkan 'dunia' ngeri nie...lega bila segalanya berakhir..kalau BEST sure aku tak blah...kawan-kawan aku pun tak blah...nie sebab TAK BEST LANGSUNG tu laa kami semua blah...tinggal laaa baper kerat je...lepas nie aku keja kat KL...bukan lagi di Selangor seperti sekarang...orang cakap jauh keje sini..tapi LRT ada..jauh apanye...yang kat KL nie..aku kena naik LRT & Bas...so, pagi tadi aku dah beli MTC dengan harga baru RM135 dah..naik RM10 lak tu...berkuatkuasa hari nie..tak pe laa..janji hati aku tak sakit lagi...

Sabtu nie...nak pi beraya dari pagi sampai petang...hehehe..semua umah sanak saudara aku nak kunjungi...tak sempat nak pi semua lagi...adehh pening pk...bile masa yang sesuai nak pegi..masa tak mengizinkan...duit pun tak mengizinkan...so, dok umah je laa...so, minggu nie nak penuhkan perut dengan ketupat rendang..banyak gak jemputan rumah terbuka...sampai tak tau mana nak pegi dah nie..pening fikir yang mana nak pegi...pegi semua kang...tak muat perut..hehehe..tapi yang penting aku nak ke Seksyen 21 Shah Alam..nak melawat pusara ayahanda ku...dah lama tak pegi...rindu padanya...rindu pada kasihnya..rindu pada tutur katanya..rindu pada gurauannya...Al-Fatihah untuknya di sana...lepas melawat pusaranya..nak singgah umah Tok Chu ku di Seksyen 11 Shah Alam...dah lama tak jenguk ke sana...pas tu bleh laa pi beraya sakan...nak singgah Kelana Jaya..umah makcik ku...leh singgah Giant Kelana Jaya..tempat aku lepak dulu-dulu..rindu semua itu...ntah laa..sejak akhir-akhir aku sering rindu semua yang aku pernah buat dulu...tak tau kenapa....

Okay laa...ada keje sket nak buat...nak kemas meja...okies...nanti aku update lagi..chow..

2 comments:

Tenno Miyake said...

tak penat ke beraya? hehe..

-Ge3KeR- said...

hehehehe,ade gak datang melihat2,jangan la ingat kita tak datang sini tgk2,insyallah,tahun depan saya balik kawen,jangan tak datang plak erk,nanti saya balik mesia saya kasitau la awal2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...