Wednesday, April 09, 2008

Malang...Memang Tak Berbau....

Assalamualaikum....

Huhh....awal petang aku dah muncul...mesti ada yang pelik....aku EL hari nie...tension giler ari nie....malang bertimpa-timpa jer...ari nie aku bangun awal...seperti biasa jam 5.30am aku dah bangun nak masak nasi & jerang air panas....nak bawak bekal...since semalam tu aku dah siap masak lauk jadi aku tinggal masak nasi je la...nak tapau laa konon...tak mau lapaq macam semalam..dah siap2...aku pun kejut hubby utk bangun dan bersiap...dah siap2...dia hantar laa aku macam biasa kat LRT....tapi baru kuar umah...turun bukit...ada satu kereta tu kurang ajar tul...laju je naik bukit...memang S**L betul...tension jer....ok la tu..sampai je lepas bumper...and gate apartment aku tu...tetiba motor macam goyang2...macam tak balance lak..apa hal?? Tayar rupanya....adehhhhhh....dah kempis...bukan tak de angin...memang dah rosak...so, aku turun laa dari motor tu...hubby kata...tak leh nie....kena amek kereta...aku kena drive sendiri laa pi keje..aku pun jenuh laa panjat bukit balik...umah aku tul2 atas bukit..penat giler...dah tu nak kena panjat tangga lagi...pi amek kunci kereta....citttt.....penat...sampai rasa semput aku....naik pitam..muka pun dah biru...huhu....amek kunci..terus turun bawah..jam pun dah 7.15am...adehh..harap parking kat LRT tak penuh laaa....aku start plak kereta....adehhhhhhh.....bateri flat ke???? aduhhhhhh...malang lagi...aku tepon hubby (dia tengah tolak motor dia naik turun bukit menuju ke kedai motor...huhuhu...jauh tu...) kesian...aku pun tak leh nak tolong...sebab kereta pun tak mau hidup....tepon bos aku...cakap aku EL....sebab nak panggei AAM plak....berjanggut tunggu..dekat tengahari baru mai...teruk gak...aduhhh...benci tul....memang hari MALANG laa kiranya hari nie...aduhhhh...memang tension..penat betul...harap esok tak de apa2...

Ok laa...chowwwwww

1 comment:

azwanxtechsis said...

mak aii...kesiannya....udah jatuh ditimpa tangga kena langgaq ngan treler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...