Friday, March 23, 2007

My Trip to Kemaman....

Assalamualaikum wrth wbkth...

Hmmmm..last week 17-19 Mac 2007...my trip to Kemaman, Terengganu. Actullay ada Urusan Seri Paduka Baginda le...bukan saja-saja pegi cuti laa...ada urusan sket kat sana...tu pun bukan main payah lagi aku nak mohon cuti...maklum laa big bos tu byk songeh sket...bos aku ok jer...lulus jer...hehehe...

Anyway, trip aku bermula ke sana hari Sabtu 17 Mac...seronok gak la...dah lama tak long distance...macam pelancong lak rasanya masa tu...dengan begnye..botol airnye..hehehe...best laa..sebab dah lama tak buat keje nie...dulu rajin laa...sekarang nie kurang masa sket laa....perjalanan bermula pagi Sabtu tu...aku balik ke Perak dulu..amek mak aku...hehehe...so, dalam jam 8.00am aku drive ke Lumut...kul 11.40am aku sampai la...then makan tengahari kat umah...sebab masa sampai mak aku baru lepas masak...huhh..selera sungguh aku makan...hehehe...then lepak-lepak jap...dalam kul 5pm pergi ke stesen bas...kami ke Terengganu naik bas...cadangan mak aku..dia tak mau bawak kereta...jadi kami pun naik bas beramai-ramai ler...iskkkk...hehehe...kelakar gak...

Biler citer part bas nie...aku tension giler...mau taknyer...bas yang nak Kemaman nie..macam bas lompat lak...memula kami berenti kat Seri Iskandar, then berenti kat Ipoh...pemandu bas suruh turun sebab dia kata naik bas lain lak...tunggu bas lagi satu untuk ke destinasi Kuantan & Kemaman...bengang tul aku masa tu...dah ler tunggu kat situ tercangak je selama 2 jam...tak der info sama ada bas dah sampai ke lom..bila tanya, dia cakap kejap lagi sampai laa...lepas 2 jam dalam kepanasan di Medan Gopeng, maka sampai la bas tu...bila naik jer...rupanya bas tu ke KL gak...iskkk...geram tul aku...pe salahnya kalau naik bas tadi je...sebab bas yang memula tu pun singgah ke KL..iskkk...sabo jer laa...ntah hape2...menyusahkan penumpang jer bas cam nie...

Akhirnya kami sampai ke destinasi dalam jam 5.40am...awal pagi buta...kedai pun tak bukak lagi..yang aku nampak hanya kedai 7 Eleven & D Lima (kedai macam 7 E la gak) hehehe...macam-macam jer...memula tugasan adalah mencari hotel...dah la pemandu bas tadi berhentikan kami ntah kat mana...nasib baik tanya balik...naik balik bas...dia berhentikan kat depan perhentian teksi..kira ok laa...so, misi mencari hotel yang tau kat ner..akhirnya naik laa kereta 'sapu'...kena bayar laa...anyway, sampai gak laa kat hotel nie..kira ok laa...ada 1 katil queen size...& 1 single bed..ada bilik air, aircond & tv...kira ok la...harga cuma Rm55 semalam saja...murah kan...hehehe...dah sampai check-in...apa lagi...Buuumm jap laaa...jam 7.30am baru bangun balik....pas tu pi selesaikan urusan rasmi yang nak dibuat tu...huhhh...letih tul.....

Nanti aku story lagi kay...nak balik dah...chow chin chow...

Assalamualaikum....



Gambar di muara Kemaman

2 comments:

d-zu said...

urusan apa tuhh kak..ehe mcm bunyik special task for the king

Heldamelissa said...

HEHEHE...urusan peribadi..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...